AK Gençliğin Buluşma Noktası
Bilimsel - Teknoloji - İnternet Haberleri Teknoloji, Bilimsel araştırmalar ve projeler buraya.

Stil
Seçenekler

Alt 05-04-2009, 18:54   #1
Kullanıcı Adı
NS
Standart Kız böceği ile tanışın
Kız böceği ile tanışın

Fotoğrafçının objektifine meraklı meraklı bakan bu böcek bir "Kız böceği"... O kocaman gözleri sayesinde böcekler arasında en iyi uçan türlerden biri olmuş...

ntvmsnbc
Böcekler içinde en iyi uçan türlerden biri "Kız böcekleri". Kız böcekleri saatte 30 km.'ye varan bir hızla uçarlar. Kız böcekleri, başının iki yanında yer alan "mozaik yapılı" ve iyi görüş sağlayan gözleriyle çok güvenli bir şekilde uçabiliyorlar. Yaşamlarının bir kısmını suda geçirirler. Afrika'nın yerlisi olan bu böcek Ortadoğu, güney ve doğu Asya'da da görülür. IUCN'in tehlike altındaki türler için hazırladığı Kırmızı Liste'ye 2006 yılında girdi...

NS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 05-05-2009, 15:17   #2
Kullanıcı Adı
Duygu'Seli~
Ayy küçükken yazlıkta havuzun çeşmesi üstüne toplanırlardı..Böyle güneş ışıklarıda vurunca parlardı kanatları.. Yakalayıp kafasını ezer kanatlarından koleksiyon yapardık..
Kelebekleri defter arasında dümdüz ettiğim gibi..

Kız böceği olduğunu bilmiyordum, kelebek türü bir şey sanıyordum ama kız böceği olduğunu öğrenince koruma altına aldım,hiç zarar vermedim..

Çok ilginçler gerçekten.. Eline sağlık Enes..
Alt 05-05-2009, 15:37   #3
Kullanıcı Adı
Supraliminal
Alıntı:
duyguseli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ayy küçükken yazlıkta havuzun çeşmesi üstüne toplanırlardı..Böyle güneş ışıklarıda vurunca parlardı kanatları.. Yakalayıp kafasını ezer kanatlarından koleksiyon yapardık..
Kelebekleri defter arasında dümdüz ettiğim gibi..

Kız böceği olduğunu bilmiyordum, kelebek türü bir şey sanıyordum ama kız böceği olduğunu öğrenince koruma altına aldım,hiç zarar vermedim..

Çok ilginçler gerçekten.. Eline sağlık Enes..

çok vahşisiniz
Supraliminal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-05-2009, 16:35   #4
Kullanıcı Adı
Duygu'Seli~
Çocukluk aklı efendim..
Şimdiki aklımla yaparmıyım hiç..?
;)
Alt 05-05-2009, 16:39   #5
Kullanıcı Adı
Supraliminal
Alıntı:
duyguseli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Çocukluk aklı efendim..
Şimdiki aklımla yaparmıyım hiç..?;)
Yok yok yapmazsınız .
Supraliminal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)