|
07-21-2009, 17:04 | #1 |
AK Parti Sakarya İl Başkanı istifa etti
AK Parti Sakarya İl Başkanı istifa etti
AK Parti Sakarya İl Başkanı Davut Terzioğlu, il başkanlığı görevinden istifa etti. AK Parti'nin 4 Temmuz'da yapılan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı kongrede İl Başkanlığına seçilen Davut Terzioğlu istifa etti. Terzioğlu'nun Merkez Karar Yürütme Kurulu toplantısında istifasını sunduğu belirtildi. Lise mezunu olan Terzioğlu'nun üniversite mezunu olmadığı için partiden gelen tavsiyeler üzerine istifa ettiği iddia edildi. Terzioğlu'nun istifasıyla ilgili basın açıklaması yapacağı bildirildi. 4 Temmuz'da 626 delegenin oy kullandığı kongrede Davut Terzioğlu 316 oy alarak il başkanı seçilmişti. Diğer aday Ali İhsan Yavuz ise 308 oy almıştı. (CİHAN)
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
07-21-2009, 17:09 | #2 |
Cidden doğru ise saçmalık bence..Üniversite mezunu değildir ama
bir üniversiteli kadar tahsillidir..Nice okumuş cahiller var ülkede.. Neyse hayırlısı olsun diyelim. |
|
07-21-2009, 17:12 | #3 |
Birileri bundan da malzeme çıkarıcak yine. Hakkında hayırlısı olsun diyelim. Haber için teşekkürler
|
|
07-21-2009, 17:12 | #4 |
Açıkçası talihsiz bir istifa!15 gün önce Başbakanımızın katıldığı kongreden seçimle iş başına gelen sayın başkanın istifa etmesi hiç şık değildir!MYK nın istifa etirdiği yönünde haberler çıktı,fakat seçilmiş bir başkan idi istifa etmesi doğru değildir.Henüz gerekçeli kararını açıklamadı.Gerekçesini merak ediyorum açıkçası.AK Partide bu diploma meselesininde cıkı çıktı artık!Direkt üniversite diploması olmayan il başkanı olamaz diye bir kaide yok,fakat öyle bir hava estiriliyor.Bana göre başbakanın çıkıp bu diploma meselesini açığa kavuşturması gerekmektedir.
|
|
07-21-2009, 17:16 | #5 |
acaba diploma bahane, başka bir sorun vs. mi var acaba?
|
|
07-22-2009, 14:56 | #6 |
AK Parti Sakarya İl Başkanlığı görevinden istifa eden Davut Terzioğlu, "Genel merkeze ve Başbakan'a rağmen seçimi kazandığım yönünde söylentileri kırmak ve genel başkanımıza rağmen aday olmadığımızı göstermek için istifamı verdim." dedi. Terzioğlu, partisinin il teşkilatı binasında düzenlediği basın toplantısında, genel merkeze ve Başbakan'a rağmen aday olarak seçimi kazandığı yönünde söylentiler çıktığını ifade etti. Söylentileri görüşmek üzere dün AK Parti Genel Merkezi'ne gittiğini ve burada Başbakan ve Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile 20 dakikaya yakın görüşme yaptığını kaydeden Terzioğlu, şunları söyledi: "Genel merkeze ve Başbakan'a rağmen seçimi kazandığım yönünde söylentiler vardı. Bu söylentileri kırmak ve genel başkanımıza rağmen aday olmadığımızı göstermek için genel başkanımızla 20 dakikaya yakın görüşme yaptım ve istifamı orada verdim. Takdirin kendilerine ait olduğunu söyledim ve Adapazarı'na döndüm. Gördüğüm kadarıyla genel başkanımız Sakarya ile ilgili olarak yanlış bilgilendirilmiş. Yanlış bilgilere sahip olduğu hissine kapıldım. Bana sorulanları ve anlatmak istediklerimi genel başkanımıza anlattım. İstifa dilekçemi verdim, kabul edip etmemek onların elinde.'' Genel başkana zarar verecek herhangi bir hareket içinde olmak istemediğini vurgulayan Terzioğlu; "Genel başkanımızı ve bu partiyi seviyorum. AK Parti'nin fikirleri hayata geçtiği zaman gelecek nesillerin daha refah ve huzurlu bir ortamda yaşayacağına inanıyorum ve bunun için de var gücümle çalışıyorum. İl başkanı olarak çalışmasam da sade bir vatandaş olarak çalışmaya devam edeceğim'' şeklinde konuştu. Genel merkezin Sakarya'daki gelişmeler konusunda yanlış bilgilendirildiğini söyleyen Terzioğlu, partide daha dikkat etmesi gereken kişilerin siyasi çıkar ve gelecekteki siyasi rant uğruna genel merkezi yanlış bilgilendirdiklerini öne sürdü. 'Bundan en ufak bir şüphe dahi duymuyorum' diyen Terzioğlu, şöyle konuştu: "Bu konulara birebir şahit oldum. Bence bu kişiler ellerini vicdanlarına koysunlar, samimiyetlerini ölçsünler ve gereğini yapsınlar. İstifam kabul edildikten sonra AK Parti'nin üyesi olarak kalmaya devam ederim. Bir taraftan ticaretimi yaparken diğer taraftan normal bir üyenin yapması gereken işi yaparım.'' Yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldiklerini ve kendilerinden partiyi zor durumda bırakmamalarını istediğini anlatan Terzioğlu; "Yönetim kurulu üyelerinin beni sahiplendiğine inanıyorum. Kendilerine teşekkür ediyorum. İstifam yalnızca beni ilgilendiren bir konu. Bundan sonra yönetim kurulundaki arkadaşlarımızın ne yapıp yapmayacaklarına kendilerinin karar vermesi gerektiğine inanıyorum. Alacakları her karara saygılıyım'' diye konuştu. |
|
Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim |
ak parti, istifa, sakarya |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|