AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 08-02-2008, 13:44   #1
Kullanıcı Adı
RDönmezs
Standart Gökçek: ''İspatlamayan şerefsizdir!''
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bir ihale ile ilgili Meclis'e soru önergesi veren CHP'li vekile "şeref s i zdir" dedi.

02 Ağustos 2008 09:15
--------------------------------------------------------------------------------

Melih Gökçek, Ankara’nın suyu ve taşıma ihalesi için İçişleri Bakanı’na önerge veren CHP milletvekili Ahmet Ersin’e “şeref s i zdir” dedi

CHP İzmir milletvekili Ahmet Ersin, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde Ankara suyunun yüksek oranda arsenik içerdiğini iddia etti. Ersin, Kızılırmak suyunda da metal olduğunu ileri sürerek, Kızılırmak suyunun Ankara’ya taşınması ile ilgili ihalede yolsuzluk yapıldığını da gündeme getirdi.

Soru önergesine sinirlenen Gökçek, çok ağır ifadelerin yer aldığı bir cevap hazırladı. İçişleri Bakanlığı’nın zaman zaman soru önergelerine verilen yanıtları kısaltarak milletvekillerine gönderdiğini belirten Gökçek, bir de üst yazı yazdı. Gökçek, “İçişleri Bakanlığı eliyle sorduğunuz suale ilişikteki cevabı göndermiş bulunuyorum. Bakanlık genellikle yazılarımızı özetleyerek göndermektedir. Eksik bilgi kalmaması için bakanlığa gönderdiğim yazının bir nüshasını bizzat size gönderiyorum” dedi. Kızılırmak suyunda ağır metal olmadığını iddia eden Gökçek, Kızılırmak suyunun Ankara’ya getirilmesi ile ilgili ihalede usulsüzlük yapıldığı iddiasına da sert çıktı. Gökçek, “Kızılırmak suyunda ağır metal yoktur. İhalede yolsuzluk yapan şerefsizdir. Bunu söyleyen kimse ispat etmezse o da şerefsizdir. Sual sorarken dikkatli davranın. Ahmet Ersin’i bu konuda mahkemeye vereceğim. Yolsuzluk yapıldığını kendisine söyleyen kim ise şahitlerini mahkemeye getirecek. İspat edemezse müfterilik mührü yakasına yapışacak” dedi.

Gökçek, “Bizim İzmir’le ilgili analiz raporlarımıza düzmece demek kimsenin haddi değildir. Siz maalesef hukuktan anlamıyorsunuz. Umarım bu cevaptan sonra bir daha dikkatli sual sorar ve sual sorarken kelimeleri dikkatli seçersiniz” yanıtını verdi.

Gökçek’in mektubunu terbiyesizce bulduğunu belirten Ersin ise, “Benim muhatabım Gökçek değil, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’dır. Ben sorularımı İçişleri Bakanı’na sordum... İddialarım demek ki doğru ki Gökçek bu kadar sinirlenmiş ve ahlakını ortaya çıkartmış. Bir belediye başkanının, bir milletvekiline nasıl cevap vereceğini bilmesi gerekir. Hakaret ve terbiyesizliği kendisine yol yapan Gökçek haddini bilsin” dedi.

Vatan

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 08-02-2008, 14:09   #2
Kullanıcı Adı
Demokrat
baskanim ne olduklarini anlamak icin birsey iddalamalarina gerek yok..
Alt 08-02-2008, 14:27   #3
Kullanıcı Adı
GÜNEŞ
Kendisine İ.Melih dendi diye ortalıgı ayaga kaldıran ve mahkeme mahkeme gezen birisinin bir milletvekiline bu denli haraket etmesini normal karşılamıyorum..Melih bey kendinize yapılmasını istemediginiz bir şeyi sizde başkasına yapmamalısınız,edep bunu gerektirir.
GÜNEŞ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-02-2008, 14:31   #4
Kullanıcı Adı
Demokrat
Alıntı:
GÜNEŞ Nickli Üyeden Alıntı
Kendisine İ.Melih dendi diye ortalıgı ayaga kaldıran ve mahkeme mahkeme gezen birisinin bir milletvekiline bu denli haraket etmesini normal karşılamıyorum..Melih bey kendinize yapılmasını istemediginiz bir şeyi sizde başkasına yapmamalısınız,edep bunu gerektirir.
yoksa sen emin cölasanin dönerlerinden yemedin mi
Alt 08-03-2008, 05:03   #5
Kullanıcı Adı
AK_Türk
Cok dogru demis :-*
AK_Türk isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)