|
06-09-2009, 21:46 | #1 |
Ergenekon sanığı mahkeme başkanını çileden çıkardı
Ergenekon davasının 99. duruşmasında mahkeme başkanı ve sanık arasında gerilimli dakikalar yaşandı. Ergenekon davasının 99. duruşmasında "Burada yargılama olduğunu düşünüyorsunuz, biz esiriz." Diye 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne ağır sözler sarfeden tutuklu sanık Oktay Yıldırım, Mahkeme Başkanı Köksal Şengün tarafından "Kapa çeneni" diye susturuldu. Davanın öğleden sonraki oturumunda talepler sırasında söz alan Yıldırım, geçtiğimiz hafta Pazar günü Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan emekli Üsteğmen Serdar Öztürk'ü hatırlatarak, "Bir vatan kahramanı daha terörist diye tutuklandı. Bir gazisine terörist sıfatını yakıştıran kafa gerçek teröriste ne der bilemiyorum." Dedi. Dava savcılarının bölücü terör örgütü PKK"lılardan "romantik devrimci" diye bahsettiklerini ileri süren Yıldırım, "Dün gazi bir üsteğmen terörist gazi koleksiyonuna daha eklendi. Terörist iddiası ile gözaltına alındı. Siz savcıların romantik devrimci diye bahsettikleri kişilerle karşılaştınız mı? Belki içinizden karşılaştığınızı söylüyorsunuz. Ancak sanmıyorum. Karşılaşsaydınız iddianameyi kabul etmezdiniz. Gerçi ben burada eserim, esir olduğumu biliyorum. Burada bir yargılama olduğunu mu zannediyorsunuz?" demesi üzerine Başkan Köksal Şengün sinirlenerek, "Sınırı aşıyorsunuz. Dinlemiyorum. Lütfen oturun." Dedi. Bu uyarıya aldırış etmeyen Yıldırım, konuşmaya devam edince "Kapa çeneni, sizin geçtiğiniz yollardan ben on sene önce geçtim bana ders vermeyin." Dedi. Salondaki havanın gerilmesi üzerine salondaki jandarma personelinin Oktay Yıldırım'a doğru yöneldikleri görüldü. Ancak Yıldırım bu uyarı üzerine konuşmasına son vererek sandalyesine oturdu. Kaynak: Zaman
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|