|
07-28-2009, 02:27 | #1 |
Deniz Baykal’ın Toptan çözümü! Murat BİRSEL - Star
Başlıktan hareket ederek sadece Meclis Başkanı seçimi üzerine -basit- bir kelime oyunu yaptığımı zannetmenizi istemem; öyle değil çünkü! Ülke çapında mevcut toptan bir çözümden bahsediyorum ve aslında ben de bunu ancak yeni fark ettim (maalesef). Başta aile büyüklerim, şimdiye kadar CHP konusunda ters düştüğüm herkesten özür dilemeyi bir borç addediyorum... Meğer ben ne hatalar yapmış, her şeyi ne kadar yanlış algılamışım... İşte hatalar silsilesi: - Zannederdim ki CHP’nin hedefi iktidar olmak. Zaten bu bütün yanılgıları tetikleyen büyük algılama hatam olmuş; meğer değilmiş! - Ben kendimce diyordum ki; bunca değerli CHP milletvekili varken, neden Genel Başkan AK Parti’nin olası adayı Köksal Toptan’a destek veriyor? Meğer maksat hükümete ‘Doğru Tercih’i işaret etmekmiş. - CHP ülkenin yönetimine geçtiğinde direksiyonu nereye çevirecek, hangi konulara gaz verecek diye arar dururdum... Meğer tüm mesele ve amaç bir yere gidilmesi değil, frene basılmasıymış. Sadece fren işlevi varmış, ülke bir ‘uçuruma sürüklenmesin’, hükümet yanlış yola sapmasın. Yani muhalefet partisi bir tür icraat koçluğu oluyor, ben -hayli- geç anladım. Binaenaleyh fren basılmayan her girişim aslında CHP icraatının ta kendisi! (Siz bunu biliyor muydunuz?) - Vatandaşın iş yaptırmayana değil yapana oy verdiğini, gerçek pilot sahici uçak varken kimsenin simülasyon hocasına prim vermeyeceğini düşünürdüm. Böyleymiş zaten, bu doğruymuş (meğer)! Ama asıl olan simülasyonmuş -işin püf noktası- çünkü bütün mesele hangi durumda hangi düğmeye basıldığında uçağı türbülansa sokup ‘El mi yaman bey mi yaman’ diye millete anons yapmakmış. - AK Partililerin kendi aralarında ‘Allah böyle muhalefetten razı olsun, Sayın Baykal’ı milletçe başımızdan eksik etmesin’ dediğini meğer CHP’liler de gayet iyi bilirmiş! Ve aslında ‘Deniz Ağabey’in caiz bulduğu hususlarda hükümetin icraatından Türkiye’nin geldiği nokta açısından performanstan memnunlarmış. Zaten tam da bu nedenle -durumdan hoşnut oldukları için- iktidar olma hedefinde kendi hırs ve arzularını da frenliyorlarmış. Ben yeni anladım kusura kalmayın, bunca eleştiri yazısı yazdım ne yaptığımı bilmeden, meseleyi anlamadan... Artık ben de bu perspektiften olayları görmeye çalışıp buna uygun yaklaşımlar arayacağım, derken aklıma geldi bile, nefis bir fikir: Yerel seçimlerde merkez CHP seçmenine hangi partinin adayı desteklenecek belirtsin gidip o adaya oy verilsin. Genel seçimlerdeyse CHP seçmeni sandığa gitmesin toplam seçmen sayısından geçerli oy adedi çıkınca kalan bakiye CHP’nin oyu kabul edilsin. Ne de olsa ‘kolaylıklar partisi’... En zor günümüz böyle olsun!
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|