![]() |
#1 |
![]() Bismillahirrâhmanirrahim
İ T İ K A T (İNANÇ) DİN: ALLAH (C.C.)-u Teala tarafından konulan bir kanundur ki, insanlara yaratılışlarındaki gaye ve hedefi, ALLAH (C.C.)-u Teala'ya ne suretle ibadet yapılacağını bildirir.. Din insanları, güzel olanı seçmeleriyle, hayırlı olan şeylere götürür.. Bu ilahi kanunu Peygamberler vahiy suretiyle Cenab-ı Hak'tan öğrenerek insanlara ulaştırmışlardır.. İMAN: ALLAH (C.C.)-u Teala'ya ve Peygamber Efendimiz ((Sallâllahü Aleyhi Vesellem))'in ALLAH (C.C.)-u Teala tarafından getirdiği "Ahkam'ı İlahiyye" (İlahi hükümler) in tamamına inanmak ve kabullenmekten ibarettir.. İSLAM: İmanla aynı manadadır.. Dolayısıyla her mümin,müslim; her müslim de mümindir. Gerçi lugat itibarıyle iman,inanmak;İslam ise teslimiyet ve boyun eğmek anlamlarına gelmekteyse de din açısından ikisinin de hükmü birdir.. İMANIN ŞARTLARI: (Amentü billahi ve melaiketihi ve kütübihi ve rusülihi velyevmil ahiri ve bil kaderihi hayrihi ve şerrihi minALLAHi teala velba'sü ba'delmevti hakkun eşhedü en şa ilahe illALLAH ve eşhedü enne Muhammeden abdühü ve rasülühü) (Manası) "Ben ALLAH (C.C.)-u Teala'ya, meleklerine,kitaplarına, Rasülü (S.A.V.) (peygamber) lerine, ahiret gününe, kader (takdir edilen şeyler) in hayırlısı ve şerlisi (yaratılmak yönünden) ALLAH (C.C.)-u Teala'dan olduğuna inandım.. Öldükten sonra dirilmekte haktır.. Ben şehadet ederim ki ALLAH (C.C.)-u Teala'dan başka hiç bir ilah yoktur.. Ve yine şehadet ederim ki, Muhammed ((Sallâllahü Aleyhi Vesellem)) ALLAH (C.C.)-u Teala'nın kulu ve resülüdür.." Bilindiği üzere iman şartları altıdır. 1- ALLAH'a inanmak 2-Kitaplara inanmak 3-Meleklere inanmak 4-Peygamberlere inanmak 5-Ahiret gününe (öldükten sonra dirilmeye) inanmak 6-Kadere,Hayır ve şerrin yaratılmak bakımından ALLAH'tan olduğuna inanmak.. İtikat Risalesi Ahmet Mahmut Ünlü
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|