|
![]() |
#1 |
![]() Mazlumder Genel Başkanı Ömer Faruk Gergerlioğlu, son günlerde kamuoyunda tartışılan ilköğretimde okutulan 'Andımız'ın kaldırılması yönündeki talep ve söylemleri olumlu bulduklarını belirterek 'Militarist söylem ve politikalardan vazgeçilmeli' dedi.
Gergerlioğlu, yaptığı yazılı açıklamada Mazlumder'in her türlü dayatma, yok sayma söylem ve politikaları insan haklarına aykırı bulduğunu ve bu tür söylem ile politikaların karşısında durduğunu söyledi. İlköğretim okullarında okutulan 'Andımız' ve benzeri söylemler farklı değer ve kimlikleri bastıran, yok sayan bir anlayışın ürünü olarak nitelendiren Gergerlioğlu, şunları söyledi: 'Mazlumder, son günlerde kamuoyunda ilköğretimde okutulan 'Andımız'ın kaldırılması yönündeki talep ve söylemleri olumlu bulmaktadır. Mazlumder, homojen olmayan Türkiye toplumuna dayatılan 'Andımız' ve benzeri militarist söylem ve politikalardan vazgeçilmesi gerektiğine inanmaktadır. Mazlumder, son günlerde kamuoyunda tartışılan militarist söylem içerikli 'Andımız'ın kaldırılmasını insan haklarının bir gereği olarak düşünmektedir. Mazlumder, huzurlu ve barış içerikli bir ortamın tesisi adına dayatma ve yok sayma politikalara karşı çıkmakta ve bu politikaların kabul edilebilir bir tarafının olmadığını bir kez daha kamuoyu ile paylaşmak istemektedir.' ![]() en son haber
![]() |
|
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() sadece andımızmı??
değiştirilmesi gereken o kadar çok köhnemiş ritüel varki.andımız sadece devede tüy... |
|
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Bizim ömrümüz bu tür klişe söylem ve yabancıların dayatma kültürü ile ortaya çıkan argümanlarla geçti,geçiyor..Umut edip öyle çalışmalıyız ki gelecek nesillerimiz bu tür sorunlarla karşı karşıya gelmesinler..!
|
|
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Ben bu konuda hak veriyorum dayatmalar ile zorlanan insanlar sürekli bir kaçış içinde olmuştur ve bu daytmlara karşı bir kin ve nefret duygusu zamanla kişide oluşmaktadır bu milletimizin geleceği olan çocuklarımız ve gençlerimiz içinde çok kötü bir durumdur, zira ben küçükken andımızı okumaktan artık içime bir gına geliyordu ve içimde bir nefret duygusu uyanıyordu hatta çoğu zaman geç gidiyordum sırf andımız okunsun ondan sonra okula gideyim diye uğraş veriyordum...
|
|
![]() |
![]() |
#5 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
#6 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
#7 |
![]() her gün andımızı okuyacaklarına çanakkale savaşında neler yaşandığını anlatan 5 dakikalık sinevizyon izlense bakın bakalım yeni nesil nasıl yetişiyor....
|
|
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Adem abi ne güzel bir fikir değil mi?Her gün aynı nakaratları tekrarlayacaklarına daha faideli inşirahlarda bulunsalar ne güzel olur..Ama yok her sabah aynı nakaratları okumazlarsa zihinleri açılmaz,bereket kaçar..Bundan dolatı dayak yiyen arkadaşlarımızı bile hatırlıyorum.Bilhare bir tane arkadaşım inadına çıkıp,kürdüm doğruyum demez mi
![]() |
|
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Ben ne olursa olsun okul öncesi birkere öğrencilerin toplanıp sıraya sokulmasına çok karşıyım çok büyük zaman kaybı oluyor, P.tesi ve Cuma günleri istiklal marşının okunması yeterli diye düşünüyorum. Bu zaman kaybını sınıf içerisinde daha iyi aktivite veya dersler ile değerlendire bilirler, örneğin her öğrenciye sıra ile bir sonraki gün için tarihte bugün ne yaşanmıştı diye ödev olabilir, derse başlamadan önce tarih hakkında kısa bir bilgi...
|
|
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Bu tespitler tamamıyla eğitim sistemimiz ile ilgili.O yüzden büyük bir eğitim sistemi reformu farz!
|
|
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|