09-22-2009, 00:56 | #1 |
Sahte avukatın Ergenekon isyanı!
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, ''Eğer demokrasi olsaydı, ülkenin bilim adamları, rektörleri, parti genel başkanları, tv sahipleri, önemli kimlik ve kişileri, bir toplama kampına götürülmezdi. Türkiye'de demokrasi gerçekten hem yetim hem öksüz hem de sahipsiz kalmıştır'' dedi.
Cindoruk ile ANAVATAN Genel Başkanı Salih Uzun, ANAVATAN Genel Merkezi'nde ortak bayramlaşma törenine katıldı. Liderler, partililerle tek tek bayramlaşarak fotoğraf çektirdi. DP lideri Cindoruk, burada yaptığı konuşmada, iki partinin bütünleşme girişimini ''Önemli bir demokrasi hareketi'' olarak niteleyerek, şunları kaydetti: ''Sayın Başbakan'ın dediği gibi, Türkiye'de gerçekten bir demokrasi yoktur. Eğer böyle bir demokrasi olsaydı, basın üzerine vergi yoluyla baskı kurulmazdı. Benim üzüldüğüm, demokrasiye sahiplik etmek yargıya düşmüştür. Siyasi organlar, siyasi partiler bu görevi üstlenemediler. Sayın Başbakan şarkı söylüyor, yanlış şiirleri okuyor. Bundan sonra, demokrasi ve özgürlük türküsü söyleyen bir DP bulacaksınız.'' ANAVATAN Partisi Genel Başkanı Uzun da bugünün Türk demokrasisi için çok önemli bir gün olduğunu belirterek, ''İki partinin birden aynı anda hem teşkilatlarıyla hem de vatandaşlarla bayramlaşma, bayramı birlikte kutlama programı Türk demokrasi tarihinde bir ilktir'' diye konuştu. Ramazan ayı boyunca bir çok acının da yaşandığını anımsatan Uzun, şöyle devam etti: ''Teröre kurbanlar verdik, sel felaketinde bir çok vatandaşımızı yitirdik. Kaybettiğimiz canlar için Allah'tan rahmet diliyoruz. Ramazan ayı boyunca iki partinin genel başkanları olarak birçok ortak programa katıldık. Büyük bir mutlulukla söylüyorum ki biz doğru yoldayız, doğru işler yapıyoruz. Bütünleşme yolunda attığımız doğru adımlardır. Emin olun, hayırlı işler yapıyoruz, emin olun bu sefer bu bütünleşme işini başaracağız ve emin olun ki birleşecek olan sadece bu iki parti değil, Türkiye'nin kendisi olacaktır.'' Ramazan Bayramı dolayısıyla siyasi partilerde yapılan bayramlaşma çerçevesinde, ANAVATAN ve DP'yi, DTP, DSP, AK Parti, BBP, CHP, MHP, SHP, İP, SP, HYP ve LDP heyetleri ziyaret etti. (AA)
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 3 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 3 Misafir) | |
|
|