AK Gençliğin Buluşma Noktası
Eğitim ve Öğretim Üniversiteler ve Üniversite Öğrencileri, Ak Parti Forum lise, ilköğretim ve okul öncesi eğitimi; İmam Hatip ve Açıköğretim.

Stil
Seçenekler

Alt 05-18-2009, 15:28   #1
Kullanıcı Adı
NS
Smile Hayrünnisa Gül'ün yıldızları çok mutlu
Hayrünnisa Gül'ün yıldızları çok mutlu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün himayesinde gerçekleştirilecek ''81 İlden 81 Yıldız Eğitim Projesi''ne kabul edilen öğrenciler, ''yıldız'' seçilmenin gururunu yaşıyor.

Yaşadıkları illerde gerçek birer yıldız olan çocuklar, maddi imkansızlıklarına rağmen hem sporda hem de derslerinde başarılarıyla yaşıtlarına örnek oluyor.
Eğitimlerinde, sporda başarılı, maddi imkânsızlık içinde bulunan orta öğretim kurumları 9, 10, 11. sınıf öğrencileri arasından seçilmiş 81 yıldız gencin eğitimine destek olmak amacıyla hazırlanan Projeye Sivas'tan dahil olan Ümmügülsüm Demircan, Türkiye Bayanlar Hentbol 1. Ligi takımlarından Sivas Gençlik Spor'da forma giyiyor.
Altuntabak Mahallesi'nde yaşayan Osman ve Meryem Demircan çiftinin 3 çocuğundan en büyüğü olan Ümmügülsüm, gelecekte beden eğitimi öğretmeni olmayı hedefliyor. Annesi çalışmayan, babası da işsiz olan Ümmügülsüm, ekonomik durumu iyi olmayan ailesiyle birlikte yaşamını tek katlı ahşap bir evde sürdürüyor.

Projenin Ankara'daki tanıtım töreninde giyeceği elbiseyi Sivas Valiliğinin destekleriyle bir mağazadan temin ettiği öğrenilen Ümmügülsüm Demircan, Çankaya Köşkü'ne çıkacak olmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, şöyle dedi: ''Benim için büyük bir şans. Derslerinde ve sporda başarılı öğrencilerin böyle bir şansı yakalaması güzel bir şey. Bu projeye katılan tüm öğrenciler adına Hayrünnisa Hanıma, bize yaptığı bu destekten dolayı çok teşekkür ediyorum. Başarılı olmayı istiyorum, bunun için de çalışıyorum. Ailem zaten bana bu konuda destek veriyor, onların verdiği emekleri boşa çıkarmayacağım, beden eğitimi öğretmeni olmayı istiyorum.''
Demircan, Hayrünnisa Gül'e mektup yazarak, kendilerine bu şansı tanıdığı ve eğitime verdiği destek dolayısıyla teşekkür ettiğini bildirdi.

-CİRİT VE GÜLLEDE TÜRKİYE BİRİNCİSİ

Samsun'dan Derya İnce'nin, cirit ve gülle atmada Türkiye birincilikleri bulunuyor.
Babası asgari ücretle çalışan, 3 kardeşin en büyüğü olan Derya İnce, projeye dahil olmasında öğretmenlerinin büyük gayretleri olduğunu belirterek, ''Seçilmem, projeye dahil edilmem beni çok mutlu etti. Geleceğe artık daha güvenle bakıyorum. Derslerime daha fazla gayret gösterip başarılarımı artırmak istiyorum'' diye konuştu.
Eğitime katkı konusunda toplumsal bilinçlendirmeyi artırmak, bu konuda bireysel ve kurumsal açıdan topluma örnek olmayı amaçlayan projenin gelecek açısından kendisine umut verdiğini ifade eden İnce, katkıda bulunanlara teşekkür etti.

Bu arada İnce'nin, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Ayrancı gözetiminde bugün öteki illerin temsilcileriyle Cumhurbaşkanlığı Köşkü'ne davet edildikleri öğrenildi.

-OKS 18'İNCİSİ, MASA TENİSCİSİ

Erzurum'un yıldız öğrencisi seçilen Muhammet Yıldırım, 2006-2007 Orta Öğretim Kurumları Sınavı'nda Erzurum 18'incisi olarak İbrahim Hakkı Fen Lisesi'ni kazandı. Bugün 10. sınıf öğrencisi olan Muhammet Yıldırım, derslerindeki başarısının yanı sıra okulda çeşitli spor dallarında da ön plana çıkıyor.
Okulun basketbol takımına seçilen Yıldırım, geçen yıl da liseler arası masa tenisi turnuvasında birinci oldu.
Yıldırım, projeye seçilmekten büyük gurur duyduğunu söyledi. Babasının inşaat ustası olduğunu belirten Yıldırım, ''Cumhurbaşkanı Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün projesi çerçevesinde ilin yıldız öğrencisi seçildiğimi öğrendiğimde büyük sevinç yaşadım. Bu proje sayesinde hayallerimi daha kolay gerçekleştirmeyi ümit ediyorum'' diye konuştu.
Hayalinin doktor olmak olduğunu ifade eden Yıldırım, ''Hem okulumda hem de masa tenisi ve basketbolda başarılı olmak için çok çalışacağım'' dedi.

