AK Gençliğin Buluşma Noktası
Protesto Tüm protestolarımızı burada paylaşıyoruz. Küfür ve hakaret etmek yasaktır.

Stil
Seçenekler

Alt 11-12-2009, 23:20   #1
Kullanıcı Adı
Ömer Bekir
Standart Şevval Sam...
Kendisini inançlı bildiğimiz,Karadenizli Türk Halk Müziği,Türk Sanat Müziği sanatçısı Şevval Sam'ı bugün Tv'de göz gezdirirken Kral Fm'de yayına konuk olduğunu gördüm..Birden konu Kurban Bayramına döndü..Kral Fm'de ki yayıncı arkadaş arasındaki geçen dialoğu aynen naklediyorum arkadaşlar..(unuttuğum veya yanlış hatırladığım kısım olabilir,araştıranlar değişik birşey bulursa yanlış anlamasın..Çünkü bende kendi şarkılarını ara sıra dinleyen kişiydim,ama artık adını bile duymam...)

Ş.s :Kurban Bayramı denilen bayramda insanlar katliam yapıyor..O kadar hayvancağız boğazlanıyor..

Yayıncı :Ama Şevval hanım,bu dini bir simge..

Ş.s :Hayır,ben öyle olduğuna inanmıyorum..Bu insanlarımızın eski örf ve adetlerinden gelen birşey bence..

Yayıncı :Şevval hanım,ama hani Müslümanlarda vardır böyle şeyler..Dinimizde Ramazan ve Kurban Bayramları var..

Ş.s :Hayır,ben inanmıyorum öyle birşeye..Bu insanların eski adetlerinden kalma bana göre..

Yayıncı :Ama Şevval hanım,Kur'anda ayet var bunun için..Yani kesin hüküm var bu konuda..Bunun için Kurban kesiyoruz biz..

Ş.s :Olsun,beni ilgilendirmez..Benim inancıma göre bu eski bir adet ve bu büyük bir katliam..

Yayıncı :Şevval hanım,ama Kur'an..

Ş.s :Yok,lütfen bu konuyu tartışmayalım..Ben bu inancımdan dönmem..

Yayıncı :Efendim,ben sizi inancınızdan döndürme niyetinde değilim..Sadece siz örf ve adet,eski bir gelenek diyorsunuz..Bende bunun gelenek değil,Peygamber Efendimiz(s.a.v) Efendimiz'inde açıkladığı üzere,Allah'ın bir emiri olduğunu söylemeye çalışıyorum..

Ş.s :Tamam,lütfen bu konuyu tartışmayalım..Ben bu inancımdan dönmem..

Kral Fm'deki yayıncı arkadaşımızda inançlı bir kardeşimiz demek ki,bir şeyleri anlatmaya çalışmış..Ama nafile,münafık münafıktır işte..

Şimdi gelgelelim konunun aslına..Bu sanatçı aslen mürted olmuştur(yani önceden imanlı ise Kafir olmuştur,dinden çıkmıştır..)Çünkü;

1.Öncelikle Kur'anı Kerim'i(Beni ilgilendirmez)diyerek hiçe saymıştır..

2.Yayıncı'nın"Ayet var bu konuda"demesine rağmen,o ayeti inkar etmiştir..Bir ayeti dahi inkar eden kafirdir..

3.Peygamber Efendimiz(s.a.v)'in emrine muhalif olmuştur..

4.Kendi inandığını(Neye inanıyorsa artık,budist mi,ateist mi ne ise artık)hak sanıp,İslam dinini hiçe saymıştır..

Ömer Bekir isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 11-12-2009, 23:42   #2
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Sanıyorum sosyalistti şevval sam
Ateist olma ihtimali yüksek ne diyelim Allah hidayet nasip etsin
Alt 11-13-2009, 01:27   #3
Kullanıcı Adı
LâHuTî
Aminn amin..Sevdiğim bir sanatçıdır kendisi ama işte rahmetli
Kazım Koyuncu ile iyi arkadaştılar çünkü Kazım abi de komünistti.
Ne yazık ki böyle...
LâHuTî isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-13-2009, 11:41   #4
Kullanıcı Adı
LeyaL
Sözde %99 müslüman bir ülke (:

Yahu Hristiyan olan da Yahudi olan da bilir kurbanın İslâm dininde olduğunu..
Bi cânım ülke insanları öğrenemedi : )Kadın örf - âdetten bahsetmekde..

Cahillikden öte bişey değil.. Bilmiyorsan aç oku..

Her geçen gün çekilmez oluyor bu ülke insanları.. Mübarek her gün biri fırlıyor.. Yâ sabır.. : ))
LeyaL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-13-2009, 11:51   #5
Kullanıcı Adı
Ak_Kelebek
Severek dinlediğim bir sanatçıydı malesef bundan sonra severek değil hiç dinleyeceğimi sanmıyorum.Topluma örnek diye gösterilen cahil kısım..Yazık...
Bilmemek ayıp değil,öğrenmemek ayıp..! ;)
Ak_Kelebek isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-13-2009, 11:56   #6
Kullanıcı Adı
Ukbâ
Kurban gibi toplumu birleştiren bütün sınıflar arasındaki birliği diri tutan amelin , cahillerin zihninde kan olarak gözükmesi ançak din yoksunu kişilere hastır. Amellerin hikmetleri hakkında en ufak araştırma yapmadan karanlık fikirleri ile etrafa kusmaları çok rahatsız verici durum. En şiddetli kısım ile kınıyorum kendisini.
Ukbâ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-13-2009, 13:26   #7
Kullanıcı Adı
hipermuhafazakar
'Rabbin için namaz kıl, kurban kes'. Bunu ilkokul çocukarı bile biliyorlardır. Şevval hamfendi için ne diyelim Allah hidayet versin. yazık
hipermuhafazakar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-13-2009, 13:59   #8
Kullanıcı Adı
hayrunnisa54
Allah hidayet nasib etsin inşaalah, bu gibi sanatçıları dinlemeyin, izlemeyin protesto edin bence, selam ve dua ile
hayrunnisa54 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-13-2009, 14:11   #9
Kullanıcı Adı
Terennüm
bir sanatçıyı dinlemek veya izlemek ayrı onun fikirlerine katılıp onaylamak ayrıdır.şahsımın fikirlerini onaylamayıp dinlediği birçok sanatçı vardır.dinlemeyerek onları yok saymak ne kadar doğru bir yaklaşımdır.bu da kişiye göre değişir...
Terennüm isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-13-2009, 14:44   #10
Kullanıcı Adı
LeyaL
Alıntı:
Adem Etyemez Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
bir sanatçıyı dinlemek veya izlemek ayrı onun fikirlerine katılıp onaylamak ayrıdır.şahsımın fikirlerini onaylamayıp dinlediği birçok sanatçı vardır.dinlemeyerek onları yok saymak ne kadar doğru bir yaklaşımdır.bu da kişiye göre değişir...
Şevval Sam da benim için bitmişdir (:
LeyaL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
kur'an, kurban, sam, şavval

Konuyu Toplam 4 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 4 Misafir)