|
05-22-2009, 13:25 | #1 |
Cumhuriyet'in temellerini Abdulhamit mi Attı?
Cumhuriyetin temelini Abdülhamit attı
TÜRKİYE’NİN yeni haber kanalı 24’te konuşan dünyaca ünlü tarihçi Prof. Dr. Kemal Karpat, çok tartışma yaratacak bir iddia ortaya attı. Karpat ‘Cumhuriyetin temellerini Abdülhamit atmıştır’ dedi. Karpat, star Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaalioğlu’nun hazırladığı Açık Görüş programında gazeteciler Taha Akyol, Cengiz Çandar ve Şahin Alpay’ın sorularını yanıtladı. Özellikle Osmanlı ve Yakın Dönem Cumhuriyet Tarihi konularında adını dünyaya duyuran Prof. Karpat, ‘Cumhuriyetin temellerini Abdülhamit atmıştır’ diyerek ‘Ancak devlet bunu halkın isteklerine göre değil, kendi ideolojisi uğruna yapıyor’ diye konuştu. Karpat, ‘Ülkemizde 1930’lu yıllara kadar etnik ırkçı bir eğilim yoktu. Her şey 1930’dan sonra değişti’ dedi. Türkiye’deki demokrasi kavramına da değinen Prof. Karpat, ‘Türkiye’de demokrasi ve İslam’ı birbirinden ayırmanın mümkün olmadığı görülüyor’ şeklinde konuştu. ABD Başkanı Barack Obama’dan da söz eden Prof. Karpat, şöyle dedi: ‘Obama dünyanın görebileceği en özel insanlardan biri.’ HABER MERKEZİ
Konu Yıldırım tarafından (05-22-2009 Saat 13:33 ) değiştirilmiştir.. |
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
05-22-2009, 13:29 | #2 |
vallah tarih olayları siyah - beyaz değil. özellikle murat bardakçıyı izliyorum ben her haftasonu ht de daha da iyi anlıyorum bazı şeyleri.. belge hani belge diyo adam :D
|
|
05-22-2009, 20:01 | #3 |
murat bardakçının anlatımı güzel ama belgeleri kendine göre yontuyor ben pek sevmiyorum onu eskiden her hafta izlerdim fatih altaylının programında ama artık sarmıyo
|
|
05-22-2009, 20:42 | #4 |
Bir bakıma evet.Abdülhamit döneminde borçların %70'i ödendi.Ayrıca bilim, sağlık alanında yaptığı gelişmelerde var.Sanayi ve güzel sanatlar ile ilgili okullar açılıyor bu dönemde ve eğitim seviyesi yükseltiliyor.Halk cahil olmaktan kurtuluyor.Bilinçleniyor.
Bence bir bakıma vardır etkisi.Ama öyle "Cumhuriyetin temelini kesinlikle o attı." da denemez. Konu Red_Neck tarafından (05-22-2009 Saat 20:50 ) değiştirilmiştir.. |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|