|
05-22-2009, 03:29 | #1 |
Arınç, Akman'ın istifasını istedi
Arınç, Akman'ın istifasını istedi Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç, katıldığı televizyon programında RTÜK Başkanı Zahid Akman'dan istifa etmesini istediğini açıkladı. Bülent Arınç Teke Tek'te açıkladı: "Kendisiyle görüştüm, istifasını istedim" dedi. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yeni kabinede göreve başladıktan sonra RTÜK Başkanı Zahid Akman'la görüştüğünü açıkladı. Arınç, Akman'dan hakkındaki iddilar nedeniyle hem kendisinin hem de kurumununu zedelenebileceğini söyleyerek Deniz Feneri soruşturması sonuçlanana kadar görevinden ayrılmasını istedi. Görev süresi Temmuz'da dolacak RTÜK Başkanı da yeniden aday olmayacağını Arınç'a söyledi. timeturk
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
05-22-2009, 03:34 | #2 |
mantık doğru aslında.. aynsı bülent arınç örneği işte çok yıpratmıştı basın... çekildi geri. şimdi gene geldi.. makam hırsı olmadıktan sonra ne var. geriye çekilebilir böyle durumlarda insanlar.
|
|
05-23-2009, 18:01 | #3 |
Arınç bunları Habertürk'te Teke Tek programında Fatih Altaylı'ya söylemişti. Arınç'ın en hoşlanmadığım konuşmaları oldu. Zahid Akman'ın ayrılmasını istemesini doğru bulmadım. Çünkü Zahid Akman tamamen haklı. Almanya'daki Deniz Feneri e.V davası hakkında Zahid Akman'a yöneltilen suçlamalarin kesinlikle aslı astarı yok. Hakkında karalama kampanyası yapılıyor, ayrılarak bunlara haklılık payesi şüphesi vermesi doğru olmadı. Görev süresi bitene kadar ayrılmaya karar vermemeliydi. Arınç'ın bu tavrı Şaban Dişli konusunda yerindeydi, çok güzeldi ama bu konuda yanlış oldu. Kendimi Zahid Akman'ın yerine koydum ayrılmaya karar vermezdim ama Bülent Arınç rica ettikten sonra akan sular durur..
Türkan Saylan konusu.. Hükümet Türkiye'Yi temsil ediyor ama Türkan Saylan Ergenekon şüphelisidir. Türkiye'yi temsil ediyoruz diye Ergenekoncuları da temsil edecek halimiz yok. O cenazeye katılmamak Ergenekon Soruşturması adına net bir tavırdı. Arınç bunları söylemek yerine çok fazla doğrucu davutluğa soyuındu. Arınç'la aynı şeyleri düşünmüyor ve aynı şeyleri konuşmuyoır olmak beni üzdü. İlk defa oluyor çünkü.. |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|