AK Gençliğin Buluşma Noktası
♥ Oku Beni Ey Kitap! ♥ AK Parti Forum Farkıyla ! Belirlenmiş bir kitabın üyeler tarafından okunduğu, yorumlandığı ve bilgi akışının sağlandığı bir bölümdür.

Anketimiz: 6. Kitabımız
Zinde Söyleşiler - Cemal A. Kalyoncu 5 62.50%
Benim Adım Kırmızı - Orhan Pamuk 2 25.00%
Garibin Horozu - Rıfat Ilgaz 1 12.50%
Katılımcı sayısı: 8. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor

Stil
Seçenekler

Alt 06-09-2009, 20:10   #1
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Standart Beraber Okuyoruz (6.Kitabımızı Belirliyoruz)
Evet dostlar Ak Parti Forum Olarak 6. Kitabımızı belirliyoruz.

3 Kitap Arasından 1 Kitap Belirleyelim .

1.Şık (Güncel Kitap)
27 Mayıstan Ergenekon' a Zinde Söyleşiler
Yazar : Cemal A. Kalyoncu

Aksiyon dergilerindeki söyleşilerden derlenen bu kitap yakın tarihimize ışık tutacak nitelikte .

27 Mayıs’tan Ergenekon’a alt başlığıyla yayımlanan eser perdenin önünden ziyade arkasında oynanan oyunların nelere yol açtığını göz önüne seriyor. Kitapta görüşlerine yer verilenlerin salt isimi dahi yakın tarih meraklılarını etkileyecek cinsten: 27 Mayısçı Numan Esin, eski gazeteci Necati Zincirkıran, 9 Martçı Sarp Kuray, 12 Mart’ın kudretli savcısı Baki Tuğ, Gürbüz Çapan, Seyhan Soylu (Sisi), Ruşen Çakır…

2. Şık (Bir Roman)
Benim Adım Kırmızı
Yazar : Orhan Pamuk

Orhan Pamuk'un 'en renkli ve en iyimser romanım', dediği 'Benim Adım Kırmızı',1591 yılında İstanbul'da karlı dokuz kış gününde geçiyor. İki küçük oğlu birbirleriyle sürekli çatışan güzel Şeküre, dört yıldır savaştan dönmeyen kocasının yerine kendine yeni bir koca, sevgili aramaya başlayınca, o sırada babasının tek tek eve çağırdığı saray nakkaşlarını saklandığı yerden seyreder.

Eve gelen usta nakkaşlar, babasının denetimi altında Osmanlı Padişahı'nın gizlice yaptırttığı bir kitap için Frenk etkisi taşıyan tehlikeli resimler yapmaktadırlar. Aralarından biri öldürülünce, Şeküre'ye aşık, teyzesinin oğlu Kara devreye girer.

İstanbul'da bir vaizin etrafında toplanmış, tekkelere karşı bir çevrenin baskıları, pahalılık ve korku hüküm sürerken, geceleri bir kahvede toplanan nakkaşlar ve hattatlar sivri dilli bir meddahın anlattığı hikayelerle eğlenirler.

Herkesin kendi sesiyle konuştuğu, ölülerin, eşyaların dillendiği, ölüm, sanat, aşk, evlilik ve mutluluk üzerine bu kitap, aynı zamanda eski resim sanatının unutulmuş güzelliklerine bir ağıt.

3.Şık ( Mizah Romanı)
Garibin Horozu
Yazar : Rıfat Ilgaz

"Yan tutma niteliği vardır mizahın. Biri şu taraftandır, biri bu taraftandır. Birinin güldüğüne diğeri gülmez, ağzı kapanır, yüzü mahkeme duvarına döner. Biz sandalyesi çekilenden yana mıyız, sandalyeyi çekenden yana mıyız?
Mizah bir tavırdır, tutumdur, dvranıştır. Yani topluma, hatta doğaya bakma biçimidir. "

Evet değerli Ak Gönüldaşlar . 3 kitaptan seçim yapalım . ve 2 hafta içinde temin edip hep beraber okumaya başlıyalım.

Katılımcı Listesi

- Tugbaph - Benim Adım Kırmızı -Orhan Pamuk
-İshak Yılmaz - Zinde Söyleşiler - Cemal A. Kalyoncu

Konu Özgür Çağrı tarafından (06-09-2009 Saat 20:19 ) değiştirilmiştir..
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 06-09-2009, 20:13   #2
Kullanıcı Adı
tugbaph
bence Orhan Pamuk un
benim adım kırmızı olmalı
tugbaph isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-09-2009, 20:16   #3
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
1.Şık hiç kaçırılır mı.ETÖ gerçeğini tüm çıplaklığı ile,üstelik aksiyon derlemeli..Muhteşem bir yapıt diye düşünüyorum.
ishakyilmaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-09-2009, 20:18   #4
Kullanıcı Adı
Yektâ-Ak
Alıntı:
ishakyilmaz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
1.Şık hiç kaçırılır mı.ETÖ gerçeğini tüm çıplaklığı ile,üstelik aksiyon derlemeli..Muhteşem bir yapıt diye düşünüyorum.
aynen....
Yektâ-Ak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-09-2009, 23:54   #5
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Haydi Ak Parti Forum Etkinliğe sessiz kalma sende oku !
Alt 06-10-2009, 12:59   #6
Kullanıcı Adı
Al@@tt!n
bencede 1.şık. değerli aydınlarımızın söyleşileri kaçırılmayacak türden.
Al@@tt!n isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-22-2009, 15:50   #7
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Evet arkadaşlar Cemal A. Koyuncunun - Zinde söyleşiler kitabı seçilmiştir.

Temin edip okumaya başlayalım

Kitabı son bitirme tarihi : 30 Temmuz 2009

Daha sonra burada kitap üstüne beyin fırtınası yaparız ..
Alt 07-19-2009, 22:37   #8
Kullanıcı Adı
İ.H.ERGİN
Ben de 1. şıkkı tercih ediyorum
İ.H.ERGİN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-27-2009, 15:20   #9
Kullanıcı Adı
dilemma
Kitaplar seçimi biraz daha çok olsa..
Benim adım kırmızıyı kim okuyalım dedi bilmiyorum ama kitapları belirlemeden önce en azından belirleyecek kişilerin okumuş olması daha güzel olmaz mı?
Ben okudum.
Lanet bir kitaptır.
Garibin horozunu da okudum. Kim seçti merak ediyorum.
Zinde söyleşileri okumadım.
Kütüphaneye gelirse okurum inşallah.
dilemma isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-27-2009, 22:09   #10
Kullanıcı Adı
Al@@tt!n
Alıntı:
dilemma Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Kitaplar seçimi biraz daha çok olsa..
Benim adım kırmızıyı kim okuyalım dedi bilmiyorum ama kitapları belirlemeden önce en azından belirleyecek kişilerin okumuş olması daha güzel olmaz mı?
bencede kitap hakkında bir fikre sahip olunmadan önerilmesi, konuya ilgi duymayan arkadaşları değerli zamanlarından edebilir.

Zinde söyleşiler dışında diğerlerini okumadım.
araştırmayı seven ve yakın tarihe merak besleyenlere önerebileceğim bir kitap.

Bir de 3 kitap yerine daha çok kitap (ör:5) oylamaya konulsa daha sağlıklı olur düşüncesindeyim.
Al@@tt!n isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 6 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 6 Misafir)