|
10-10-2009, 11:10 | #1 |
CHP'nin Doğu kanatı Baykal'dan rahatsız
Baykal'ın Kürt sorununun çözümüne yönelik hükümetin çabalarına engel olması, CHP'nin Doğu ve Güneydoğu tabanını rahatsız ediyor. CHP'de siyaset yapanlar Baykal'ı eleştiriyor. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Kürt sorununun çözümüne yönelik hükümetin çabalarına engel olması CHP'nin Doğu ve Güneydoğu tabanını rahatsız ediyor. CHP'de siyaset yapanlar Baykal'ın tutumunu yanlış buluyor. CHP Van eski Milletvekili Mehmet Kartal, Baykal'ı Kürt sorununun çözümü konusunda samimi bulmadığını söyledi. Hükümetin sorunun çözümü için çaba gösterdiğini hatırlatan Kartal, ancak CHP'nin ve Baykal'ın peşin hükümlerle buna karşı çıktığını söyledi. Türkiye'de yıllardır kan aktığını ifade eden Kartal, “Artık bu sorunun çözülmesi lazım. Akan kan artık durmalı. Bu ülkede yıllardır çocuklar ölüyor, anneler gözyaşı döküyor, kangren olmuş bir sorun var. Bu sorun inkarcılıkla çözülmez. İnkarcılık ancak bölgedeki milliyetçiliği artırır. Baykal'ın söylemleri bölgedeki Kürt milliyetçiliğini ancak artırır” dedi. Baykal'ın 'Türkiye'de Kürt sorunu yoktur sadece ayrılıkçı Kürt sorunu var' ifadelerini de değerlendiren Kartal, “Baykal'ın bu konuda yeterince bilgilendirilmediği ve bilgi sahibi olmadığını gösteriyor. Yoktur demekle yok olmuyor. Yıllarca yok denildi on binlerce insan hayatını kaybetti. Türkiye'de Kürtler vardır ve yurttaş olmak istiyorlar. Kürtler bu ülkede olmaktan memnunlar ancak yapılan bazı yanlışlıkların düzeltilmesini istiyorlar. CHP gerçek sosyal demokrat bir parti olmaya geri dönmelidir. 1989 raporuyla bu sorun çözülebilir. Ancak CHP bugün 1989'un çok gerisindedir” dedi. AK PARTİ İYİ NİYETLİDİR 2002 Genel Seçimleri'nde CHP'den Batman Milletvekili seçilen Mehmet Nezir Nasıroğlu ise AK Parti'nin çalışmalarına CHP'nin destek vermesi gerektiğini söyledi. Hükümetin çalışmalarına CHP'nin destek vermesi durumunda sorunun önünde engel kalmayacağını belirten Nasıroğlu, “Ben bu bölgede yaşıyorum. Baykal'ın yanlışlarından dolayı bu partiden ayrıldım. CHP'nin bu soruna karşı yaklaşımını esefle karşılıyorum ve sosyal demokrat bir partinin nasıl böyle bir politika geliştirdiğine inanamıyorum” dedi. Nasıroğlu, “Bugün bölgede CHP sıfır oy alıyor. CHP yok. Sadece AK Parti ve DTP var. CHP'nin bunu çok iyi düşünmesi lazım. CHP hazırladığı 1989 raporuna sahip çıkarsa bu sorunun çözümü çok daha kolay olacaktır. CHP bu sorunun sadece AK Parti'nin sorunu olduğunu sanıyor. Hayır bu sorun herkesin sorunudur. Türkiye'de yaşayan herkesin sorunudur” diye konuştu. İsrail'de Hamas'a oy istemek gibi 2007 seçimlerinde CHP'nin Siirt Milletvekili adayı Nevaf Bilek, Türkiye'nin bir demokratikleşme sorunu olduğunu hatırlatarak, bu sorunun bu çerçevede çözülmesinin daha doğru olacağını ifade etti. Bilek, “CHP'nin tutumunu doğru bulmuyoruz. Bölgede CHP'liyim diyebilen kimse kalmadı. CHP'liyiz diyemiyoruz. Bölgede CHP'ye oy istemek, İsrail'de Hamas'a oy istemek gibi neredeyse. Halk bize o kadar tepkili. CHP 1989 raporunu hatırlamalı ve ona göre hareket etmelidir” dedi. Kaynak: Yenişafak
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
10-10-2009, 11:10 | #2 |
|
|
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|