AK Gençliğin Buluşma Noktası
Sağlık Sağlığımızla ilgili bütün paylaşımlar bu bölümümüzde.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 11-05-2009, 19:07   #1
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Question Aşı, domuz gribinden daha tehlikeli!

Domuz gribi aşısının gripten daha tehlikeli olduğu ispatlandı. İngiltere ve ABD Sağlık Bakanlığı’na konuyla ilgili sunulan raporu TIMETÜRK ele geçirdi.

Domuz gribi aşısının gripten daha tehlikeli olduğu ispatlandı. İngiltere ve ABD Sağlık Bakanlığı’na konuyla ilgili sunulan raporu Timeturk ele geçirdi. İşte o çarpıcı rapor…

Kemal Özer / TİMETURK

İngiltere Toplum Bilimi Enstitüsü (ISIS) tarafından hazırlanarak İngiltere Sağlık Ofisi Başkanı Liam Donaldson ve ABD Gıda ve İlaç Yönetimi Başkanlığı’na ileten raporda domuz gribi aşısı ile ilgili çok çarpıcı bilgilere yer verildi.

ISIS Başkanı Dr. Mae-Wan ve yine ISIS genetik umanı Prof. Joe Cummins toplu aşıların, felakete çıkarılan bir davetiye olduğunu söylediler.

Bugüne kadar dünya ve Türkiye’nin gündemini işgal eden domuz gribi aşısı ile ilgili bilgileri Timetürk olarak yakından takip ettik. Şimdi ise İngiltere Toplum Bilimi Enstitüsü (ISIS)’ün raporu sizler için tercüme ettik. İşte o rapor:

Domuz gribi virüsü, 2009'un Nisan ayında Meksika ve ABD’de bir domuz gribi patlak verdi. Virüs, hızlı bir şekilde insandan insana geçerek bütün dünyaya yayıldı. Mayıs ayında yapılan tetkikler ve gözlemler gösterdi ki yeni bir tip virüs olan A H1N1 virüsü, var olan hiç bir virüse benzememekte ve önceki virüslerden çok farklı.

Kaynağı Kuzey Amerika ve Avrasya olan kuş, insan ve domuz gribi virüslerin yayılım aşamalarının da çok karmaşık. Bu karmaşa da akla farklı soruları getiriyor. Avustralya’da yaşayan bir virolojist (virus uzmanı) yaptığı basın açıklamasında, virüsün bir laboratuarda oluşturulmuş olabileceğine dikkat çekiyor ve daha korkunç olanı açıklamanın devamında; Bu virüsü kaza ile dışarıya yaymış olabilirler. Bazı analistler ise, bu virüsün biyokimyasal bir silah olarak kasıtlı bir şekilde doğaya bırakıldığına işaret ediyor.

Ama şu an endişe edilen nokta bu virüslerden birçok ülkenin halkına uyguladığı toplu aşı programları nedeniyle bu programlar domuz gribini önlemekten çok, hastayı daha kötü durumlara sokabilir.

WATCHDOG, OKUL ÇOCUKLARINA YAPILAN AŞILARA KARŞI ÇIKIYOR

ABD hükümeti Eylül’de okulların açılması ile beraber bütün öğrencilere aşı yapılmasını planlıyor. Ancak Ulusal Aşı Bilgi Merkezi ( NVIC ) Obama'ya bu sürecin güvenirliğinin sorgulanması çağrısı yaparak, güvenli görüntüleme, kaydetme, inceleme, raporlama ve enjeksiyon hazırlığı güçlü mekanizma ile hazırlandıktan sonra tedbirli bir şekilde sürece girilmesi gerektiğini ekledi.

ABD Sağlık Bakanlığı Nisan ayında patlak veren domuz gribi virüsünden hemen sonra ulusal acil durum ilan etti. Sonuç olarak okullar kapandı. İnsanlar karantinaya alındı. İlaç şirketleri ile Yiyecek ve İlaç Başkanlığı arasında, acil ilaç sağlamaları için 7 milyar dolarlık anlaşmalar imzalandı. Bu da bu ilaçların birçok öğrenci ile yetişkin üzerinde deneneceği anlamına geliyor.

