|
![]() |
#1 |
![]() İsrail Ankara Büyükelçisi Gabby Levy, fikir ifade etmenin insanların hakları olduğunu ifade ederek, protestoların kendisi için sıkıntı olmayacağını söyledi. ![]() Levy, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret ederek, basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Büyükelçi Levy, Karadeniz Teknik Üniversitesi'ni ziyaretinde bir grup öğrencinin yaptığı protestoya ilişkin soruya karşı, "Türkiye'deki görevim süresince ilk kez böyle bir tepkiyle karşılaşıyorum. Protestolarla ilgili benim hiç bir zaman sıkıntım olmaz. Ben demokratik bir ülkeden geliyorum. İnsanların kendi öz fikirlerini ifade etmeleri hakkıdır. Ama bu protestolar bir süre sonra taşkınlığa veya fiili saldırıya dönüştüğü zaman tabii ki bu kabul edilebilir bir durum olmaz." cevabını verdi. Levy, Türk kamuoyunda 'İsraillilerin Türkiye'den sürekli toprak satın aldığı yönünde iddiaların olduğu, bu konuda kendilerinin bir tespitinin bulunup bulunmadığı?' yönündeki soru üzerine ise şunları söyledi: "Bunun tamamen asılsız olduğunu düşünüyorum. Çünkü özellikle Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) sırasında oradaki Türk firmalar ile ortaklık kurmak üzere İsrailli firmalar gelmişti. Ama sonra proje durdurulduğu zaman bu firmalar geri döndü. Ben hiç bir İsraillinin Türkiye'de toprak aldığını düşünmüyorum. Böyle bir şey olmadığına inanıyorum. Böyle bir niyetleri olduğuna da inanmıyorum. Bu söylenenler tamamen asılsız." (CİHAN)
![]() |
|
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() [quote=duyguseli;684255]
"Bunun tamamen asılsız olduğunu düşünüyorum. Çünkü özellikle Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) sırasında oradaki Türk firmalar ile ortaklık kurmak üzere İsrailli firmalar gelmişti. Ama sonra proje durdurulduğu zaman bu firmalar geri döndü. Ben hiç bir İsraillinin Türkiye'de toprak aldığını düşünmüyorum. Böyle bir şey olmadığına inanıyorum. Böyle bir niyetleri olduğuna da inanmıyorum. Bu söylenenler tamamen asılsız." bu konuda dogru mu söylüyor?.. bilgisi olan var mı ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|