07-30-2009, 03:37 | #1 |
Türkiye'yi, ABD'nin Eyaleti yapmaya çalışan CHP zihniyeti
CHP'li 'İsmet İnönü Amerikalıların hatırına
pul bastırmış! Türkiye Cumhuriyeti`nde İnönü ile başlayan değişimden pullar da nasibini almış. İnönü, ABD’lilerin hatırasına pul bastırmış. İkinci cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün, İkinci Dünya Savaşı’nın başlangıcında, pullar üzerinden ABD’ye jest yaptığı ortaya çıktı. İnönü, ABD’ye, Washington ile Atatürk’ü, kendisiyle de Roosevelt’i yanyana koyarak, mesaj göndermiş. TC’NİN İLK PULLARI SADECE ATATÜRK’TÜ Yeni Türkiye Cumhuriyeti ilk posta pulunu Lozan Antlaşması`nın anısına bastırmıştı, ve bu ilk yıllarda ulusal kulis ve Mustafa Kemal resimleri bu pullarda yer alıyordu. Tamamı Atatürk motifleri ile resimlenmiş ilk Atatürk serisi pullar 1931-1932 yıllarında tedavüle çıkartılmıştı. Atatürk hayatta iken, Atatürk resimlerinden oluşan birçok pul serileri de tedavüle sürülmüştü. Mustafa Kemal`in ölümünden sonra ise, 15 Temmuz 1939 tarihinde, Amerika Birleşik Devletleri`nin bağımsızlık kutlamaları için basılan hatıra pullarıyla bir ilk yaşandı… İnönü zamanında bastırılan pullarda, Mustafa Kemal ve İsmet İnönü resimlerinin yanında iki Amerikan başkanının, George Washington`un ve Franklin Roosevelt`in resimleri var. “Amerika Birleşik Devletleri İstiklalinin 150. yıl Dönümü Hatırası” için bastırılan 7,5 kuruşluk ilk pul üzerinde Mustafa Kemal ve Amerika`nın ilk başkanı George Washington`un resimleri bulunuyor. Pulun hakim rengi kırmızı… 3 kuruş değerindeki ikinci pulda ise, Türkiye Cumhuriyeti`nin ikinci ismi İsmet İnönü ve Amerika Birleşik Devletleri’nin o yıllarda görevde olan 32. başkanı Franklin D. Roosevelt bulunuyor. Bu pul siyah ve kahverengi renkler kullanılarak hazırlanmış. ''vatanı,ulusu satan,Türkiye'yi ABD'nin eyaleti yapma arzusunu taşıyan,Atatürk düşmanı ergenekon terör örgütü ve icraatları''
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
07-31-2009, 03:17 | #2 |
inönü o sırada türkiyeyi nazi işgalinden korumak için türlü taklalar atıyordu.2. dünya savaşında müttefiklerin desteğini almak için yapılmış siyasi bir jesttir.art niyet olduğunu zannetmiyorum.
|
|
07-31-2009, 03:24 | #3 |
|
|
07-31-2009, 11:12 | #4 | |
Alıntı:
geçit vermeyen milletimiz,hiçbir uluslararası güç ile dost ve müttefik olmayan ve dünya'ya tek başına meydan okuma gafletine kalkışan Nazilere mi boyun eğecektik?güldürme beni,hadi almanlarda nükleer silah olsa anlayacağım ama o dönemde bu silahlı gücü elinde bulunduran ve bunu japonya'da somut olarak gerçekleştiren abd'dir. senin siyasi görüşünü bilmiyorum ama 2.dünya savaşında müttefiklerimiz ABD sözün,YOBAZ LAİKÇİ CHP'nin 'ABD-İNGİLTERE' işbirlikçiliğini ortaya koyuyor. |
||
07-31-2009, 12:16 | #5 |
Helal olsun, çok hoş paylaşımdı
şöyle bi düzenledim bende--
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|