AK Gençliğin Buluşma Noktası
Bursa Ak Parti Gençlik Kolları,Teşkilatı Ve Bursa'nın Kültürü ve Özellikleri.

Stil
Seçenekler

Alt 05-06-2009, 15:19   #1
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Standart AK Parti Bursa Genel Siyaset Akademisi,AK Parti Forumdan Takip Edilir!

AK Parti AR-GE Başkanlığı bünyesinde 2008 Ocak ayı itibari ile faaliyet gösteren Siyaset Akademisi, AK Partiye kurumsal bir kimlik kazandırmak ve parti mensupları arasında dil birliği sağlamak amacıyla kurulmuştur. Bu gaye ile birlikte, herhangi bir siyasi kimlik gözetmeksizin, tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını geleceğin Türkiye'sinin şekillenmesinde etkin rol üstlenecek "birey"ler olarak düşünüp, hem siyasal hem de kültürel olarak donanım kazandırmak, bu sayede siyasi hassasiyetleri olan sorumluluk sahibi vatandaşlar kılabilmek adına kendine bir misyon edinmiştir.

Demokrasi; içinde bulunmuş olduğumuz süreçte özellikle geniş ve karmaşık toplumlarda, siyasal partilerin aracılığı olmadan gerçekleştirilemez hale gelmiştir. Demokrasi çoğulcu bir rejimdir. Siyasal partiler ise bir süzgeç niteliğinde olup, fikirleri toplama, fikirleri gruplaştırma ve biçimlendirme, bu vesile ile "birey"leri yalnızlıklarından çıkarıp ülkenin yönetimine katılmaya teşvik etme fonksiyonunu ifa eder. Demokratik rejimlerde siyasal partiler; siyasal sistemdeki rollerin öğrenilmesi ve öğretilmesi, siyasal kültürün benimsenmesi ve devam ettirilmesi süreci olarak ifade edilen "Siyasal Sosyalleşmeye teşkilat içi ve dışı uyguladıkları eğitim programları ile katkıda bulunurlar. Bu gerçekler ışığında, AK Parti AR-GE Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Siyaset Akademisi, bahsi geçen siyasal kültürün yayılması veya değiştirilmesinde etkili olmak amacı ile kurgulanmıştır.

Bilindiği üzere AK PARTİ AR-GE Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Siyaset Akademisi, "SİYASET YERELDE BAŞLAR" vurgusu ile 2008 yılı Ocak ayından itibaren ülke içinde siyasal bilincin artırılması ve daha nitelikli siyasetçi kadrolarının yetişmesi, siyasetteki kadın sayısını artırmak ve gençlerimizin siyasete olan ilgisini nitelikli bir hale dönüştürülmesi amacıyla eğitim faaliyetlerini 2009 Ocak ayına kadar sürdürmüştür. 2008-2009 eğitim döneminde 66 merkezde 81 ilden katılım neticesinde 17.500 kişiye on haftalık programlar marifeti ile eğitim verilmiştir. Verilen eğitimin niteliği önemli olmakla birlikte 29 Mart 2009 Yerel Seçimlerinde dört İl Belediye Başkanı, 132 İlçe Belediye Başkanı 200 Belde Belediye Başkanı katılımcılarımız arasından çıkmıştır. Ayrıca 1500''ü aşkın Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi üyesi, Siyaset Akademisi Yerel Yönetimler Programı katılımcısı arasından çıkmıştır.

Kurumsal bir kimliğe sahip olan AK Parti Siyaset Akademisi, kozmopolit toplum yapımıza rağmen önemi artan bilgi birikimi ve araştırma tecrübesini toplumun bütün kesimlerine kazandırmak, bu vesile ile 21. yüzyıl Türkiye'sini dünya siyasetinde hak ettiği yere taşıyacak "birey"lerin niteliklerini arttırmak gayesi ile siyaset hayatımızda farklı alanlarda eğitim faaliyetlerine devam edecektir.

