AK Gençliğin Buluşma Noktası
Köşe Yazıları Köşe yazıları burada paylaşılıyor.

Stil
Seçenekler

Alt 11-30-2007, 19:08   #1
Kullanıcı Adı
ceyhanli
Standart Öğretmenlerime rahmetler diliyorum
Öğretmenlerime rahmetler diliyorum

Her sene 24 Kasım günü öğretmenler günü olarak kutlanmaktadır. Hani mayıs ayında anneler günü, veya haziranda babalar günü, veya sevgililer günü gibi rutin etkinliklerden biri olarak biraz da törensel ve hissiz protokol konuşmalarıyla.
Öğretmenlik insanlık tarihi ile yaşıt, şerefli bir meslektir. İnsan oğlu yaratıldığından beri, neslini devam ettirmek için bir öğretmene ihtiyaç duymuştur.
Hatta insanlardan farklı, diğer canlılar da yavrularına doğuştan var olan sevkitabiileri ile mutlaka bir şeyler öğretir. Ama insanın bu canlılardan önemli farkları vardır.
Kedi kendi yavrusuna fareyi öğretir. Tavuk da kendi civcivine.
Ama öğretmen kendi çocuğu olmayanlara da öğreterek; insanın şerefli mahluk olmasına şahitlik eder. Öğretmenliği ne kadar yazsam yine de az gelir. Benim takıldığım her sene kutlama törenlerinde kullanılan dil ve usuledir.
Öğretmenlerimizin varlık sebeplerini, getirip getirip maddeye, paraya bağlıyoruz.
Elbette ki öğretmenin yaşama standartlarını yükseltelim, onları müreffeh kılalım.
Ancak öğretmenler hiçbir zaman, sokak köşelerinde ağırlık tartan ve deliğinden para atılarak çalışan basküller değildir. Hiçbir insanın hiçbir zaman, her şeyinin para olmadığı gibi.
Öğretmenler günü kutlama konuşmalarını yapan birçok siyasinin “öğretmenler ek iş yapıyor” lafını sık sık kullanmaları, bana göre öğretmenleri aşağılamaya dönük davranıştır.
Böyle yapma zorunda kalan bazı öğretmenlerin olmasını, kitleye mal etmek ve onları acınacak durumda göstermek, neye ve kime yarar. Bu konuşmaları duyan öğrencileri o öğretmenine ne gözle bakar. Onun öğütlerinden ne kadar etkilenir.
Bu gün öğretmenlerimizin paradan önemli daha nice dertleri var.
1-Dizilerdeki okul sahnelerinde öğretmen, gırgıra alınacak biri olarak sunuluyor. Ders değil sanki şovmen gösterisi.
2-Okul müdürleri para pul peşinde koşan, cebini doldurmaya çalışan bir uyanık rolünde.
3- İdealist öğrenci yetiştirmeye gayret eden öğretmen “vatan millet Sakarya” lafları ile alaya alınıyor.
4-Zengin çocuklarının dizideki rol de olsa, öğretmenin yaşantısı ve üst başı ile onu hafife alma sahneleri.
Sayın etkili ve yetkililer, buna benzer yüzlerce sebebi sayabilirim ki, öğretmenin öğrencisi üzerinde bilimsel otorite ve etkilerini, menfi yönde dinamitlemektedir. Lütfen bunu gündeme ve dile getirin. Ve önleyin.
Beni de öğretmenler yetiştirdi. Sırtındaki elbiseyi beş sene giydikten sonra, onu ters yüz ettirip üç sene daha giyer, ama öğrencisine halini belli etmezdi.
Ben emeği geçen nice öğretmenimi rahmetle anıyorum. Sık sık da ruhlarına dualar okuyorum.
Zaman oldu annemin babamın bana vermediklerini öğretmenlerim verdi.
Öğretim yılı sonu yaklaşırken ülke genelinde, öğretmenlere yapılan her türlü fiili saldırıları önleyecek katı yasal tedbirler neden alınmıyor. Hangi kanun komisyonlara sevk edildi, doğrusu bilmek isterdim.
Öğretmen de insandır ve onun manevi yönü, maddi tarafından binlerce defa daha üstündür.
Bütün öğretmenlere hayatta olanlarına hayırlı uzun ömürler, bu dünyadan göçenlere ise rahmetler diliyorum.

Çınaraltı
İsmail Yağcı

ceyhanli isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)