AK Gençliğin Buluşma Noktası
Protesto Tüm protestolarımızı burada paylaşıyoruz. Küfür ve hakaret etmek yasaktır.

Stil
Seçenekler

Alt 09-15-2009, 21:30   #1
Kullanıcı Adı
Berr Ak
Exclamation ak parti sadece dindarların partisi değildir!
Ak partinin "dinci" gösterilmesini protesto ediyorum.Ak parti liberal bir anlayışla devleti muhasır medeniyetler seviyesine getirmeye çalışırken hala "din sömürüsü" gibi sorular ve beyanlar var.Bu platformda bazı üyeler de onları destekler nitelikte fotoğraflar koyup, yazılar yazıyorlar.Ak parti "milli görüş" felsefesinde projelerini hayata geçirmemektedir ki yollarını çoktan ayırmışlarıdır.İktidara geldiğinden beri hak ve özgürlükler adına yaptığı çalışmalar din kisvesinde incelenmiş , karşılıklı taraflar kışkırtılmıştır.Nitekim bu kışkırtılmalar "kişisel bir tercih" olan dinine bağlı olan insanları kızdırmış ve farklı söylemlere kadar sürüklemiştir.Yine aynı şekilde inanmamakta özgür yada "din"i farklı algılayanlar da kışkırtılma sonucu söylemlerini aşırılaştırıp bir kavga ortamı yaratılmıştır.Olayı "din" boyutuna götürmek istemiyorum ki kimsenin de bu meseleye girmesini istemem çünkü burası siyasi bir platform.Konuşulması gereken meseleleri "din" açısından değil, insan hakları ve özgürlük açısından değerlendirmek ak parti seçmenine yakışır.Zira ak parti sadece dindarların partisi değil. Kimse kusura bakmasın.
Ak parti Türkiye'de bir il hariç bütün illerde vekili olan tek parti. Ak parti Türkiye’deki "tek ulusal parti".Alevisinden sünnisine, müslümanından hıristiyanına herkesin partisi olmayı din siyaseti yaparak başaramazdı zaten.İnsanlar dindar olabilirler fakat devletler uluslararası hukuk standartları neticesinde yönetilir.Bir dönem bunun sömürüsünü yapan insanlar zaten sandıkta cevabını almışlardır.

Konu Berr Ak tarafından (09-15-2009 Saat 21:53 ) değiştirilmiştir..
Berr Ak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 09-16-2009, 13:44   #2
Kullanıcı Adı
BlueMoon
partimiz muhafazakar görüşe sahip olmasına karşın din eksenli bir parti gibi gösterilmesi yanlıştır.

bunu başbakanımız da söylemişti daha önce "biz herkesi kucaklayan bir aileyiz, içimizde çok dindarlar da var dindar olmayanlar da var. Biz bütün Türkiyeye hitap ediyoruz. yanlız görüldüğü üzere Ak Partiye mensup insnaların birçoğu dindar ve kendi halinde insanlar olduğu için ak partimizin de dindar bir parti gibi görülmesi gayet doğaldır. bunu fazla yadırgamamak gerek. çünkü Türkiyenin her bölgesinden oy almış ve yerel yönetim kazanamamış hiçbir ilin olmadığı bir partiyiz. bazıları gibi sahil kıyılarından gitmiyoruz tüm ülkeyi kucaklıyoruz..

