|
10-14-2007, 21:50 | #1 |
Bana Şans Dile
İçe kapanık, iletişimsiz, sakar lise öğrencisi Bahadır bir sabah uyandığında dünyayı değiştirmeye karar verir. O sabah okula giderken beline taktığı tabancayla sınıf arkadaşlarını rehin alarak korkulu anlar yaşatacak olan Bahadır, onlardan hayatları boyunca kendilerini en çok yaralayan anılarını anlatmalarını ister. Öğrencilerin anlattıkları hikayelerden yola çıkan “Bana ŞANS Dile”, aile içi şiddet, sevgisizlik, iletişimsizlik ve saptıkları yanlış yolları anlatan Aksiyon-Gerilim türünde bir film. Film boyunca annesi tarafından çocukluğunda dolaba kilitlenen ve karanlıktan korkan Çağlar, ünlü bir televizyoncu olmaya çalışan ve maddi durumu pek iç açıcı olmayan Ayşegül, şair olmaya çalışan romantik Behiç, satanist gruplara katılan Serkan, otoriter bir babanın baskısından bunalmış Türker ve hiç anne sevgisi görmemiş Bahadır’ın öykülerini izleriz. Çılgın bir medya muhabirinin de kışkırtmasıyla çığırından çıkan olaylar, soğukkanlı davranmaya çalışan komiser ve öğretmenleri fazlasıyla zorlayacak, sınıf ve bahçedeki olaylar hiç beklenmedik şekilde gelişecektir.
Yönetmen - Çağan Irmak Senaryo - Çağan Irmak Oyuncular - Deniz Uğur, Rıza Kocaoğlu, Volkan Severcan, Aysun Metiner, Nuran Yılma Filmin Türü - Gerilim, Drama Orijinal Adı - Bana Şans Dile Yapımcı Firma - Muhteşem Yapım Yılı - 2001 Yapım Ülkesi - Türkiye Orijinal Dili - Türkçe Filmin Süresi - 88 dakika Vizyon Tarihi - 05.10.2007 Katıldığı Festivaller ve Aldığı Ödüller ● Uluslararası İstanbul Film Festivali Ulusal Yarışma ● Ankara Film Festivali Ulusal Yarışma ● Şile Büyülü Fener Film Festivali: En İyi 2. Film, En İyi Erkek Oyuncu (Rıza Kocaoğlu), En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Melisa Sözen)
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
10-14-2007, 21:58 | #2 |
Bana Şans Dile
paylaşım için saol isleriz ;)
|
|
10-14-2007, 22:02 | #3 |
Bana Şans Dile
|