Dahası, 2001'den beri hukuki geçerliliği olan federal yasaya göre, insanların virüs kapma olasılığı olduğu takdirde ülkede acil durum ilan edilmişse ilaç şirketleri ve sağlık kurumları Amerikalılara bu deneysel aşıları yapmakta serbesttir ve izinlidir. Amerika Sağlık ve İnsan Kaynakları Sekreteri Kathleen Sebelius; “Aşı yapanları yaptıkları aşıdan ötürü doğacak herhangi bir sorumluluktan azat eden her türlü yasa çıkarılmış durumda. Bazı eyaletler aşıyı yasa ile zaruri hale getirebilirler” diyor.

NVIC, aşı uygulaması sırasında yöntemlerin doğru uygulanıp uygulanmayacağını da soruyor. Rapora göre yöntemler şu şekilde sıralanıyor:

1- Çocuklara aşı vurulmadan önce Anne ve Baba'yı aşının ne olduğuna dair, faydaları ve riskleri açısından bilgilendirme.

2- Hangi çocuğa hangi aşının veya ilacın verildiğini kayıt altına alma ve bunu yaparken ilaç firmasını ve ilaç kayıt numarasını alma.

3- Çocuğa o güne dek yapılmış aşıları tespit etme.

4- Aşıdan sonra oluşan ciddi sağlık sorunlarını kayıt ve gözetim altına alma.

NVIC, ayrıca çocukların anne babalarının aşı hakkında bilgilendirildikten sonra aşının yapılıp yapılmayacağına dair kararın yine onlara bırakılmasını istiyor.

WHO VE TOPLU AŞI

Toplu aşı düzeni Dünya Sağlık Örgütünün (WHO) 2009 Temmuz ayında hastalığın durdurulamaz olduğunu fark etmeleri üzerine uygulanmaya başlanmıştır. Ancak burada yanıltıcı taraf, bu aşıların domuz gribi aşısı olduğunda çok tehlikeli olmaları ve çoğu zaman işe yaramamalarıdır.

GRİP AŞILARI ETKİSİZ VE ASTIM HASTALIĞI RİSKİNİ ARTTIRIYOR

Grip aşılarının etkisiz olma sebebi grip virüsünün sürekli kendini yenilemesidir ve en önemlisi bu virüse karşı yapılan aşı asla sürekli bir bağışıklık kazandırmamakta ve bu yüzden aşı her yıl sürekli tekrarlanmak zorundadır. Aşı maddeleri ise hazırlanması çok güç olan maddelerdir ve laboratuar şartlarında bazıları hazırlanamayabilir bile.

Birçok araştırma grip aşılarının ya çok az koruma sağladığını ya da hiç sağlamadığını, bu yüzden domuz gribi aşısından da bir şey beklemenin mantıklı olmayacağını gösteriyor.

294.000 öğrenci üzerinde yapılan 51 farklı araştırma, iki yıldan yaş almış öğrencilerde, zayıflatılmış virüsten yapılan buruna sıkılan ilaçların ve öldürülmüş virüsten yapılan aşıların, hastalıkları yüzde 82 ile yüzde 59 arasında önlediği ortaya çıktı. Öte yandan 800 astım hastası çocuk üzerinde yapılan araştırmaya göre, bu çocuklarda astım hastalığı riski yükseldi. Bu da 2009 da yayınlanan bir rapor ile doğrulandı.

Yetişkinlerde ise bu ilaçlar ve aşıların hiçbir faydası olmadığı gözlemlendi.

GRİP AŞILARINDAKİ ZEHİRLİ MADDELER

Aşıların kendi yapıları bazen çok tehlikeli olabilir. Bu aşılar içerdiği nükleik asit ve virüs kombinasyonu ile bağışıklık hastalıklarına yol açabilirler.

Bu bağışıklık sistemini etkileyen zehirli toksitlerin aşıların katkı maddesi olduğunu biliyor muydunuz? Yüksek dozlarda alındığında bu aşılar uzun süreli bağışıklık hastalıkları, nörolojik hastalıklar, davranışsal bozukluklara yol açabilir. Medikal Kurumu çocukların ve hamile kadınların thimerosal den uzak durması gerektiğini söylerken, aşılar 25 mikrogram thimerosali zaten içeriyor.

