|
05-31-2009, 17:54 | #1 |
Erdoğan: IMF ile anlaşma yapmadık
Başbakan Erdoğan: IMF borcumuzu 23 milyar dolardan 7,5 milyar dolara indirdikBaşbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin IMF'ye olan borcunu 23 milyar dolardan 7,5 milyar dolara düşürdüklerini söyledi. Gaziantep'te, partisinin 3. Olağan İl Kongresi'nde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, IMF ile yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Şu ana kadar anlaşma yapmadıklarını, çalışmanın masada devam ettiğini söyleyen Erdoğan, ellerinin güçlü olduğu için pazarlığı sürdürdüklerini dile getirdi. Türkiye'nin IMF'ye olan borcunu, görev sürelerinde önemli oranda azalttıklarını da belirten Erdoğan, daha önce 23 milyar dolar borcu 7,5 milyar dolara düşürdüklerini aktardı. Başbakan Erdoğan, "Ödeye ödeye bu borcu 7.5 milyar dolara düşürdük." dedi. Gaziantep'i Türkiye'ye örnek gösteren Erdoğan, Gaziantep ve emsali illerdeki sanayici ve işadamlarının çabalarıyla krizi atlatmanın gayreti içinde olduklarına dikkat çekti. Krizin başladığı andan itibaren bir yandan krize karşı durmaya çalışırken, bir yandan da moral bozmaya, krizi derinleştirmeye çalışan kesimlere karşı koymaya çalıştıklarına dikkat çeken Erdoğan, "Daha ilk andan itibaren eski alışkanlıkları depreştirenler, krizin Türkiye'yi bitireceğini, dengeleri alt üst edeceğini savundular. Hükümete garazı olanlar, krizi bahane ederek kriz üzerinden Türkiye'ye zarar vermekten çekinmediler. Ama hamdolsun hem krize karşı dimdik durduk hem de bu anlayışın karşısında eğilmeden bükülmeden tam bir irade sergiledik" diye konuştu. Kriz karşısında paniğe kapılanların, ya da küresel krizi hükümete karşı saldırmak için bahane olarak değerlendirenlerin görmediği ve görmek istemediği hususların olduğuna değinen Erdoğan, "Bir kere bu ülke öyle geçmişte olduğu gibi ortalama 2-3 yılda bir ekonomik kriz yaşayan bir ülke olmaktan çıktı. Artık sağlam finansal yapımız var. Sarsılmaz politikalarımız var. Buradan soruyorum. Türkiye'de enflasyon yüzde 6'lara düştü. Hayaller gerçek oldu. Ah benim sevgili kardeşlerim. Göreve geldiğimizde bu ülkede yıllık borçlanma faizi yüzde 63 idi. Birileri biz bunu yüzde 10'a indireceğiz deseydi inanır mıydınız. Ama oldu ve MB faizi yüzde 9.25'e indirdi mi, indirdi. Aynı Merkez Bankası bu ülkede gecelik faizleri yüzde 25'e çıkardı mı çıkardı? Değerli kardeşlerim bakınız. Bizden önceki dönemde Merkez Bankası'nın kasasında yaklaşık 26.5 milyar dolar vardı. Ama şimdi küresel krize rağmen elhamdülillah 65 milyar dolar var." şeklinde konuştu. Muhalefetin kendilerini 'bunlar ülkenin menfaatlerini düşünmüyorlar, şöyle yapıyorlar; böyle yapıyorlar' diyerek sert bir şekilde eleştirdiğine dikkati çeken Erdoğan, "Sizin bu ülkede dikili bir ağacınız yok, ağacınız" dedi. Göreve geldiklerinde, Türkiye'nin IMF'ye 23 milyar dolar borcu olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, "Ödeye ödeye bu borcu 7.5 milyar dolara düşürdük." ifadesini kullandı. (CİHAN) / HABERVAKTİM
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
05-31-2009, 17:56 | #2 |
Hamdolsun kimseye muhtaç değiliz,artık eski devirler kapandı!
|
|
06-01-2009, 01:07 | #3 |
[quote=ishakyilmaz;627208]Hamdolsun kimseye muhtaç değiliz,artık eski devirler kapandı![/quo
HIIIIM İMAJA BAKARMISIN ÜMÜK SIKMA ANLAŞMASININ YAKIN OLDUĞU KOKUSUNU ALIYORUM BU AÇIKLAMALARI ANLAŞMAYI KAMUOYUNA YEDİRME OLARAK GÖRÜYORUM EĞER BÖYLE DEĞİLSE BEN BİR ŞEY BİLMİYORUN VE ÇOK ÖZÜR DİLİYORUM NOT OLARAK KALSIN DEDİM |
|
06-01-2009, 01:15 | #4 | |
Alıntı:
Ümük sıkma olduğu için halen de anlaşılmadı/ anlaşılmayacak. Bunu anlamıyorsunuz değil mi.. Hayır.. Anlıyorsunuz bence.. Ama utanıyorsunuz.. "AKP IMF'ci hükumettir" diye buyurduğu için Efendi'niz, yalancı çıktığı için utanıyorsunuz. |
||
06-01-2009, 01:42 | #5 | |
Alıntı:
|
||
06-01-2009, 10:26 | #6 | |
Alıntı:
|
||
06-01-2009, 10:30 | #7 |
"AKP IMF'ci hükumettir" diye buyurduğu için Efendi'niz, yalancı çıktığı için utanıyorsunuz
************************************************** ** Deveye demişler neren eğri oda demiş ki nerem doğru ki |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|