|
05-25-2009, 20:42 | #1 |
Aziz ÜSTEL "Emin Çölaşan’ı özlüyor musunuz?"
Yazılarını özlüyor musunuz Emin Çölaşan’ın? Özleyeniniz de vardır özlemeyeniniz de...
Ben yazı yazamadığı için kızıyorum... Beni yazılarının içeriğinden çok, kalemini istediği yerde, dilediğince kullanamaması ilgilendiriyor. Okur olarak görüşlerine katılın, katılmayın... Ama görüşlerini yazabilme hakkını sonuna değin savunmanız gerek... Zamanında o, başkalarının yazma hakkını savunmamış olsa bile.. Kimilerine yakışıksız sıfatlar eklemiş olsa bile... Türkiye’de uzun yıllar en çok okunan yazar olma kimliğini elinde, sadece polemikle değil, yara kaşıyarak, kimsenin uzanamadığı yerlere, doğru da olsa yanlış da, kalem sokarak tutabilmişti. Sonra, nedenini hala kestiremiyorum, kalemi alındı elinden. Tufan Türenç’in de açıkladığı gibi siyasi herhangi bir baskı yapılmadı ‘Bu adam yazmasın!’ falan diyen olmadı.. Zamanında en ağır yazıları rahmetli Turgut Özal için yazmıştı... O da bir tek gün, telefonu kaldırıp ‘Bu adama yazı yazdırmayın!’ demedi.. Neyse.. Bildiğim kadarıyla başka hiçbir gazete de ona ‘Gel, buyur, bizde yaz!’ demedi. Diyenler olduğunu duyduk... Ama sonra, şu ya da bu nedenle, vazgeçildi.. Ne zaman demokrat ve gerçek anlamda özgürlüklerden yana oluruz? Emin’in de onun yüz seksen derece tersini yazanların da yazma hakkını savunduğumuz zaman.. Yazarlara ‘o dinci, o faşist, o yandaş, o liboş, o komünist, o manyak..’ gibi damgalar vurmadığımız zaman. star
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|