![]() |
#1 |
![]() Bir Hintli hic kimsenin Windows'da "con" isimli bir klasor olusturamayacagini farketmis.
Cok ilginc ve inanilmaz bir durum. Bill gates dahil Tum microsoft ekibi bunun neden olduguna bir cevap bulamamis. vala ben denedim masaüstünde (con)adlı bir klasör açmaya çalıştımm ama olmadııı Inanmiyorsaniz kendiniz deney
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Yok ben bu işe girmem :
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() windowsta con adı altında bir klasör oluşturamayız çünkü
con bir MS-DOS dosyasıdır ve aşağıdaki görevi yapar... CON - Console; ekran ve klavye giriş çıkışlarını yakalamak kontrol etmek - handle input and output. Bu nedenle aynı isim altında başka bir dosya açılamıyor, ayrıca; NUL, AUX, LPT1, COM1 adı altında da dosya açamıyorsunuz, durum budur EĞER CON ADINDA BİR KLASÖR OLUŞTURULABİLSEYDİ EKRANINIZ VE KLAVYENİZ ÇALIŞMAZDI |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() HİMM BİLGİLER DERİN TEŞEKKÜRLER
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() denedim olmuyor
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() msn'de de yanılmıyorsam 'peder' yazılmıyor
![]() |
|
![]() |
![]() |
#7 |
![]() evet bunu daha önce başka bir yerde de duymuştum
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Gerçektende olmuyor :
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Con com1 ve lpt baglantı parçalarının adıdır bu durumda hiç bir şekilde o klasör adlarını oluşturamazsınız...
Sebebi ise su sekilde Con ekran anlamında yane sizin ekranınıza ne goruntu gelirse once bu con klasorlerine kaydedilir sonra ekrana gelir... Lpt ise Printer içindir siz dosyayı yazıcıya yolladıgınızda dosyanın bir hayaletide orda kalır böylelikle yazıcıda kartus sorunuda olsa baska bir sorunda olsa ve yazmasa siz sorunu hallettiğinizde hemen yazmaya gececektir ustelik dosyayı silseniz bile... Bu klasörleri masaustunde olustursanız bu sefer bu komutlar orayada yazılmaya calısır ve sistem stabil çalışmaz... Microsoft ve bill gates in bunu bilmediğini de tamamen sallamışlar Zira Bu lpt con adlı klasör isimlerinin sorun yaptıgını daha geliştirme aşamasında bulmuş ve sorunu gidermek için o dosya isimlerinin elle yazılmasını engellemiştir... saygılar... Yazamayacağınız klasör isimlerinden bazıları; CON, AUX, COM1, COM2, COM3, COM4, LPT1, LPT2, LPT3, PRN, NUL alinti |
|
![]() |
![]() |
#10 |
![]() gerçekten de olmuyor çok şaşırdım :
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|