AK Gençliğin Buluşma Noktası
Protesto Tüm protestolarımızı burada paylaşıyoruz. Küfür ve hakaret etmek yasaktır.

Stil
Seçenekler

Alt 05-14-2009, 10:18   #1
Kullanıcı Adı
redyellow
Standart Haber7'yi protesto ediyorum
NUMAN KURTULMUŞ-FETHULLAH GÜLEN

İnternet sitesi Haber 7'de Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş hakkında şöyle bir haber yer almıştı:

Fethullah Gülen cemaatini politize olmakla suçladı. Kurtulmuş, 'Seçimde bize tuzak kurdular. AKP ile çok yakın ilişki içinde oldular. Bu çevre ilk kez bu kadar politize oldu. Buyursunlar partilerini kursunlar' dedi.”

Aynı sitede daha sonra şu ifadelerle bir “düzeltme” metnine yer verildi:

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Fethullah Gülen cemaatini politize olmakla suçladığı ve kendilerine tuzak kurulduğuna ilişkin ifadeleri sitemizde sehven yer almıştır. Kurtulmuş’un bize ifade ettiği sözleri “AKP ile çok yakın ilişki içinde oldular. Bu çevre ilk kez bu kadar politize oldu. Buyursunlar partilerini kursunlar" şeklindedir. Düzeltir taraflardan ve okuyucularımızdan özür dileriz. "

Bu iki “metin”le ilgili olarak çok sayıda okuyucumuz aradı ve bana “Haber 7 ne yapmak istiyor?” yollu sorular yöneltti.

Ben de kendilerine “Ortada kötü niyet olmadığı anlaşılıyor. İnternet haberciliğinde saniyelerle yarış söz konusu. Dolayısıyla o metin ani bir refleksle konulmuş, Kurtulmuş'un cemaati 'tuzak kurmakla' suçlamadığı anlaşılınca tekzip metnine yer verilmiş” değerlendirmesinde bulundum.

Nitekim, Haber 7'deki arkadaşlar da “Asla kötü niyet yok, hem Sayın Kurtulmuş'u hem de Sayın Gülen'i severiz” diyorlar.

Son cümle olarak:

Bu işte “vakitle yarış” sözkonusuysa da, bu tür haberlerde biraz daha dikkatli olunmasında yarar var.

SERDAR ARSEVEN

http://www.habervaktim.com/yazaroku.php?id=14090

Sayın serdar arseven'e katılıyorum.

haber7'yi kınıyorum, müslümanlar birbirleri hakkında yazarken, haber yaparken siyasi hırslarını bir kenara bırakmalılar, asla doğrudan ayrılmamalılar.

haber7 son dönemlerde saadet hakkında bunu defalarca yaptı.
yazık...çok yazık!

Vakit gazetesinden hasan karakayanın bir sözü vardır:

MÜMİNE KARŞI MÜŞFİK KAFİRE ŞEDİD olacaktır.

Tüm müslümanlar, saadetcisi, akplisi veya bir başka partilisi parti pırtı farkı gözetmeksizin bu düstura sıkı sıkıya bağlı olmalıdır.

Ne akpliler saadetciler hakkında, ne saadetciler akpliler hakkında araştırmadan, bakmadan, incelemeden balıklama haber yapmamalılar, yorum yapmamalılar.

Haber7'nin bu haberi üzerine bu forumda bile insanlar saadet hakkında bir sürü yazı yazdılar.

Hata bir akpli kurtulmuş ve saadet için ŞEREFSİZLER deme çirkinliğini gösterdi.

niye; bu yanlış haber yüzünden.

Ben haber7 sitesini de müminlerin yönetiminde bir yer olarak biliyorum, haber denince ilk baktığım yerlerden biridir.

Ama bu şekilde devam ederlerse diğerlerinden pek bir farkları kalmayacak.

Lütfen dikkat!

redyellow isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 06-03-2009, 19:37   #2
Kullanıcı Adı
ultrAstribun
Haber 7'nin kıasıtlı olarak Saadet Partisi'ni kötüeyeceğine inanmıyorum.
Şuana kadar görmedim.

+

Ben haber 7'yi Fenerbahçe yanlısı olduğu için protesto ediyorum.
Gerçekten Fenerbahçe aleyhine bir çok yanlı haberi var.
Fenerbahçe üzerinden diğer klüplere taş atılıyor.

Haber editörleri kalitesiz.
Yapılan yorumları okumadan onaylıyorlar.
ultrAstribun isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-03-2009, 19:45   #3
Kullanıcı Adı
ATmaCA53
:D:D haber 7 benide kınadığım yanları oldu saadet partisine fazla yüz vererek, ak partiyi eleştirmesi, pek taraflı yayın yaptığına inanmıyorum, ak partiye yönelik eleştiren haberleride var, saadeti eleştiren haberleride yapılıyor
ATmaCA53 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-03-2009, 20:47   #4
Kullanıcı Adı
Seyyah
Öyle bir hale gelindiki kutuplaşma aynı görüşlerde bile olmaya başladı buda bir örneği...
Hep demişimdir ama hiç kale alınmadım bu konuda Saadet yeni yönetimde antipati kazanıyo. Bu yüzden bunlar oluyo.Kanal 7 nin tavrı yanlıştır Kurtulmuşun sözlerini sade olarak verseydi zaten aynı değerde olurdu.. Genel seçimleri iple çekiyorum...

