![]() |
#1 |
![]() Uğur Işılak: Paketi inceledim, oyum 'Evet'
![]() Referanduma sayılı günler kala sanatçılar Anayasa Değişiklik Paketi ile ilgili duruşlarını ortaya koyuyorlar. Tercihi merakla beklenen Uğur Işılak, referandumda 'Evet' diyeceğini açıkladı. Sanatçılar bir ülkenin vizyonudur âdeta. Ürettikleriyle halkı peşinden sürükleyen sanatçılar, toplumun değişmesinde, dönüşmesinde her zaman çok etkili olmuşlardır. Düşünceleriyle, duruşlarıyla topluma etki eden sanatçı duruşu, geçmişten bugüne en kritik zamanlarda daha da önem kazanmıştır. İstiklal mücadelesinde Mehmet Akif Ersoy'un misyonunu kim küçümseyebilir ki! Bugün de Türkiye tarihi dönemeçlerinden birini geçiyor. Artık dar gelen anayasa elbisesini değiştirmek için harekete geçen hükümet, hazırladığı köklü değişiklikleri halkın onayına sunuyor. 26 maddelik paketin neler içerdiği tartışılırken sanatçıların duruşları da topluma yön veriyor. Milyonların beğeniyle takip ettiği sanatçılardan biri de Uğur Işılak. Beyefendi kişiliği, duru ve gür sesi, olaylar karşısında ortaya koyduğu isabetli tespitler, onu toplumun gözünde hep "Bir başka" konumda tuttu. Bizler de Uğur Işılak'ın referandumla ilgili görüşlerini sizlerle paylaşalım dedik. Sayın Işılak, 12 Eylül'e ilişkin anılarınız var mı? 12 Eylül 1980 yılında 9 yaşındaydım. O dönemi dayılarımdan dolayı kısmen de olsa hatırlıyorum. Ayrıca 12 Eylül mağduru, birçok işkence görmüş ağabeylerimle uzun uzun sohbetlerim oldu. Cezaevlerinde hem psikolojik, hem bedensel olarak haksızlığa ve zulme uğrayanların resimleri canlanıyor hafızamda. Bazılarıyla halâ irtibatım var. O dönemle ilgili bir tek olumlu anımın olduğunu söylemek mümkün değil. Dayılarım o dönemi bütün hatlarıyla yaşadılar. Onlar da 12 Eylül öncesi ve sonrasıyla ilgili olumlu bir tek söz söylemez. Referanduma sunulan Anayasa Değişiklik Paketi'nin neler getirdiğinden haberdar mısınız? Evet, paketi inceledim. Bence paket çok önemli bir şeyi barındırıyor; herkese lazım olan şeyi, adaleti... Bu paketle, bu milleti darbelerle sindirmeye ve tepkisiz hale getirmeye çalışanların gelecekte böyle bir zulme cesaret edemeyecek olması beni mutlu ediyor. Üstünlerin hukukundan hukukun üstünlüğüne geçerek, hukuku, kendini üstün ve seçilmiş görenlerin elinden kurtarmak beni mutlu ediyor. Şehit ailelerine, gazilere, özürlülere ayrımcılığın pozitif şekilde yapılarak devletimizin onlara vefa borçlu olduğunu hatırlaması beni mutlu ediyor. Hasılı kelam milletimin istikbalini müspet manada etkileyecek her şey beni mutlu ediyor.. Peki referandumda oyunuzun rengi ne olacak? Bu düşüncelerin sahibi olan bir kişi ne diyebilir ki… EVET! Haber 7 23.08.2010
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Adamsın ışılak adam...
|
|
![]() |
![]() |
#3 |
![]() ..
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() sendende bu beklenir anadolunun yigit adami..
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Heyt bu yüreğe de bu yakışır.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() haydi anadolu
kendisine de bu yakışır |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Bu güzel insanı bir başka seviyorum,hele konuşmaları yok mu büyülüyor beni çok delikanlı birisi. Sagodan sonra en çok sevdiğim 2. kişi desem yalan olmaz
![]() SİZİN GİBİ DEĞİLİM YETER BU KISIR DÖNGÜ SİZİN GİBİ DEĞİLİM FARKLI ZİHNİMİN RENGİ SİZİN GİBİ DEĞİLİM BOŞA ÇAMUR ATMAYIN KONUŞTUKÇA BATMAYIN BOŞ YERE DAYATMAYIN SİZİN GİBİ DEĞİLİM KIYMET VERİP HER CANA SEVERİM KANA KANA HAMDOLSUN YARADANA SİZİN GİBİ DEĞİLİM FARKLIDIR HUYUM SUYUM FARKLI İŞLER BEŞ DUYUM ASSANIZDA BEN BUYUM SİZİN GİBİ DEĞİLİM BEN BİLMEM SAĞI SOLU YAŞARIM DOLU DOLU YÜREĞİM ANADOLU SİZİN GİBİ DEĞİLİM DÜŞÜNCEM DUYGUM VARDIR ZORBADAN KAYGIM VARDIR İNANCA SAYGIM VARDIR SİZİN GİBİ DEĞİLİM DİŞ BİLEYİP İŞLEMEM AYRIMCILIK DÜŞLEMEM YAFTALAMAM FİŞLEMEM SİZİN GİBİ DEĞİLİM KIYMET VERİP HER CANA SEVERİM KANA KANA HAMDOLSUN YARADANA SİZİN GİBİ DEĞİLİM |
|
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Başkasını beklemek abes olurdu Uğur Ağabeyimizden...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Adam ya Adamm
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |