AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Stil
Seçenekler

Alt 10-10-2009, 11:44   #1
Kullanıcı Adı
Asi_isyankar
Exclamation Ne Mutlu Aleviyim Diyene!

Arkadaslar oncelikle sunu soylemem gerekir ki, ben mezheplere inanan birisi degilim..Bu sebepten insanlar benim mezhebimi sorduklarinda veyahutta, mezheplerle ilgili bir konu konusuldugunda kesin tavrim her daim nettir..

Mezheplerin, Islam dininin bir parcasi olmadigina inandigim gibi, Islam dinindeki parcalanmisligin, bolunmuslugun tek musebbibi olarakta mezhepleri goruyorum..

Bu dusuncelerimi acikladiktan sonra, sizlerin nezdinde bir konuya deginmek isterim..Hayatim boyunca bir cok `aleviyim` diyen arkadasim oldu..Dostlarim oldu..Evlerinde yemek yedigim, sofra actigim insanlar..

Facebook sitesinde bir alevi arkadasimin, rastgele davetlerinden birisinde ki isim tuylerimi urpertti deyim yerindeyse..

Facebook ta bir grup olusturulmus ve bu grubun adi;

NE MUTLU ALEVIYIM DIYENE!!!

Slogani ise su sekilde;

NE MUTLU ALEVIYIM DIYENLER GELSIN!

Herkes bilir ki, doguda insanlari en geliskin ilimiz Tuncelidir.Turkiye ortalamasinda da egitim sinavlarinda en basarili il, ne Izmir ne Istanbul dur..Tuncelidir..

Bunun elbette ki en buyuk payi `alevi` vatandaslardir..

Benimde bildigim, insanlarinda bildigi ve doguda ki tum Kurtlerin bildigi gibi, gercekten vizyona sahip, en az bir cocuklari universitenin tozunu yutmus, kendini egitebilen insanlardir..

Ancak o malum grubu gormek, bana gore `Alevi` vatandaslar icin bir utanc vesikasi olmalidir..

Cunku toplumda ne oldugu bile belli olmayan, mezhepsel bir olguyla, bir sinif atlama psikolojisi ile reaksiyon gostermek, ortaya atilan bu fikrin ne kadar bagnaz, sig, yerleskesiz ve fasizan bir soylem oldugunu kestirmek cok guc degildir...

Bu konuda ki en net! Soylemim sudur ki;

Insan oglunun annesini secme sansi yoktur..Buna dayanarak, hic bir Allah`in kulu, dedesinden, atasindan kalan bir sinifsal dayatmaciliktan oturu sansli olamaz..

Bir insan ne Kurt oldugu icin, ne Turk oldugu icin,
Ne Ingiliz oldugu icin nede Alman oldugu icin, cografyada ki diger insanlardan farkli sayilmaz..

Tipki Resulu Ekrem`in soyledigi gibi;

Beyazin siyaha, siyahin beyaza ustunlugu yoktur..Ustunluk yanliz takva iledir..

Icimizde muhtemelen, `alevilik` mezhebine inanan arkadaslar vardir..Yada mezheplerin varligina inanan ve Alevi oldugunu beyan eden arkadaslarimiz...

Onlardan ricam, kendilerini fena halde yozlastirmayi hedef alan bu olusumu boykot etmeleri, sikayet etmeleridir...

Saygilarimla..

Chawrase

Asi_isyankar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 10-10-2009, 11:53   #2
Kullanıcı Adı
BlueMoon
ne yani şimdi alevi olanlar türk olmuyor mu ? veya aleviler başka bir slogan mı seçmişler kendilerine ?

ben alevi filan değilim ama bu tip sloganların gereksiz olduğunu düşünüyorum
BlueMoon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-10-2009, 11:57   #3
Kullanıcı Adı
Asi_isyankar
"Ne Mutlu Türküm" sloganını benimseyen
ve dayatan sunni'ler bu slogandan rahatsız olmamalılar...
Alt 10-22-2010, 13:43   #4
Kullanıcı Adı
akgurbetci
Alıntı:
Asi_isyankar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
"Ne Mutlu Türküm" sloganını benimseyen
ve dayatan sunni'ler bu slogandan rahatsız olmamalılar...
Alevilik bir din secimidir. Alevilerde türktür kürttür.

Ne mutlu aleviyim yada ne mutlu müslümanim yada ne mutlu hristiyanim diyene... Bunlar ayni kategori oluyor.

Ne mutlu türküm ve ne mutlu aleviyim ayni sey degil.

akgurbetci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-10-2009, 12:05   #5
Kullanıcı Adı
Terennüm
yıllardır oynan oyunun başka bir versiyonu.malesef bizim aşamadığımız en büyük handikapların başında karşı tarafı anlama ve empatimizi kaybetmiş olmamızdır.aslında ikisde aynı ters düşüncenin tezahürüdür.ikiside yanlıştır.birbirimizin sinir uçlarına dokunmak ne fayda sağlar ki.yıllardır dokunduk elimize geçen nedir?sonuç ortada ekilen nefret tohumları meyvaya durmuş şimdi bunları temizlemeye çalışyoruz.birileri bunu gerçekten çok iyi kullanıyor.kürt-türk,alevi-sünni,laik-dindar çatışmasında elimize geçen nedir?ben söyleyeyim koca bir nefret.insanlarımız birbirine güvenmiyor.hoşgörü desen sadece sözlüklerde kaldı malesef kullananlarıda pişman etmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.bizler ecdadımızla gurur duyuyoruz ama iş icraata gelince hepimiz yan çiziyoruz yazık! herkes kendini her ne olursa olsun ifade edebilmeli.ve bizlerde buna saygı duymalıyız.bunun çözümüde ayrık ve nefret tohumu ekmek değil sevgi ve hoşgörü ekmektir.inşallah bu tohumlarını meyvalarını görürüz..göremesekte önemli değil bizden sonraki nesiller hayırla yad etsin yeter...
Terennüm isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-10-2009, 14:12   #6
Kullanıcı Adı
Terennüm
Alıntı:
adem etyemez Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
yıllardır oynan oyunun başka bir versiyonu.malesef bizim aşamadığımız en büyük handikapların başında karşı tarafı anlama ve empatimizi kaybetmiş olmamızdır.aslında ikisde aynı ters düşüncenin tezahürüdür.ikiside yanlıştır.birbirimizin sinir uçlarına dokunmak ne fayda sağlar ki.yıllardır dokunduk elimize geçen nedir?sonuç ortada ekilen nefret tohumları meyvaya durmuş şimdi bunları temizlemeye çalışyoruz.birileri bunu gerçekten çok iyi kullanıyor.kürt-türk,alevi-sünni,laik-dindar çatışmasında elimize geçen nedir?ben söyleyeyim koca bir nefret.insanlarımız birbirine güvenmiyor.hoşgörü desen sadece sözlüklerde kaldı malesef kullananlarıda pişman etmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.bizler ecdadımızla gurur duyuyoruz ama iş icraata gelince hepimiz yan çiziyoruz yazık! herkes kendini her ne olursa olsun ifade edebilmeli.ve bizlerde buna saygı duymalıyız.bunun çözümüde ayrık ve nefret tohumu ekmek değil sevgi ve hoşgörü ekmektir.inşallah bu tohumlarını meyvalarını görürüz..göremesekte önemli değil bizden sonraki nesiller hayırla yad etsin yeter...
yunus emre derki:
Gelin tanış olalım
İşi kolay kılalım
Sevelim sevilelim
Dünya kimseye kalmaz
Terennüm isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-10-2009, 12:20   #7
Kullanıcı Adı
Asi_isyankar
Şahsen ben
"NE MUTLU "İNSAN"IM DİYENE..!" Sözcüğünü kullanmak isterim...
Alt 10-11-2009, 01:14   #8
Kullanıcı Adı
Havvas
Alıntı:
Asi_isyankar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Şahsen ben
"NE MUTLU "İNSAN"IM DİYENE..!" Sözcüğünü kullanmak isterim...
Kullanın kardeşim size bu sözü sölediniz diye kızanmı ceza verenmi var yada aksini idda edenmi var bakın ne güzel yazmışsınız bişe diyen yok ne istiyorsanız onu söleyin düşünce özgürlügü var
Havvas isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-11-2009, 01:38   #9
Kullanıcı Adı
Duygu'Seli~
Alıntı:
KaraEsref Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
İşte o yasa Türklük kavramının ırkçı bir nitelik taşımadığını göstermiyor mu? Bu ülkede yaşayan insanları ayrı ayrı sınıflandırıp, ona göre yasal düzenleme olsa asıl o zaman sıkıntı olur.
Kimliğimizde TÜRK ibaresi yoktur..
Kimliğimizde T.C ibaresi yani TÜRKİYE CUMHURİYETİ ibaresi vardır ki buda hangi ülkenin vatandaşı olduğumuzu gösteren,ırkçılıkla alakası olmayan bir ibaredir!

Kimse kimseye ırkı yada dini için dayatma yapamaz..
Ama hiç kimsede zaten var olan bir devlet içinde bir başka devlet kurmaya kalkışamaz!

Bu gün ''ne mutlu türküm'' sloganını ırkçılık diye nitelendirenler,kendi kimliklerinde kendi ırklarının yazılmasını,kendi dinlerinin yazmasını direterek asıl ırkçılığı yapıyorlar!

Ülkede bu ırkçı dayatmalara her ne kadar karşıda olsak,bu dayatmalar bahanesiyle ayrımcılığa daha fazla meydan veren istek ve düşüncelere de karşıyız!
Alt 10-10-2009, 12:43   #10
Kullanıcı Adı
Ömer Bekir
Bir insan kimliğinden nasıl rahatsızlık duyabilir,anlamış değilim..Ben aleviyim,ben sunniyim,ben çerkezim,ben kürdüm ..Asi kardeş,her konu açışında bu tarz (Türklüğü reddeder gibi)şeyler çıkarıyorsun karşımıza..Ondan sonra da lafı yapıştırıyorsun"Şahsen ben ne mutlu insanım olmasını isterdim"..Bir insan kimliğini beğenmediği halde hangi insanlığı beğenecek..Türkiyeliyim,Türküm,Türk vatandaşıyım..Bunların hepsi aynı kavram;Türkiye Cumhuriyeti ile bir münasebeti var demektir..

Endonezya,Afganistan,Suriye,Filistin gibi Ehl'i Sünnet'in çoğunlukta olduğu İslam ülkeleri bile"Türkiye"ismini duydukları zaman;"Er Rahmeh Turkiye,Merhaben Turkiye"diyerek Türk olmanın büyük bir cazibe olduğunu gösteriyorlar..Ama Türkiye sınırları içinde yaşayan,kimliğinde Türk vatandaşı yazan bir takım insanlar bile hala kendi kimliklerinden rahatsız..
Ömer Bekir isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)