AK Gençliğin Buluşma Noktası
Köşe Yazıları Köşe yazıları burada paylaşılıyor.

Stil
Seçenekler

Alt 05-13-2011, 12:55   #1
Kullanıcı Adı
Cihan_ŞümuL
Standart Her şeyi açıklayacağım!..

Her şeyi açıklayacağım!..

Rahman ve Rahim Allah (C.C) adıyla başlayalım. Başlayalım ki başkaca hesaplar sızmasın sadırlara ve satırlara.
İşimiz uğraşımız ne olursa olsun tüm işler O'na dönecek çünkü.
Servetimiz mülkümüz ne miktar olursa olsun O'na ait çünkü.
Her neyin matematiğini yapıyorsak yapalım O'nun hesabı tüm hesapların üstünde çünkü.
Kimi ve kimleri razı etmeye çabalarsak çabalayalım O'nun rızası tüm razılıklardan değerli çünkü. Biz böyle inanıyor ve kabul ediyoruz.. Varsın kim nasıl inanırsa inanmaya devam etsin. Cennet kadar ateşi de özgürce tercih edebilmeli insan.
Merhaba aziz okuyucu.
Bundan böyle nasipse haftada bir kez tarihe, siyasete, ekonomiye, sanat ve edebiyata, kısaca insana ve hayata dair "her taraftan değil" "bir taraftan" konuşmaya özen gösteren satırlarda buluşacağız. Başkaca hesaplar gözetmek yerine "büyük HESAB'ı"gözetmeye dönük notlar düşeceğiz bu sayfalara. Elbet de aczimiz ve kusurlarımızla birlikte. Hoşgörülebilecekse söylediklerimiz hoşgörünüze sığınarak.
Daha önce sürekli yazmadığım için Mustafa Kurdaş dostumun bu nazik teklifine önce sıcak bakmamıştım, itiraf etmeliyim. Nitekim nerdeyse bir çeyrek asırdır devam eden sanat yolculuğum boyunca istendiğinde değil istediğimde yazmak, hep daha cazip olmuştu. Bu nedenle bir iki davete rağmen mesafeli durmaya gayret ettim gazete yazılarına. Bu durum bir yandan merhum büyüğüm Evliya Çelebi'ye layık bir torun olma çabası içinde sıkça seyahat etmem ve dağınıklığımla, diğer yandan dostlarımın yazabileceklerime tahammül katsayısı konusundaki endişelerimle ilgiliydi. Düşmanlarımı ise zaten huzursuz etmek için yazabilirdim ancak. Orada bir problem yoktu. Bu itibarla ne kadar süre yazabileceğim -Allah'ın takdiriyle tabii- siz aziz okuyucuya, gazete yönetimine ve tabii benim performansıma bağlı. Ne kadar rizikolu bir teklifte bulunduğu konusunda Kurdaş dostumun da kulağına kar suyu kaçırdıktan sonra bu ilk merhaba yazımıza devam edelim müsaadenizle.
Sanat demişken gazete okurlarının hatırı sayılır bir bölümüyle müzik yorumculuğum vesilesiyle tanıştığımızı düşünüyorum. Hicret'ten Gün Batıdan Doğmadan albümüne, Adı İçin Yaşamak'tan Mekke'ye, Hasret Kafesi'nden Şehit Türküsü'ne nice eserle yürüdük ve yürümeye devam ediyoruz. Çok da tanışmadığımız taraflardan biraz sözedeyim. Bir dönem akademik görevim oldu. İktisat tarihi doktoru oldum. Osmanlı İktisat tarihi ve iktisadi düşünce tarihi ile ilgili çalıştım. Bir devlet üniversitesindeki mesaim 28 Şubatlı dönemin son devrelerinde kesintiye uğra(tıl)dı. Resmi göreve henüz dönmediysem de çalışmalarımı sürdürmeye gayret ettim. Yanı sıra ümmetten uzak düşmemeye çabaladım ve vakıflarımız, derneklerimiz, öğrenci kardeşlerimizle ilgiyi koparmamaya çalıştım. Bu durum insana kim olduğunu ve nerede durması gerektiğini hatırlatan muazzam bir imkan sağlıyor. Sanatı, insanı, hayatı konuşarak yürümeye devam ediyoruz şükürler olsun.
Nüfus sureti ikametgah bilgileri kısmını artık geçelim dilerseniz.
Ümid ediyorum ki bazen bir kavramı, bazen bir kurumu, seyahatlerimizden kaydadeğer bulduğumuz anekdotları, bazen siyaset, bazen tarih, bazen de ekonomiyi konuşabiliriz. Bu satırlarda neleri paylaşacağız kimbilir? Selam, kelam, sitem, jitem, demokrasi, korsan taksi, hayat, memat, sanat, manat, anayasa, yazarkasa, seçim, geçim, cinayet, diyanet, edebiyat, kitabiyat, vizyon, televizyon, Muhtemel Yüzyıl, Cinlerarası diyalog hatta belki Demirel'den bile sözedeceğiz...
Sevgili okuyucu,
Şimdi sıkı dur!
Buradan artık her şeyi açıklayacağım. Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Yer yerinden oynayacak. Millî Gazete tarihi tiraj patlamasına tanık olacak. İşsizliği, aşsızlığı, başsızlığı bu yazılar çözecek. Kişi başına milli gelir elli bin dolara ulaşacak. Her aileye bir toplu konut, her eve bir hastane, her işsize bir fabrika, her mahalleye bir üniversite, her isteyene bir ihale...
Nasıl? Çok mu uçtum.
Bağışlayın seçim sath-ı mailinde fazla haber izledim galiba. (Bu arada bağışlasın Sn. Cumhurbaşkanımız da dahil seçim sath-ı mahallinde diye telaffuz ediyor gibi duydum ki doğrusu yazdığım gibidir).
Haftaya ilk ifşaatımla (!) beraber olacağız kısmetse.
Bak gör neler olacak!
M.Ali Birand, E.Kongar, U.Dündar, A.Kırca, Hıncal Uluç... artık bu köşeyi okumadan uyumak yok. Bu arada Silivri sakinleri, hani bir vakitler Ankara'da adı açıklanmayan üst düzey yetkililer, ihalesi imza bekleyen -şimdilik isimlerini verip incitmeyeceğim- beyler, okyanusun bu tarafında ve öte tarafındakiler, Zeki Alasya -bilgin olsun ben yıllardır konser vermeden önce kuliste namaz kılıyorum-, Bedri Baykam -bu arada geçmiş olsun beyefendi-, siz de gazeteye abone olsanız iyi olur.
Şimdi diyecek ki bazıları sataşıp reklam yapmaya çalışıyor. Kardeşim yılların birikimi var üstümde. Hamdolsun geçim derdim de yok. Alkış desen taşıyabileceğimden fazla aldım.
Ama gel gör ki medya dünyasında işler böyle dedi bir dostum. Ben de elimden geleni ardıma koymamalıyım deyu bu ilk yazıda sağa sola haber salayım dedim.
Fena mı ettim...
Haftaya ilk konu ve yazıyla buluşalım inşallah.
Selam ve muhabbetle...

Cihan_ŞümuL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)