AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 10-03-2007, 10:26   #1
Kullanıcı Adı
Meftun
Standart Cep numaramı gazetede yayınlattım arayan hiç kimse terörden bahsetmedi

Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu
Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesindeki terör saldırısı bölgede yaşanan şiddeti yeniden birinci gündem maddesi haline getirdi.

Yıllardır şiddetin ağır yükünü taşıyan halk, terörün adını bile anmamakta kararlı gözüküyor. Bunun en somut örneğini Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu veriyor. Diyarbakır'a tayin olduğunda cep numarasını gazetede yayınlatan vali, şu çarpıcı tespitlerde bulunuyor: "Burada gündeme gelen terörün halkla bir bağı yok. Her gün onlarca kişi arıyor. Ama şimdiye kadar birisi bile terörden bahsetmedi. Milletin ihtiyacı başka." Terörün hiçbir zaman Diyarbakır'ın sembolü olmadığını ve olamayacağını vurgulayan Avni Mutlu, bölgenin binlerce yıllık geçmişine 20 yıllık terörü getirip imaj olarak yerleştirmenin haksızlık olacağına dikkati çekiyor. Efkan Ala'nın Başbakanlık Müsteşarlığı'na getirilmesiyle boşalan Diyarbakır Valiliği'ne atanan eski Siirt Valisi Mutlu, bölgenin temel ihtiyacının eğitim olduğuna dikkat çekiyor. Başta eğitim, sağlık, kültür, ekonomi ve diğer tüm altyapı hizmetlerini öncelikli gündem olarak belirlediklerini ifade eden Vali Mutlu, "Halkın içindeyim, dolaşıyorum. Asayiş konusunda tedbir talebi var. Beni arayan vatandaş Diyarbakırspor'un durumundan bahsediyor. Kendi çocuğunun eğitiminden bahsediyor. Artık terörle gündeme gelmeme konusunda hem yönetici olarak bizler hem de halkımız kararlı." diyor. Bölge insanının çok sıcak, içten ve devletine bağlı olduğuna işaret eden Mutlu, Diyarbakır'ın dışarıdan göründüğü imajından çok farklı olarak hareketli ve dinamik olduğunu anlatıyor. Şehrin huzurlu, sakin, ticaretinin canlı ve sosyal hayatının güçlü olduğunu dile getiren Vali Hüseyin Avni Mutlu, yoksulluk konusunda da önemli çalışmalar yürüttüklerini kaydediyor. Kürt konferansının Diyarbakır'da düzenlenmesine tepki gösteren Vali Mutlu, "Böyle bir organizasyon için neden burası seçiliyor anlamış değilim. Konuştukları şeyler vatandaşın gündeminde yok ki! Burası demokratik bir ülke, yasal sınırlar içerisinde kalmak kaydıyla herkes dilediğini konuşacak elbette; ama neden Diyarbakır özellikle seçiliyor böyle bir konu için? Sanki bu iş Diyarbakır merkezliymiş gibi bir intiba oluşturmanın anlamı yok ki. Diyarbakırlının gündeminde bu yok." şeklinde konuşuyor.

Melik Duvaklı - Emrullah Bayrak /ZAMAN
03 Ekim 2007, Çarşamba

Meftun isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)