Ercan Demirci

Siyaset Akademisi Genel Koordinatörü

Konu ishakyilmaz tarafından (05-28-2009 Saat 13:36 ) değiştirilmiştir..
ishakyilmaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 05-06-2009, 15:27   #2
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Alt 05-08-2009, 12:49   #3
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Siyaset Akademisi Siyasetin Okulu Oldu

Mayıs 7th, 2009 Yazan Bursa, Haberler
AK Parti Genel Merkezi tarafından düzenlenen Siyaset Akademisi’nin 4. döneminin açılışında konuşan AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, Siyaset Akademisi’nin 2008-2009 dönemine Türkiye genelinde 66 merkezde 81 ilden katılım neticesinde 17 bin 500 kişiye eğitim verildiğini söyledi. Yalçın, 29 Mart Yerel Seçimleri’nde 4 il belediye başkanı, 132 ilçe belediye başkanı, 200 belde belediye başkanı ile ayrıca 1500’ü aşkın belediye ve il genel meclisi üyesinin Siyaset Akademisi kursiyeri olduğuna dikkat çekti.

Dersin açılışında konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, popülist politikaların yönetim sistemlerinin çökmesine neden olduğunu, hizmet odaklı siyasetin ise başarı getirdiğini söyledi.
Başkan Altepe, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin gerçek yeri olan Tarihi Bina’ya taşınmasının ardından Merinos Kültür Merkezi’ndeki salonları da kurum ve kuruluşların kullanımına açtıklarını dile getirdi. Altepe, Merinos Kültür Merkezi Toplantı Salonu’nda düzenlenen Siyaset Akademisi’nin ilk dersinde, başarılan dilediği kursiyerleri, idealist yapılarından dolayı tebrik etti. Siyaset Akademisi kursiyerlerinin kent ve ülke problemlerine çözüm üretmek için çalışmak isteyen idealist insanlar olduğunu ifade eden Başkan Altepe, Türkiye’de böyle düşünen insan sayısının çok az olduğunu kaydetti. “Siyasetin okulu olmaz” diyen Altepe, eğitim, bilgi ve tecrübenin vazgeçilmez birer unsuru olduğu siyasetin yaşanarak öğrenildiğini, ancak yaşarken hedeflerin ve ideallerin belirlenmesinin şart olduğunu vurguladı.
Alt 05-08-2009, 13:30   #4
Kullanıcı Adı
reyAKbay
Sayın ishakyilmaz geçen hafta hocamdan duymuştum böyle bir olayı fakat içeriği hakkında bir bilgim yok.Bu konu hakkında bilgi almak istiyorum kimler katılabilir ,nasıl bir eğitim vs. nerden ulaşabilirim ya da kısaca izah edebilir misiniz zahmet olmazsa?
reyAKbay isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-08-2009, 13:39   #5
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Siyaset akademisi Türk Siyaset tarihi açısından bir dönüm noktasıdır.Elbette ilklerin öncüsüde AK Parti olmuştur,olacaktır..Geçmiş 3.dönemde yerel yönetimler bazında faliyetlerini sürdüren siyaset akademisi 4.dönemde ise Genel Siyaset dersleri ile devam edecektir.Ben yerel yönetimler etabını başarı ile bitirmiştim.Yanlış hatırlamıyorsam ilk 5 içindeydim.İlk 3 girenlerin diplomalarını bizzat başbakanımız takdim etmiştir genel merkezde.4.dönem akademiyede başladık,bugün nasip olursa 2.dersimizide tamamlayacağız.Katılım konusuna gelince herkesin katılabileceği bir program.Bulunduğunuz ilimizin AK Parti il teşkilatına gidip kayıt yaptırabilirsiniz.4.Dönem metropol şehirlerde uygulanmakta.Umarım sizde 4 ilden birindesiniz
Alt 05-08-2009, 13:48   #6
Kullanıcı Adı
reyAKbay
Peki teşekkür ederim.Bu arada tebrik ederim başarınız için.Hayırlı olsun diplomanız da...
Alt 05-08-2009, 13:50   #7
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Eyvallah Bilmukabele.Siz ne düşünüyorsunuz peki Katılabilecek misiniz?
Alt 05-08-2009, 14:10   #8
Kullanıcı Adı
reyAKbay
Çok güzel bir adım olduğunu düşünüyorum.Tabi ki çok isterim fakat şuan için birşey demek için erken.Çünkü yoğunluk birhayli fazla son günlerde.İleride inşallah nasip olursa düşünürüm neden olmasın...
Alt 05-08-2009, 14:47   #9
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Sistem kişilerin üstüne ayrıca bir yük yerine ferahlık getiriyor.Haftanın 2 günü akşam saatlerinde 7- 9 arası yapılıyor.
Alt 05-08-2009, 14:59   #10
Kullanıcı Adı
selcuklu27
tebrikler.
selcuklu27 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
akademi, akp, başbakan, bursa, erdoğan, ishak, yılmaz

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)