Konu Seyyah tarafından (06-03-2009 Saat 21:03 ) değiştirilmiştir..
Seyyah isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-03-2009, 20:49   #5
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Haber 7 Editörlerinin Galatarasaray Taraftarı Olduğu İçin Takımları Lehine Sürekli Haber Yapmasını Kınıyorum
Alt 06-03-2009, 20:55   #6
Kullanıcı Adı
Supraliminal
Haber 7'nin isminin içinde 1907'nin 7 si olduğundan fenerbahçe yanlısı olarak anlaşıldığından kınıyorum ! ;)
Supraliminal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-03-2009, 21:08   #7
Kullanıcı Adı
FarukARSLAN.
Alıntı:
Bu iki “metin”le ilgili olarak çok sayıda okuyucumuz aradı ve bana “Haber 7 ne yapmak istiyor?” yollu sorular yöneltti.

Ben de kendilerine “Ortada kötü niyet olmadığı anlaşılıyor. İnternet haberciliğinde saniyelerle yarış söz konusu. Dolayısıyla o metin ani bir refleksle konulmuş, Kurtulmuş'un cemaati 'tuzak kurmakla' suçlamadığı anlaşılınca tekzip metnine yer verilmiş” değerlendirmesinde bulundum.
Bu anlık hata olarak aktarılmış. (Arseven'de öyle diyor)
Ben protesto felan etmem.
Protestoya da katılmam.

Haber 7 gibi kurumları böyle şeylerden yıpratmaya gönlüm el vermez.

Vakit gazetesinden hasan karakayanın bir sözü vardır:

MÜMİNE KARŞI MÜŞFİK KAFİRE ŞEDİD olacaktır.

Alıntı:
Tüm müslümanlar, saadetcisi, akplisi veya bir başka partilisi parti pırtı farkı gözetmeksizin bu düstura sıkı sıkıya bağlı olmalıdır.

Ne akpliler saadetciler hakkında, ne saadetciler akpliler hakkında araştırmadan, bakmadan, incelemeden balıklama haber yapmamalılar, yorum yapmamalılar.
Bende bu gibi yazıları "akpgercegi" gibi SPçi güruhun sitesine çok kez yazmıştım.
Söylemde de öyle.
Ama dinleyen yok..

Konu FarukARSLAN. tarafından (06-03-2009 Saat 21:38 ) değiştirilmiştir..
FarukARSLAN. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-03-2009, 22:55   #8
Kullanıcı Adı
Saltuk Buğra Han
Hazır kanal 7 protesto edilirken bu treni kaçırmadan bir protestoda ben edeyim dedim.Benim protestom biraz daha farklı.
Malum televizyon dün haberlerinde Taekwondo'da gençler avrupa şampiyonu olan olan kardeşlerimizden Şahika Yılmaz'ın haberini yapmıştır .Fakat haber yapılırken hangi branşdan olduğunu söylemekten aciz olan bu spikerin bu haberini izleyen seyirciler bunun karate sporu olduğunu zannediyor.Bizim milletimizin uzak doğu sporları denince genelde aklına hemen karate geliyor.Oysa Taekwondo lisanslı sporcu sayısı olarak Futbol ve Basketboldan sonra 3. gelmektedir.
İyi ,güzel uluslararası müsabakalarda ülkemize sayısız madalyalar kazandırmasıyla gurur duyduğumuz Taekwondonun haber yapılması mutluluk verici.Fakat hangi uzakdoğu sporu bu , karatemi ,Taekwondomu bunu bir türlü söylemekten aciz olan haber spikerini ve bu haberi hazırlayanları da tekrar tekrar protesto ediyorum.Vuruş teknikleri itibarıyla ancak bilen kişinin anlayabileceği Taekwondo ve karate sporu arasındaki farkı milletimizin anlamamasından sebeb bu tür sporlar haber edildiğinde onun karate sporu olduğunu zannedip çocuğunu bu spora yönlendirmektedirler.Elbetteki sporun her türlüsü faydalıdır buna asla bir şey diyemem, fakat Türkiye'ye madalya getirmeye doymayan bir sporun ya da söz konusu olan Taekwondonun haberi edilirken de ismi ile zikredilmesi gerekir.
Saltuk Buğra Han isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-05-2009, 15:53   #9
Kullanıcı Adı
ÇİLE
“AKP ile çok yakın ilişki içinde oldular. Bu çevre ilk kez bu kadar politize oldu. Buyursunlar partilerini kursunlar"

sözlerin doğrusu buymuş..yani sadece 'bize tuzak kurdular' kısmı eksik...tamam şimdi bırakın protestoyu da bu 'ağır' sözleri tartışalım?

Fethullah Gülen cemaati çok mu politize oldu?
'buyursunlar parti kursunlar' sözüne ne diyorsunuz?

Konu ÇİLE tarafından (06-05-2009 Saat 16:13 ) değiştirilmiştir..
ÇİLE isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-05-2009, 22:32   #10
Kullanıcı Adı
kararlı
Alıntı:
ÇİLE Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
“AKP ile çok yakın ilişki içinde oldular. Bu çevre ilk kez bu kadar politize oldu. Buyursunlar partilerini kursunlar"

sözlerin doğrusu buymuş..yani sadece 'bize tuzak kurdular' kısmı eksik...tamam şimdi bırakın protestoyu da bu 'ağır' sözleri tartışalım?

Fethullah Gülen cemaati çok mu politize oldu?
'buyursunlar parti kursunlar' sözüne ne diyorsunuz?
doğru söylemiş
kararlı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)