AK Gençliğin Buluşma Noktası
Siyaset Siyaset haberleri bu bölümde paylaşıyoruz.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 03-12-2009, 13:23   #1
Kullanıcı Adı
Ak_Kelebek
Standart Araplar neden Türkiye'ye hayran oldu?
En saygın haber ajanslarından biri olan Retures, Arap dünyasının hızla tırmanan Türkiye ilgisinin nedenlerini konu alan bir yazı yayınladı.

İngiliz Reuters ajansı, "Gümüş" dizisinin "Nur" adıyla gösterildiği Arap dünyasında popüler olan Kıvanç Tatlıtuğ sayesinde, Arap ülkelerinden Türkiye'ye gelen turist sayısında artış olduğunu yazdı.

Ajans, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos'ta İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'a karşı çıkışının ardından Türkiye'nin Araplar için daha da popüler bir turizm destinasyonu haline geldiğini belirtti.

Kıvanç Tatlıtuğ ile röportaj yapan Reuters muhabiri Daren Butler, "Türk medyası tarafından Ortadoğu'nun Brad Pitt'i olarak adlandırılan Tatlıtuğ, ülkesinin türizm endüstrisine katkıda bulunuyor" diye yazdı.


Kıvanç Tatlıtuğ, Arap ülkelerine gittiğinde kendisine "inanılmaz bir ilgi gösterildiğini, insanların kendisini görünce çığlık atıp sevinçten ağlamaya başladığını" söyledi.

Reuters, Türk dizilerinin yarattığı meraka bir de Başbakan Erdoğan'ın Davos çıkışının eklendiğini belirtti. Ajansın görüştüğü, turizm şirketi sahibi Serdar Ali Abet, geçen yıl Arap müşterilerinin sayısının yüzde 50 oranında arttığını, bu yıl ise Davos'ta yaşananların etkisiyle yüzde 100'lük bir artış beklediğini söyledi.

Reuters haberinde, Türkiye'nin AB'ye girmeye çalışan laik bir ülke olmasına rağmen Arap ülkeleriyle kültürel ve dini benzerlikler taşıdığını belirtti. Haberde, ABD Başkanı Barack Obama'nın ziyaret edeceği ilk Müslüman ülkenin Türkiye olacağı..

haber7

 

Ak_Kelebek isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi