![]() |
#1 |
![]() Ey Pakistanlılar!..
Ey dost ve kardeş ülkenin ateşle imtihan edilen çilekeş insanları... Acaba bu hengamede, sizden kimse bu satırları okuma fırsatı bulabilir mi? Daha doğrusu bu satırların arasından yayılan dost feryadını duyabilir mi?! Ey Pakistanlılar! Şu günlerde, bütün dünya televizyonlardan sizi izliyor. Zaten epey zamandan beri, dünyanın büyük bir kısmı sizi hep yakından izliyordu. Önceki gün ve dün ve bugün, ben de kardeş ülkenin hemen her şehrinde; kundaklanan işyerlerini, cadde ortasında alev alev yanan arabaları, ellerinde uzun sopalarla hoyrat bir şekilde belediye otobüslerinin camlarını tek tek kıran sözüm ona göstericileri; ekranlardan izlerken derin bir teessüre kapıldım... Fakirlikle boğuşan bu dost ülkenin zengin olmayan insanları; niçin hiç de yeterli olmayan milli servetlerini böylesine şuursuzca tahrip ediyordu?.. Ey Pakistanlılar!.. O yakılan evler, dükkanlar, arabalar vs. kimin malı? Daha da önemlisi, her gün onlarcası ölen o zavallı insanlar, hangi ülkenin vatandaşı? Öldürülenler hangi dinden ve kimin kanından? Hani nerede milli birlik ve din kardeşliği? Böyle akıl ve mantığı bir tarafa atarak; sadece duyguyla, hırsla, kinle, ideoloji ve taassupla hareket etmek kimin işine yarıyor? Kimin? Bu şekilde kimleri memnun ettiğinizin farkında mısınız? Unutmayınız ki, bu hal ve hareketleriniz, sadece ama sadece size ve memleketinize müthiş zarar veriyor; yani düşmanlarınızın ekmeğine yağ sürüyorsunuz! Peki, kendi kendinize neden bu kadar kötülük yapıyorsunuz? Bu gidişin felakete doğru olduğunu görmüyor musunuz? Bu gidişle ülkenizin parçalanacağını, gerçekten düşünmüyor musunuz? Bu ne basiretsizliktir!.. Ey Pakistanlılar!.. Emin olunuz ki, düşmanlarınız sizi kıs kıs gülerek seyrediyor! Ama sizler her geçen gün, düşmanlarınızın işini kolaylaştırıyorsunuz. Altmış yıl önce, nice canlar ve kanlar pahasına kazandığınız bağımsızlığınızın büyük bir tehdit altında olduğunu herhalde hiç dikkate almıyorsunuz. Eğer alsaydınız böyle hareket etmezdiniz. Bir taraftan cehalet, bir taraftan sefalet ülkenizin belini bükerken; sizler devletinizi daha da zayıflatacak bir güç paylaşımı kavgasına dalmışsınız... Yazık... Çok yazık! İktidar gücünü ele geçireceğim diye, sizler birbirinizin boğazına sarılmışken; harici büyük güçler sizi kolayca kontrol altına alma ve topyekun etkisizleştirme faaliyetlerini son sür’at devam ettiriyor. Bunu niçin fark edemiyorsunuz?! Bu kadar gaflet size yakışıyor mu hey Pakistanlılar? Ey Pakistanlılar!.. Yarım asırdır, sürekli sürtüştüğünüz ve beş defa da kendisiyle savaşa tutuştuğunuz Hindistan’da; tam üç yüz otuz sekiz ayrı etnik grup var. Din ve mezhep farklılıkları da bir o kadar. Ama onlar “Farklılık içinde birlik...” formülü ile bir arada yaşayabiliyorlar, demokrasiyi de yaşatıyorlar... Ne yazık ki, Pakistan hürriyetine kavuştuktan 24 yıl sonra ikiye bölündü. Şimdi yeni bir bölünmeye doğru sürüklendiğinizi ne zaman anlayacaksınız? Birbirinizi boğazlayarak nereye varmayı düşünüyorsunuz? Bugüne kadar suikastler, idamlar, darbeler, ihtilaller, sıkıyönetim ve olağanüstü haller, kurşunlar, bombalar, bombalar... Aah! Bütün bu felaketler, hiç mi aklınızı başınıza devşirmenize yardımcı olmadı? Ey Pakistanlılar!.. Üzerinizde oynanan büyük oyunu bozmazsanız, uçuruma yuvarlanmanız maalesef kaçınılmaz olacak!.. Sizin içler acısı halinizi televizyonlardan izledikçe; Pakistan’ı parçalamak için kurulan tuzakların hiç de farkında olmadığınızı görüyorum. Pakistan’ı ve Pakistanlıları az çok bilen, tanıyan bir dost olarak; bütün diğer dostlarınız gibi ben de belki kulak veren olur diye bunları yazıyorum. Ve bilhassa Pakistan’ın siyasetçilerine, fikir adamlarına, aydınlarına ve zenginlerine haykırmak istiyorum: Ey Pakistan’ın seçkinleri! Lütfen, fakir ve çilekeş Pakistan halkını; daha fazla perişan edecek bu çılgın gidişe dur deyiniz. Eğer bugün arabalarınızı, dükkanlarınızı ve evlerinizi yakan fitne ateşini söndürmezseniz; yarın bu ateş hepinizin ama hepinizin canını yakacak... Ey Pakistanlılar!.. Beni duyanınız var mı? Hepiniz uyuyor musunuz yoksa! Noktalar İsmail Kapan
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() eyvallah güzel yazıydı.. +1
|
|
![]() |