sevgiler..
BlueMoon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-16-2009, 13:58   #3
Kullanıcı Adı
hipermuhafazakar
AK Partiyi dinci iktidar diyenler veya bu konuyu açan kardeşimizi kızdıranlar darbeciler ve onların basınına medyasına takılanlardır. İçimizdeki düşman bir azınlığın darbecilerin AK Partiden millet egemenliğinden kurtulmak için uydurdukları laflardan ibaret AK PAarti dindarların partisi dinci partsi safsataları
hipermuhafazakar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-16-2009, 15:52   #4
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Bu tabir genelde,AK Partinin kuruluş yıllarında bazı çevrelerce dinlendirilmekteydi...Çünkü sistem onlar için hep böyle işlemekteydi.Türkiye için hizmet üretmeye talip olan sağ veya muhafazakar bir partiyi karalamanın en basit yoluydu(!)Din,geçmişte olduğu gibi günümüzdede hep siyasette alet edilmiştir.Bu genelikle ülkenin huzurunu kaçırmaya yönelik faliyet içinde bulunanlar tarafından kulanılmıştır!Fakat AK Parti ile birlikte bazı şeylerin ters gittiği açıkça görülmekteydi.Çünkü bu parti,hiç kimsenin dini,dili,rengi,ırkı ile siyaset yapmıyordu!AK Parti siyasi kimliğini muhafazkar demokrat olarak kayda geçirmişti,fakat asla ayrıştırma yoluna girmedi.Partiye gönül veren milyonlarca insanı,birlik ve beraberlik içinde,kardeşlik duyguları ekseninde birleştirmeye çabalamıştır.Lakin bu durum,o bazı çevreleri çileden çıkartmış,onları adetta birer dinamitte dönüştürmüştü...AK Partiyi yıkmak için ellerinden geleni yapmaya çalıştılar,didindiler,çarpıştılar,vuruştular...Ne yaptılarsa AK Partiyi yıkamadılar bugüne dek..Çünkü bu partinin arkasında halk vardı,millet vardı,TÜRKİYE vardı...Türkiye'nin partisi olmayı başarmıştı.Bu yüzden hiçbir engel mani olamıyordu bu hizmet kervanına...İşte herşey bundan ibarettir.Sizinde belirtmiş olduğunuz gibi bir durum söz konusu değildir.Bu klişe tanımlamalar ETÖ ve diğerlerinin Partimizi yıkma çabalarından başka birşey değildi...
ishakyilmaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-17-2009, 02:12   #5
Kullanıcı Adı
akmmr
Akpartimizin çizgisi geçmişte demokrat parti ve anapın olduğu gibi merkeziyetci bir çizgidir..bunun en güzel örneğini ecifti arkadışımız zaten vermiştir her ilde bir milletvekili olması bunun en önemli kanıtıdır..bende izmir mitinginde iki yanımdaki bayana bakıp verebilirim bir tane başörtülü bayan ile bir mini etekli bayan aynı anda başbakanımıza övgü dolu sözler yağdrıyordu ve o an tekrar anladım ki akparti türkiyenin her kesimine hitap ediyor..
akmmr isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-18-2009, 23:13   #6
Kullanıcı Adı
Berr Ak
Alıntı:
Yalçın KARACA Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Sevgili Esra , nedir sizi bu denli kızdıran şey ? Ak partinin misyonu sizin de ifade ettiğiniz gibi daha çok evrensel normlara sahip ve stratejisinide belli bir görüşün savunuculuğunu yaparak değil kitlelere mal olarak yaptığını biliyoruz.
BEni tek bir şey kızdır mıuyor ki? Bazı kesimlerin nankörlüğü, yapılanları görmek istememesi üstüne bir de "siyasal islamcı" sıfatını yakıştırmasıdır.
Bu yakıştırmalara sinirlenmemek elde değil!Ben partinin muhafazakar olduğunu düşünmüyorum.Partiler değil vekilleri Muhafazakar olabilirler.Bu insanların özel hayatıdır, kişisel tercihleridir.Üstelik içlerinde muhafazakar olmayan bir çok vekil barındıran bir parti ki olmalıdır da.Bu sayede herkese hitap edebilir.Ayrıca akparti sadece dindarların partisi olmadığı gibi DİNDARLARIN DA partisidir, herkesin partisidir.Bu noktada foruma da çok kızıyorum.Bazı üyeler onların namaz kılan fotoğraflarını bile koymuşlar , yani bu onların "kişisel tercihi" burası ise siyasi bir platform.

