|
![]() |
#1 |
![]() Ömer İbnü'l-Hattab (radıyallahü anh) şöyle dedi;
Bir gün Rasûlüllah (sallallahu aleyhi ve sellem)'in huzurunda bulunduğumuz sırada, elbisesi beyazmı beyaz, saçları siyahmı siyah, yoldan gelmiş bir hali olmayan ve içimizden kimsenin tanımadığı bir adam çıkageldi.. Peygamberin yanına sokuldui önüne oturdu, dizlerini Peygamberin dizlerine dayadı, ellerini (kendi) dizlerinin üstüne koydu ve; -Ey Muhammed, bana İslam'ı anlat.! dedi. Rasûlüllah (salllallahu aleyhi ve sellem) : "İslam, ALLAH (C.C.)'tan başka ilah olmadığına ve Muhammed'in ALLAH (C.C.)'ın Rasülü olduğuna şehadet etmen, namazı dosdoğru kılman, zekatı (tastamam) vermen, Ramazan orucunu (eksiksiz) tutman, yoluna güç yetirebilirsen Kabe'yi ziyaret (hac) etmendir.." buyurdu.. Adam: -Doğru söyledin dedi.. Onun hem sorup hem de tastik etmesi tuhafımıza gitti.. Adam: -Şimdi de imanı anlat bana, dedi.. Rasûlüllah (salllallahu aleyhi ve sellem): -"Allah'a, meleklerine,kitaplarına,peygamberlerine,ahiret gününe inanmandır.. Yine kadere,hayrına ve şerrine iman etmendir.." buyurdu. Adam tekrar: -Doğru söyledin, diye tastik etti ve: -Peki İhsan nedir, onu da anlat, dedi.. Rasûlüllah (salllallahu aleyhi ve sellem): -"İhsan, ALLAH (C.C.)'a onu görüyormuşsun gibi kulluk etmendir..Sen onu görmüyorsan da O seni mutlaka görüyor" buyurdu.. Adam yine: -Doğru söyledin dedi, sonra da: -Kıyamet ne zaman kopacak.? diye sordu.. Rasûlüllah (salllallahu aleyhi ve sellem): -"Kendisine soru yöneltilen, bu konuda sorandan daha bilgili değildir.." cevabını verdi.. Adam: -O halde alametlerini söyle, dedi.. Rasûlüllah (salllallahu aleyhi ve sellem): -"Annelerin, kendilerine cariye muamalesi yapacak çocuklar doğurması, yalın ayak, başı kabak, çıplak koyun çobanlarının, yüksek ve mükemmel binalarda birbirleriyle yarışmalarıdır." buyurdu.. Adam, (sessizce) çekip gitti.. Ben bir süre öylece kalakaldım. Daha sonra Rasûlüllah (salllallahu aleyhi ve sellem): -"Ey Ömer, soru soran kişi kimdi, biliyor musun? buyurdu.. Ben: ALLAH (C.C.) ve Rasülü bilir, dedim.. Rasûlüllah (salllallahu aleyhi ve sellem): -O Cebraildi, size dininizi öğretmeye geldi" buyurdu.. Müslim İman 1,5, Buhari İman 37, Tirmizi İman 4, Ebu Davud sünnet 16, İbni Mace Mukaddime 9 Hadisten Öğrendiklerimiz
Kaynak: Seçme Hadisler Derleyen: Ahmet Alim
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|