-KARSLI ÖNER, GÜREŞTE BAŞARILI

Kars'ın yıldızı seçilen Gazi Ahmet Muhtar Paşa Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Ahşap Teknolojisi Bölümü 10. sınıf öğrencisi Öner Şeker'in güreşte önemli dereceleri bulunuyor.
Şeker, 7 yıldır güreş sporuyla ilgilendiğini, katıldığı birçok şampiyonada Türkiye birinciliği, ikinciliği ve üçüncülüğü elde ettiğini söyledi.
Bundan sonra daha büyük dereceler elde ederek bu projede Kars'ı en iyi şekilde temsil edeceğini ifade eden Şeker, ''Güreş sporunda dünya çapında dereceler elde etmek istiyorum. Cumhurbaşkanımızın eşinin de destekleriyle başarılarımı uluslararası düzeye taşımak istiyorum. Kars'ta böyle bir projede benim seçilmem ailemi de çok mutlu etti'' dedi.

-BABASI ÇİFTÇİLİK YAPIYOR

Projeye, Muş'tan seçilen 10. sınıf öğrencisi Deniz Özdil, matematik öğretmeni olmayı hedefliyor.
Derslerindeki başarısıyla dikkati çeken Sungu Şehit Astsubay Türker Güçlütürk Lisesi 10. sınıf öğrencisi Deniz Özdil, projeye Muş'tan seçilmesinin mutluluk verici olduğu belirterek, şunları söyledi:
''12 çocuklu bir ailenin çocuğu olarak liseden sonra eğitime devam etmem mümkün görünmüyordu. Babam çiftçilik yaparak geçimimizi sağlıyor. Cumhurbaşkanımızın eşi tarafından başlatılan kampanya sonucu eğitime devam imkanımın sağlanmasının mutluluğunu yaşıyorum. Bundan sonra daha çok çalışacağım. Matematik öğretmeni olmak istiyorum. Öğretmen olduktan sonra annemi ve babamı yanıma alarak iyi bir hayat yaşamak istiyorum.''

-BAŞARILI İKİZLER

Erzincan'da seçilen Nevzat Ayaz Fen Lisesi öğrencisi Burak Ede, ikiz kardeşiyle birlikte eğitimdeki başarılarıyla takdir topluyor.
Babasını 2000 yılında Elazığ'da kaybettiğini bildiren Burak Ede, üç kardeşi ve annesiyle birlikte önce Refahiye ilçesine sonra da Erzincan'a taşındıklarını belirtti.
Ede, ''Burada ikiz kardeşim Osman ile birlikte çalışarak sınavı kazandık. Nevzat Ayaz Fen Lisesine girmeye hak kazandık. Şimdi ise babamdan kalan maaşla geçimimizi sağlıyoruz'' dedi.
Bahçelievler Mahallesi'nde tek odalı bodrum katında yaşamlarını sürdürdüklerini söyleyen Ede, bilgisayar mühendisi olmayı hedeflediğini ifade ederek, ''Erzincan'ın yıldızı olarak seçilmek beni çok mutlu etti'' diye konuştu.

-BOKSTA TÜRKİYE ŞAMPİYONU

Iğdırlı Özlem Aras, sportif başarılarıyla tanınıyor.
İlköğretim 4. sınıfta karate sporuna başlayan ve iki yıl önce karateyi bırakarak boksu seçen 16 yaşındaki Aras, katıldığı ilk şampiyonada Türkiye şampiyonu olmasıyla dikkatleri çekti.
Katıldığı Avrupa Şampiyonası'nda üçüncü olmayı başaran Iğdır Lisesi 10. sınıf öğrencisi Aras, 2012 yılında yapılacak olimpiyatlara katılmayı hedeflediğini belirterek, ''İlk hedefim Ukrayna'da yapılacak olan Dünya Şampiyonası'nda derece alıp Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmektir. Türk bayrağını dalgalandırmak istiyorum'' dedi.