Alıntı:
ishakyilmaz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu klişe tanımlamalar ETÖ ve diğerlerinin Partimizi yıkma çabalarından başka birşey değildi...

Kesinlikle size katılıyorum.ETÖ hala aynı kozu kullandığını sanıyor.

Alıntı:
akmmr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
bende izmir mitinginde iki yanımdaki bayana bakıp verebilirim bir tane başörtülü bayan ile bir mini etekli bayan aynı anda başbakanımıza övgü dolu sözler yağdrıyordu ve o an tekrar anladım ki akparti Türkiyenin her kesimine hitap ediyor..
Örnek harikaydı, aynı şekilde düşünen benim de çok arkadaşım var.

Bu konuda değerli yorumlarını yazan herkese teşekkürler.
Alt 09-19-2009, 01:12   #7
Kullanıcı Adı
Ruh-i zar
Haklısınız...
Bu benzetmeler öne çıkarıldıkça belli bir kesimin daha çok tepkisini çekmekte...
Ya da ön yargılı yaklaşmasına yol açmakta...

Ruh-i zar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-19-2009, 21:59   #8
Kullanıcı Adı
Berr Ak
Alıntı:
Ruh-i zar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Haklısınız...
Bu benzetmeler öne çıkarıldıkça belli bir kesimin daha çok tepkisini çekmekte...
Ya da ön yargılı yaklaşmasına yol açmakta...
Bu konuda canım yanıyor.Ben başbakanımın namaz kılmasından mutluluk duyarım.Kişisel görüşüm bu yöndedir.
Alıntı:
Böyle bir cerceveye sizi itiklemeye calışanların hesapları Ak partinin geniş cevreleri arkasına alarak kendilerini zorlamaları korkusudur. Bu noktada bize düşen tabiiki bize yamanmaya calışan tek kitlenin siyasetini yapmadığımızın belleklere kodlanmasıdır.
Ben ak partinin bu ülkenini geleceği olduğu inancını taşıyorum.Kazılan kuyulara bir kere daha düşmeyi kaldıramaz bu ülke.Ben ülkenin geleceğini tehlikeye atmamak adına, eleştirdiğim yönlerini bile karşı cenaha açıklamıyorum.Bugün onlar farklı yönlerini göstermeye çalışırken, farklı insan kitlelerine ulaşırken bu tarz söylem ve fotoğraflar bence süreci başa götürebilir, götürmese de kafalarda soru işareti doğurabilir.
Alıntı:
Milletvekillerinin özel yaşamına dair teslimiyetleri partinin evrensel klişelere hakim olmasına engel değildir. Bireysel düşüncelerin katkısı ile tekelleşmeyen vizyona hakim olmayan bir parti olmak belkide ülkemizde hiç bir partiye nasip olmamıştır. Kendine yakın insanın mağduriyeti üzerinden siyasi manevra belirleme yerine mağduriyetlerin toplamını kuçaklayıp dirençe karşı topyekün reformist hareket etmek her zaman partimizin misyonu olduğunu düşünüyorum. Yalnız sizinde ifade ettiğiniz gibi partimizi tek bir anlayışının mağduriyeti için mücadele verdiğini ima etmeye çalışmaları çok akıllıca harekettir. Böyle bir cerceveye sizi itiklemeye calışanların hesapları Ak partinin geniş cevreleri arkasına alarak kendilerini zorlamaları korkusudur. Bu noktada bize düşen tabiiki bize yamanmaya calışan tek kitlenin siyasetini yapmadığımızın belleklere kodlanmasıdır.
Elbette evrensel klişelere sahip olmasına engel değildir olmamıştır da.Fakat bazen anlaşlan söylediğinizin aksine kendine yakın hissettiğinin mağduriyeti siyasetidir ki bu mümkün değildir, zaten demokratik açılımla da bu tez bir kez daha çürütülmüştür.Böyle anlaşılmasındaki sebeb de yine özel hayatlarının siyasetle alakalı gösterilmesidir.
Alıntı:
Buraya kadar evet Esra siyhanım, ama size katılmadığım bir yer var. BAzı üyelerin Namaz vaziyetinde olan bir takım resimleri forumda paylaşmalarına karşı eleştiriniz. Kişilerin özel yaşamları hareketleri siyasi misyona artı olarak katkı sağlamadığı sürece yani opjektif hareket edildiği vakit böyle estantanelerin rahatsızlık vermesi düşünülemez . Sonuçta birileri kabul etsede etmesede bu toplumun gerçeği olan şeylere karşı birilerin çok daha hoşgörülü olması gerekir. Belkide siz onların namaz kılmalarından rahatsız değilsiniz . Yukarıda ifade ettiğiniz gibi bir kısım ideolojik cevrelerin bunu siyasete alet ederek dönüşümleri engellemeye çalışmalarına fırsat vereceği için böyle düşünüyorsunuz. O zaman bir şeyler değişene kadar bekleyelim dikkatli hareket edelim . Birde bahsettiğiniz resim bir hayli eski zihinlerin sadece bir kitleye dönük siyaset güttükleri döneme ait şimdi bu şekilde yakalanmak güçtür endişeye mahal yok.Şimdide ben onu paylaşan arkadaşımın bu resim ile gözükmesine de karşıyım diyeceksiniz . Çok ötelere sıcramış bir siyasi mantık belkide yine haklısınız kim bilir.
Yalçın bey belki de ben söylemek istediklerimi anlatamadım o yüzden bazı şeyleri tekrarlamakta fayda var.Ben ak parti reformlarına ket vurulmasından sıkılmış daha çok yenilik isteyen bir vatandaşım.Burası da Akparti gençliğini temsil eden siyasi bir platform.Oysa yine söylemek zorunda hissediyorum; kişisel olarak mutluluk duyduğum her şeyi buraya koyamam çünkü yazdığım her şeyde akparti geleceğini dolayısı ile ülke geleceğini düşünürüm.Bununla ilgili de anlatmakta fayda gördüğüm bir olaydan bahsetmek istiyorum;