DOMUZ GRİBİ SENDROMU ÇOĞU ZAMAN FARK EDİLMEZ

22 Temmuz 2009'dan veri, toplam 40.617 grip vakası ABD de görüldü ve bunların 319'u ölümle sonuçlandı. İngiltere ise Avrupa’da en çok etkilenen ülkeler arasında. Yaklaşık 100.000 grip vakası ve 30 ölümcül sonuç. İngiltere sağlık birimleri 65.000 ölüm beklerken bunun günde 350 tane olacağını tahmin ediyorlar. Toplu aşı içinse henüz plan yapılmış değil. Ancak İngiltere’de hükümet 195 milyon doz aşı sipariş etmiş durumda.

Grip mikrobunu kapmamanın veya bulaştırmamanın doğal yöntemleri ne de değinilmiş. Sürekli el yıkama. Bir kere kullanılmak üzere temiz kâğıt mendil kullanma, gereksiz davranışlarda bulunmama, okulların açılmasını erteleme, bol bol spor yapma ve bağışıklık sistemini güçlü tutmak için elinden geldiğince D vitaminli gıdalar alma.






















timetürk

 

Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 11-05-2009, 19:07   #2
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart
Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-05-2009, 19:14   #3
Kullanıcı Adı
Erhan KARACA
Standart
İddiaya az da olsa katılıyorum..
aşı konusunda 2 arada bi derede kaldım desem yeridir..
Prof. yanımda yaptırdi..
hem de enfeksiyon hastalıkları uzmanı..
hocalarımızın bi kısmı yaptırdı bi kısmı yaptırmayacak..
OFF OFF..
Dün ki hastalardan biri D gribi vakası olaarak kesinleşti..
tedirginiz Saglık bilimleri ögrencileri olarak..
MeDiCo bize testi yarın veya pazartesi yapacak..
Tedirginlik hat safhada..
Erhan KARACA isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-10-2009, 09:55   #4
Kullanıcı Adı
Feyza
Standart
Alıntı:
Erhan KARACA Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
İddiaya az da olsa katılıyorum..

aşı konusunda 2 arada bi derede kaldım desem yeridir..
Prof. yanımda yaptırdi..
hem de enfeksiyon hastalıkları uzmanı..
hocalarımızın bi kısmı yaptırdı bi kısmı yaptırmayacak..
OFF OFF..
Dün ki hastalardan biri D gribi vakası olaarak kesinleşti..
tedirginiz Saglık bilimleri ögrencileri olarak..
MeDiCo bize testi yarın veya pazartesi yapacak..

Tedirginlik hat safhada..
Aşıyı önce sağlık çalışanları denedi, sırf bu yüzden bende yaptırmayı düşünüyordum şu dakikadan itibaren tereddütlüyüm.
Feyza isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-07-2009, 17:14   #5
Kullanıcı Adı
elif zeynep
Standart
Şu nokta üzerinde durulmalıdır , 50 milyar dolar kâr öngörülen domuz gribi aşısının ilaç şirketlerini –ki bu ilaç şirketlerinin önemli kısmı Rockefeller’le ( ki bu vatandaş yahudiye hizmette önde gidenlerden ) direkt ve endirekt yollarla ilişkili– küresel çapta plan yapması ve psikolojik harp yöntemleri dâhil, her türlü yöntemi kullanacağından hatta uzman satın almak gibi çok kullanılan yöntemleri deneyebileceğinden kuşku duymamak mümkün olabilir mi?

Burada ana amaçlardan birinin Rockefellere Grubu’nun 1952’de kurduğu ‘Dünya Nüfus Konseyi’nin istenmeyen ırkları ortadan kaldırmak ve dünya nüfusunu azaltmak projesini bir parçası olmak ihtimali çok yüksek.

Kuş gribinin gittikçe netleşen hikayesine bakarsak, neden aşı olup olmamaız gerektiğini anlarız herhalde.

