AK Gençliğin Buluşma Noktası
AK Parti'nin Kurucu Genel Başkanı ve T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bölümü,resimler bilgiler ve paylaşımlar.

Stil
Seçenekler

Alt 05-02-2014, 02:57   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart Erdoğan'dan Haşim Kılıç'a Tepki: ÖmrüBoyunca Bu Konuşmanın Altından Kurtulamayacaktır
Erdoğan: Kılıç'ı üzülerek dinledim, bu konuşmanın altından ömrü boyunca kurtulamayacak

Başbakan Erdoğan, Gülen cemaatiyle sorunların 2010 yılındaki referandumdan sonra başladığını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Haşim Kılıç'ın eleştirileri hakkında ilk kez konuştu. Başbakan, "Üzülerek dinlediğim bir konuşmaydı." dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Amerikan PBS News kanalına konuştu; Anayasa Mahkemesi'nin 52. kuruluş yıl dönümünde Haşim Kılıç'ın hükümeti hedef alan eleştirilerine yanıt verdi.

Başbakan, "Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı, Başbakan, Başbakan Yardımcısı orada. Herkese ders verdi. Sayın başkan bu konuşmanın altından ömrü boyunca kurtulamayacak." dedi.

Başbakan Erdoğan ayrıca, Fethullah Gülen'in Türkiye'ye iade edilmesini ya da Amerika'dan sınırdışı edilmesi gerektiğini vurguladı.
Erdoğan, "Ben, Amerika’nın kendi güvenliğini tehdit eden birileri olursa, ne yaparsam, stratejik ortağımız da bizim ulusal güvenliğimizi ilgilendiren bir konuda onu yapmalı." ifadesini kullandı.

Başbakan Erdoğan, "Ermeni konusunu 'soykırım' olarak tanımlamanız mümkün mü?" sorusuna da "Mümkün değil, soykırım yok." diye cevap verdi.

'Gülen sınır dışı edilmeli'

17 Aralık ve 25 Aralık'ta atılan adımların darbe girişimine dönüştüğünü savundu ve "Bir darbe girişimiydi. Sivil darbe. Bunu yaptılar. Eğer ben yurt dışından gelişimde tüm bu olanlara karşı sessiz kalmış olsaydım olay çok farklı yerlere gidebilirdi." dedi.

ABD'den beklentilerini de açıklayan Erdoğan, "ABD'den ne bekliyorsunuz?" sorusu üzerine, "Bunları sınır dışı etmesini. Ben, Amerika’nın kendi güvenliğini tehdit eden birileri olursa ne yaparsam, stratejik ortağımız da bizim ulusal güvenliğimizi ilgilendiren bir konuda onu yapmalı." dedi.

'Twitter, mahkeme kararlarına uymalı'

Erdoğan, mikro blog sitesi Twitter konusunda ise şirketin aynı ABD'deki gibi Türkiye'de de vergi ödemesi gerektiğini söyledi.
Twitter'ın Türk mahkeme kararlarını uygulamadığını da vurgulayan Erdoğan, "Bakan arkadaşlarımla ilgili hakaretler ver. Dava açtılar, davaları kazandılar. Hesabın kapatılması lazım, kapatmadılar. Bunun üzerine kapatıyoruz. Yani yerel mahkemenin vermiş olduğu karara uyması gerekir." dedi.

Kaynak

T24 29.04.2014

Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 05-02-2014, 02:58   #2
Kullanıcı Adı
Cihannur
YouTube Video
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)