Milliyet gazetisinin bence tek büyük kalemi hasan cemal akparti başa geldiğinde çok sert yazılar yazıyordu ki kendisi de geçmişiyle yüzleşmiş bir gazetecidir.Hep eskilerden örnekler vererek sitemli yazılar yazıyordu ve bir gün recep tayyip erdoğan ona şöyle dedi;"hasan cemal değişebilir de recep tayyip erdoğan değişemez mi?" Geçmişteki hatalarından sürekli dem vuran ve kitaplarının büyük bir bölümünü buna ayıran bir yazar için çok yaralayıcı bir sözdü bence bu.Üstelik alması gereken mesajı da aldı, bu yüzden akpartiye daha objektif yaklaşabildiğine inanıyorum.
Uzun lafın kısası kafalardan bu düşünceleri silmek varken neden üstüne gidelim ki.Neden daha fazla insana ulaşmayalım?Neden bazı çevreli konuşturmaya devam edelim?Neden o konuşmaları desteklemiş gibi yazalım, çizelim?Bu site misyonunun farkına varmalıdır...

Alt 09-20-2009, 11:20   #9
Kullanıcı Adı
xhidayet
Ak Parti kesinlikle dindar bir parti değildir... Alakası bile yok!.
xhidayet isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-20-2009, 12:33   #10
Kullanıcı Adı
FarukARSLAN.
AK Parti, Türkiye'deki her görüşü içerisinde barındıran bir merkez görüş, merkez partidir.
Dava olarak muhafazakar çizgidedir ve içerisinde barındırdığı her görüşle eşit mesafede duran, o doğrultuda ilerleyen bir oluşumdur.

AK Parti; aşırı uçlardan sakınan, hiç bir görüşün aşırısına kaçmayan aziz bir davanın adıdır.
FarukARSLAN. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
akparti, din

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)