|
10-09-2009, 18:47 | #1 |
Aziz ÜSTEL "Mozaikistan’ın başbakanı mı olcen Mermeristan’ın mı?"
Bayılıyorum bu kendi söyleyip kendi dinleyenlere... Seviyorum durup dururken kelime türetenleri... Beni çok güldürüyor, dümdüz mermeri mozaiğe tercih edenler...
MHP Grup Başkanvekili Sayın Oktay Vural, açılımdan yana olanlara etiketler vurmuş. Bölücüler, yabancılar, ikinci cumhuriyetçiler atlamışlar Truva Atı’na dıgıdık dıgıdık gidip duru, diyesi. Başbakan zenginliklerimiz mozaiğimizdir demişti ya? Vural diyor ki: Yok arkadaş; mozaik falan yok! Biz dümdüz, mermer istiyoruz... Türk milleti mermerdir. Ondan sonra da soruyor: “Sen nerenin başbakanısın? Mozaikistanın mı?” Uuuy dalayım saha... Ora nire?! Üstüne üstlük mermerin hası da Türkiye’deki mermer ocaklarından çıkmaz mı? Sen hiç mozaik ocağı duydun mu? Biz yılda milyonlarca dolarlık mermer ihraç ederiz ama mozaik ihracat edemedik daha bir dolarlık?! Sonracığıma, mermer özdeyişlerimize bile girmiştir. Adamın kafası çalışmadı mı ne deriz? ‘Nato kafa nato mermer!’ Var mı özdeyişimize giren mozaik?! Yok! Şimdi, bu ulusun mermer olduğunu öne sürebilmek için, Cumhuriyet’in kurulduğu gün, bu topraklara paraşütle 12 milyon insanın indiğini var saymanız gerekiyor. Yani Osmanlı tebası Kürt, Arnavut, Çerkez, Laz, Gürcü, Boşnak, Ermeni, Yahudi bir gecede, bi yerlere ışınlanıyor... Ve yok oluyor. Paraşüt ya da zembille, Orta Asya bozkırından milyonlar geliveriyor. İnsanların yüz yıllık gelenekleri, görenekleri, dilleri, inançları bi kalemde siliniyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük zenginliğini oluşturan o kültür mozaiği, değişik kültürlerin bir araya gelerek bu ülkenin vatandaşlarını oluşturma kavramı... Siliniveriyor. Dahası da var; kimse, örneğin Konya’nın adını İkon, Sakarya’nın adını da Sangarius diye değiştirmeye soyunmuyor. Kimse kimseye baskıyla, haykırarak, yumruk atarak şu dili konuşacaksın, şu dine bağlanacaksın, şu müziği dinleyeceksin, şu kitabı okuyacaksın, şu şiiri ezberleyeceksin, şunu konuşacak bunuysa ağzına bile almayacaksın dememeli ama değil mi? Bu ülkenin resmi dili Türkçe! Devletle Türkçe yazışır ve anlaşabilirsiniz ancak. Yani devlete Kürtçe, Ermenice, Lazca, Çerkezce dilekçe yazıp cevap bekleyemezsiniz. Ama istediğiniz dili evinizde, köyünüzde, sokakta konuşabilirsiniz. Müziği dinler, kitabı okur, o dilde eğitim görebilirsiniz. Bu size çok seslilik ve renk getirir... Griden bıkmadınız mı yahu? Bırakın renkler cümbüşünde yaşayalım....
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
10-09-2009, 18:57 | #2 |
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|