-AYAKKABI BOYACISI, ÇOBAN, ÖĞRENCİ

Bingöl'den projeye dahil olan Yavuz Ağralı'nın, maddi imkansızlıklarına rağmen okulunda ve krosta önemli başarıları bulunuyor.
Alınan bilgiye göre, Bingöl Lisesi 11. sınıf öğrencisi Yavuz Ağralı (16), boş vakitlerinde ayakkabı boyacılığı, yaz döneminde de çobanlık yapıyor.
Bir yandan ÖSS'ye hazırlanan Ağralı, diğer taraftan da kros çalışmalarını ihmal etmiyor. Krosta Türkiye 6'ncısı olan Ağralı'nın, bölge birinciliği, ikinciliği ve il birinciliği bulunuyor.
Yavuz Ağralı, ''En büyük hayalim milli atlet olup olimpiyatlarda Türkiye'yi temsil etmek. Bir istediğim de beden eğitimi öğretmeni olmak'' dedi.

-ARDAHANLI GOLFCÜ

Ardahan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi 2. sınıf öğrencisi Doğan Can Atıcı, golf sporundaki başarısıyla dikkati çekiyor.
Golf sporunda yıldızlar liginde, 2007'de Türkiye ikincisi olan Atıcı, ''Bu spora 2004 yılından itibaren özendim. Golfçu arkadaşlarım vardı. Golf ile ilgili anılarını anlatırken çok etkileniyordum. Böylece golfçu olmaya karar verdim ve başarıya doğru gittiğime de inanıyorum'' diye konuştu.
Hedefinin golf antrenörü olmak olduğunu söyleyen Atıcı, ''Ayrıca golfta çok daha büyük başarıları hedefliyorum. Hayalim hem antrenörlük ve hem de daha büyük dereceler elde etmek'' dedi.

-BALKAN ŞAMPİYONU PATENCİ

Kocaeli'den Birce Atabey, 2008 Balkan Kupası Artistik Buz Pateni Şampiyonası'nda, Türk milli takımında genç bayanlar kategorisinde Balkan şampiyonu oldu.
Atabey, sporla 6 yaşındayken tanıştığını, bunda, çok zayıf olduğu için babasının yemek yemesi konusunda ısrarlı davranması ve ''yemeğini yersen sana paten alırım'' sözünün etkili olduğunu söyledi.
Yemeğini bitirmesi karşılığında tekerlekli paten sahibi olduğunu ve sokaklarda kaydığını ifade eden Atabey, daha sonra buz patenine başlandığını, antrenörlerin dikkatini çekince kursa yazıldığını söyledi.
Buz paneliyle 10 yıldır uğraştığını belirten Atabey, şöyle devam etti:
''2007 Triglav Trophy buz pateni yarışmasında üçüncü oldum. Ayrıca 9 Türkiye şampiyonluğum, bir Türkiye ikinciliğim var. Disiplinli bir şekilde çalışıp ülkemi Avrupa ve Dünya şampiyonalarında temsil etmek istiyorum. Ülkeme ilk madalyayı getirmek, şanlı bayrağımızı göndere çektirmek, öncelikle bana emek veren antrenörlerimin, öğretmenlerimin ve ülkemin göğsünü kabartmak istiyorum.''
Okul Müdürü Tutku Aykaç ise Atabey'in seçilmesindeki en önemli kriterlerin, spor dalında kazandığı başarıların yanı sıra yoğun antrenman ve yarışma programları olmasına rağmen derslerindeki başarısı olduğunu söyledi.
Annesi ev hanımı, babası işçi olan Atabey'in 10 yaşındaki kız kardeşi Ece Atabey de 5 yaşından bu yana buz pateni yapıyor.

-VOLEYBOLCU ÖZGE, 1 YAŞINDA BABASINI KAYBETTİ

Amasya'nın ''Yıldız''ı Özge Pekşen, okulunun en başarılı öğrencisi olarak dikkat çekiyor.
Eğitimindeki başarısının yanı sıra okulunun sosyal ve kültürel faaliyetlerinde de aktif görev alan Pekşen, proje kapsamında kendisinin seçilmesinin gurur verici olduğunu söyledi.
Henüz bir yaşındayken babasını kaybettiğini, annesinin ise Halk Eğitim Merkezinde usta öğretici olarak görev yaptığını belirten Pekşen, ''Böyle bir projeye seçilmekten dolayı çok mutluyum'' dedi.
Okulun voleybol takımınında en gözde oyuncusu olan Pekşen, ailenin tek çocuğu olduğunu bildirdi.
Projenin gelecek için kendisine umut verdiğini ifade eden başarılı öğrenci, ''Projeye seçilmem benim için de sürpriz oldu. Herkese teşekkür ediyorum'' diye konuştu.
Pekşen, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Osman Karataş gözetiminde bugün öteki illerin temsilcileriyle birlikte Çankaya Köşkü'ne çıkacak.

NS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)