08-25-2009, 05:32 | #1 |
Jose Mourinho'dan Ramazan Tepkisi !
Portekizli teknik adam Inter'in Bari ile 1-1 berabere kaldığı maçın 29. dakikasında oyundan aldığı Sulley Muntari'yi oruç tuttuğu için eleştirdi İnter Teknik Direktörü Jose Mourinho, oyuncusu Sulley Muntari'yi 1-1 sona eren Bari maçının 29. dakikasında oyundan almasının nedeni olarak bu futbolcunun oruç tutmasını gösterdi. Portekizli teknik adam, yaklaşık 35 derece sıcaklıkta oynanan bir karşılaşmada Ganalı oyuncusunun oruçlu olmasını eleştirirken, "Muntari'nin Ramazan dolayısıyla problem yaşadığı sahada net olarak görüldü. Bu sıcakta oruç tutması bence yanlış. Bu dönem futbolcuların oruç tutması için uygun bir zaman değil" ifadesini kullandı. 16 SAAT ORUÇ İtalya'da oruç sabah yaklaşık 04:30'da başlarken iftar ise yaklaşık akşam saat 20:30'da yapılıyor. Muntari'nin dışında Sevilla'dan Kanoute, Barcelona'dan Abidal gibi oyuncular da oruç ttuyor. SABAH
Konu rıfat gökalp tarafından (08-25-2009 Saat 05:47 ) değiştirilmiştir.. |
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
08-29-2009, 13:12 | #2 |
helal olsun onlara
|
|
08-29-2009, 13:40 | #3 |
Belki aykırı bir yorum olacak (inşAllah yanlış da anlaşılmam) ama ben burada oruç tutan oyuncuyu hatalı buluyorum. Teknik direktör kısmen haklı. Nedenini de şu şekilde izah edeyim;
Bu futbolcu, hayır amacıyla o kulüpte oynamıyor. Belli bir ücret alıyor. İşi de futbol oynamak. Şayet tuttuğu oruç, futbol oynamasına engel oluyorsa, sahaya çıktığında düzgün oynayamıyorsa, o futbolcu işini (her ne gerekçeyle olursa olsun) yapmıyor demektir. Sahaya çıkıp oynayamıyor, belki bu nedenle takımı zorda bırakıp mağlubiyete neden oluyor. Peki bu durumda aldığı para onun için helal olur mu? Helal olmaz diye bir fetva ben veremem ama şahsen o paranın hak edilmiş olduğu kanaatinde de değilim. Fubolcu, ramazan ayı süresince izin isteyip orucunu tutsa, en fazla 1 aylık maaşından olur ama orucunu da rahat rahat tutar, helal mi kul hakkı mı ne olduğu belirsiz bir parayı da yememiş olur. Tevfik Fikret'in bir memurlu anısı vardır; Fikret devlet dairesinde işe girer, ama bir ay boyunca iş olmadığı için masa başında oturur. Ay sonu gelip de devlet maaş ödemeye kalkınca parayı reddeder; der ki ben bu parayı hak etmedim çünkü bir iş yapmadım. Sonrada işin olmadığı ama maaşın olduğu o yerden istifa eder. İşte erdemli davranış böyle olmalıdır. Futbolcu kardeşimizde oruç için 1 ay maaşından feragat edip izin alsaydı, helal olsun derdim. Ama şimdi düşünüyorum da neye helal olsun demem beklenir? |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|