AK Gençliğin Buluşma Noktası
Darbeler ve Darbe Girişimleri Darbeler ve darbe girişimleri hakkında bütün haber ve duyuruları bu bölümde paylaşalım.

Stil
Seçenekler

Alt 09-13-2009, 14:19   #1
Kullanıcı Adı
Gölge
Standart ETÖ'cü Yurtkuran avukatlarına koştu

Ergenekon soruşturmasının 12. dalga operasyonları kapsamında 13 Nisan'da gözaltına alınan, 17 Nisan'da tutuklanan ve daha sonra geçirdiği by-pass ameliyatının ardından tahliye olan Uludağ Üniversitesi eski rektörü Mustafa Yurtkuran'ın ilk işi eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı ziyaret etmek oldu.

Çarşamba günü Silivri Cezaevi'ndeki arkadaşlarından aldığı selamı Demirel ve Baykal'a makamlarında ileten Yurtkuran, görüşmeleri Vakit'e itiraf etti. “Ne var bunda” diye kendisini savunan ESTÖ sanığı Yurtkuran, “Ziyaret etmem gerekiyordu. Çünkü Sayın Demirel ve Baykal bizlere açıktan destek veren iki isim” dedi.

Cezaevi ve hastanede yattığı süre boyunca da Demirel ve Baykal'dan destek aldığını belirten Yurtkuran, “Ben hastanede iken sürekli durumum hakkımda ailemden bilgi aldılar. Cezaevinde iken de sürekli ailemle irtibat halindeydiler. Ben de sağlığıma kavuşur kavuşmaz kendilerini ziyaret ettim. Çok duygusal anlar yaşandı. Demirel inanılmaz üzgün. Açıktan verdikleri destek beni çok mutlu etti. Onlara şükran borcumuz var” diye konuştu.

DEMİREL İLE KARŞILIKLI GÖZLERİMİZ DOLDU
Demirel ve Baykal ile aralarında geçen ilginç diyalogları da anlatan Yurtkuran, “Sabah erken saatlerde Sayın Demirel'in yanındaydım. Sayın Demirel'in duruşu çok açık ve net... Beni evinde alt kattaki özel odasında ağırladı. Davadan dolayı çok ama çok üzgün... Ergenekon meselesinde bizim yanımızda durduğu gibi moral de verdi. Ancak cidden Demirel çok üzgün... Karşılıklı gözlerimiz doldu. Her sabah mutlaka önce özel kalemine, ‘davada gelişen bir şey var mı?' diye soruyormuş. Bu konu hakkında hukukçuklarla görüşüyor ve değerlendirmelerini alıyormuş. Bilim adamlarına yapılanları doğru bulmadığının altını çiziyor” diye konuştu.

BAYKAL: YANINIZDAYIZ...
“Öğleden sonra da Sayın Baykal ile makamında başbaşa konuştuk” diyen Yurtkuran, “Sayın Baykal'da net bir şekilde yanımızda olduğunu kaydetti. Ve görüşmemizde davaya olan net tavrını ortaya koydu. Özellikle adalet sistemindeki yapılmaya çalışanlardan dolayı üzgünlüğünü dile getirdi. ‘Yanınızdayız. Çok üzgünüz' ” dedi.

ASLAN DEĞİRMENCİ/VAKİT

Gölge isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 09-13-2009, 14:22   #2
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Yurtukuran,Uludağ Üniversitesi döneminde değim yerindeyse üniversitemizi talan etmiştir.Binbir türlü oyunla devletti milyonlarca TL zarara uğratmıştır.Bugün bu paranın nerelere akıtıldığını çok daha iyi bir şekilde görmekteyiz!..Lakin görüyoruzki can çıkar,huy çıkmaz edası ile tekrar yola devam kararı almış!Bu kez kodese tıkarlarsa çıkması çok zor olur!
ishakyilmaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)