Rabbim muhafaza eylesin, bu ne olduğu belli belirsiz "aşı"yı yaptırmak niyetinde değilim !
elif zeynep isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-10-2009, 02:04   #6
Kullanıcı Adı
Seyyah
Standart
Vallahi aşı yararlımı zararlımı bilmiyorum ama bizim okuldada 2 kişide görülmüş tedirgin olmaya basladık Rabbim muhafaza eder inş.
Seyyah isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-10-2009, 12:02   #7
Kullanıcı Adı
Erhan KARACA
Standart
Arkadaşlar aşıyı tavsiye ediyorum artık bütün sorunlar atlatıldı.. ancak şu an normal grip olanlar aşıyı olmasın.. ilk iyileşsin sonra aşı olsun..
Erhan KARACA isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-10-2009, 12:27   #8
Kullanıcı Adı
Ak_Kelebek
Standart
Aşıyı duyduğum İlk gündne bu yana fikrim hep aynı yaptırmayacım! Çünkü ortaya o kadar çok atıldı ki insanların kafası haliyle allak bullak.Kendimize dikkat ettikten sonra d.gribine yakalanacağımız sanmıyorum.Allah sonumuzu hayr eylesin tabi...
Ak_Kelebek isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-10-2009, 12:33   #9
Kullanıcı Adı
Saltuk Buğra Han
Standart
Son günlerdeki açıklamaların vatandaşların kafasını tamamen karıştırdığını ,yetkili kişilerin yaptığı her açıklama sonucu insanların tamamen kafasının karıştığı, aşı olmak bir yana nerdeyse şaşı olduğu apaçık gözükmektedir.
Bana göre Sağlık bakanlığının milyonlarca lirayı aşıya yatırıp vatandaşı dart tahtasına çevireceğine ,şu anda gereğinden fazla ihtiyaç duyulan ve meyva sebze borsasında hızla değeri yükselen c vitamini familyasından portakal yada mandalinadan aile başına beşer kilo alıp evlere dağıtsaydı daha etkili olurdu sanırım.
Hoş belki o zaman da şuraya bakın koskoca sağlık bakanlığı hiç bir önlem almıyor ,tutmuş 3-5 kg portakalla işi geçiştirmeye çalışıyor da diye çatlak sesler çıkabilirdi.Ama olsun bence böylesi daha iyi olurdu.Bazen pratik önlemler almak daha yerinde olur.
Nasıl ki bir dönem kavurucu günlerde çoraplarımızı pantolonumuzun paçasına çekerek keneye karşı amansız mücadele vermişsek gene yukarda belirttiğimiz üzere bol bol c vitamini alarak bu hastalığa karşı önlem alabiliriz.En azından kene olayından daha mantıklı.
Saltuk Buğra Han isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-10-2009, 13:05   #10
Kullanıcı Adı
DadaşAkp
Standart
dünyayı meşkul etmek için bir hastalık türleri meydana gelmiştir geneli kanser olmak üzere kuş gribi domuz gribi diye dünyayı sarmak vede ülkelerde insanları bir yöne cekilmesine denilmiştir saten günde bir günde bir ölenler oluyor bir vatanda öldüğü an domuz gribi denilerek öldüğünü sölenir günümüzde doktorlar bile biraz korku sarmışlardır acaba bu domuz gribimi yada bir başka ölümcül hastalıklımı en iyisi domuz gribi teşhisi konulsun saten grip türü vakası olmuştur kışın soğuk günlerde bu teşhirlerle birlikte domuz gribi daha musaittir adını almıştır diyerek bırakılır dünyada insanlar saten sağlıklı bir yaşamları oldukca azdır ölenlerin coğunluğu hastalıktan bir kısmıda kazayla ölmüştür yada öldürülmüştür gündem yaratmak cok kolaydır tabiki vatandaşlar yapamaz gündem gündemi en iyi yapanlarda ünlü profesorlerdir doktorların mantığı fikiri biraz onlardan ek****** buda gündemi profesorler sonrada ülkenin başkanlarıdır ben başbakanıma demiyorum sen gündem ürettin biryerden birbaşka yere salgın teşhisi konulma durumu yapanları kastediyorum ben domuz girbi yada kuş gribine inanmıyorum ben kuş kribi geldi gecti unutuldu derken bir başka neden domuz gribi cıktı vakası al sana gündem olsun
DadaşAkp isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi