|
05-10-2009, 08:24 | #1 |
Büyükanıt yanıt verdi: Âyinesi iştir kişinin lâfa bakılmaz.
Karayılan’ın “Asker de değişti. Barış istiyoruz” sözüne Büyükanıt yanıt verdi: Âyinesi iştir kişinin lâfa bakılmaz. PKK’nın bir numarası Karayılan’ın Hasan Cemal’e söylediği “Barışa çok yakınız. Asker anladı. Ama siyasetçiler göremiyor” sözlerini Büyükanıt 32. Gün’de yanıtladı. Genelkurmay eski Başkanı: PKK üç şeyden vazgeçmez. Genel af, Kürtçe eğitim ve Kürt kimliğine anayasal güvence. Gerisi söz. Âyinesi iştir kişinin lâfa bakılmaz
Emekli Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın önceki gün 32. Gün programında yaptığı açıklamalara siyasi ve askeri kanattan tepkiler geldi. 27 Nisan bildirisini bizzat kendisinin kaleme aldığını açıklayan Yaşar Büyükanıt, Şemdinli olayları sonrasında telefonunun dinlendiğini söyledi. Büyükanıt’ın, bir televizyon programında yaptığı 27 Nisan e-muhtırası, Ergenekon soruşturması ve telefon dinlemeleriyle ilgili açıklamaları CNN Türk’te değerlendiren Ulaştırma Bakanı Yıldırım, yasa dışı dinlemenin suç olduğunu anımsattı ve “Burada bir çelişki var, telefonunun dinlenildiğini söyleyenler şikayetçi olmuyor. Gidip savcıya şikayet edecekler, ‘Benim telefonum dinleniliyor’ diyecekler. Hakkımızı aramıyoruz. Eski Genelkurmay Başkanı da böyle bir endişe yaşıyorduysa bunun gereğini yapmalıydı” diye konuştu. ‘Kişisel görüşüdür’ Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak ise basın bilgilendirme toplantısında, Büyükanıt’ın açıklamalarını anımsatan gazetecilere, “TSK’dan emekli olmuş personelin kamuoyuna yansıyan görüş ve düşünceleri, tamamen o görüşleri ifade eden kişilerin görüşleri olup o görüşler üzerinde bizim bir değerlendirme yapmamız doğru değildir. TSK, görev ve sorumluluk alanı kapsamında ve kendisine verilen yasal sınırlar içerisinde çalışmalarını ve ilişkilerini yürütmekte ve olabilecek görüş ve önerilerini de ilgili makamlara iletmektedir” karşılığını verdi. MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, Büyükanıt’ın açıklamalarına atıfta bulunarak “Bazı insanların konuşmak hakkı yoktur, onlar yapmak sorumlusudur. Sayın eski Genelkurmay başkanı çok önemli şeyler söyledi. Ama dün bu konuların takipçisi olma görevlisiydi. O zaman sorarlar acaba ‘görevinizi yapmadınız mı’ diye? Dolayısıyla biz Sayın Büyükanıt’ın söylediklerini değerlendirmekten çok tavrını doğru bulmuyoruz” dedi. Karayılan’a: Ainesi iştir kişinin lafa bakılmaz Yaşar Büyükanıt’ın 32. Gün’de PKK’nın bir numarası Murat Karayılan ile ilgili yaptığı değerlendirme de dikkat çekti. Milliyet Gazetesi’nden Hasan Cemal’e konuşan Murat Karayılan’ın açıklamalarını hatırlatan Mehmet Ali Birand’a Büyükanıt şu yanıtı verdi: “PKK üç seyden vazgeçmez, biri genel af, iki Kürtçe eğitim, üç Kürt kimliğinin Anayasal güvenceye kavuşması. Gerisi hepsi sözdür, ainesi iştir kişinin lafa bakılmaz. PKK’nın içerisinde radikal bir değişim yoksa ben pek bir sey olacağını zannetmiyorum. Taraf/ANKARA
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|