|
12-13-2009, 20:39 | #1 |
Türkiye'nin partisi AKparti yine rakipsiz,CHP-MHP-DTP koalisyonu yerinde saydı
Partilerde düşüş durdu, liderler çakıldı- Son anket Habertürk'ün Kasım ayı seçim anketinde sonuçlar... Ekimde yüzde 4 oranında gerileyen Ak Parti'de düşüş durdu. CHP ve MHP'de ciddi kayıp yok. Liderlerin ise popülaritesi resmen çakıldı. Bugün seçim partilerin ve liderlerin oy oranı: Konsensus Araştırma ve Danışma şirketinin, Habertürk gazetesi için her ay düzenli olarak yaptığı Türkiye Gündemi-Kasım 2009 anketi sonuçlandı. Anket sonuçlarına göre ekim ayında oyları yüzde 4 oranında gerileyen Ak Parti'de düşüş durdu. CHP yüzde 22, MHP ise yüzde 17'lerde kaldı. Konsensus, 23-30 Kasım arasında 81 ilde 15 yaş üstü 756'sı erkek, 759'u kadın olmak üzere toplam 1515 kişiyle telefon anketi yöntemiyle görüştü. Anketten çıkan sonuca göre geçen ay ciddi tartışmalara neden olan açılım süreci oylarda ciddi bir artış ya da azalmaya yol açmadı. Ekim ayında yüzde 4 oy kaybı olduğu tespit edilen Ak Parti'deki düşüş dururken, partinin oy oranı yüzde 38.9'da kaldı. CHP yüzde 22.2 MHP yüzde 17 oranında ilgi gördü. İşte Türkiye'de bugün seçim olsa hangi siyasi partinin ne kadar ilgi göreceği ve liderlerin performansı konusunda vatandaşın nabzı: BUGÜN SEÇİM OLSA KİME OY VERİRSİNİZ? Ak Parti: % 38.9 CHP: % 22.2 MHP: % 16.7 DTP: % 5.5 SP: % 4.6 DP: % 3.3 DİĞER: % 8.8 DSHP: % 2.2 BTP: % 2 TDH: % 1.7 TKP: % 0.9 BBP: % 0.7 GP: % 0.5 HEPAR: % 0.3 TP: % 0.2 YP: % 0.2 ÖDP: % 0.1 SEÇMEN SİYASİ LİDERLERDEN NE KADAR MEMNUN? Ağustos Eylül Ekim Kasım Başbakan Erdoğan % 53.7 % 50 % 44.3 % 38.9 Deniz Baykal % 25.5 % 23.9 % 23.1 % 14.8 Devlet Bahçeli % 29.7 % 28.6 % 27.1 % 14 Ahmet Türk % 16.9 % 16.9 % 12.6 % 7.2 Habertürk
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
12-13-2009, 20:52 | #2 |
ak parti bu kadar oy olması imkansız kürt acılımı epeyce salladı.. 15 yaş üsütüyle anket yapmıslar saglıklı anket sonuclara olmaz sizde inanmıyorsunuz bu anket hersey sandıkta belli olur başarı elde eder yüzde 38 beklemeyin
|
|
12-13-2009, 23:02 | #3 |
bencede akadar alamaz ama gene 1. olur inşallah.
|
|
12-14-2009, 16:43 | #4 |
onlar yerinde saysın akpartim ezer geçer.hele şu açılım bir yapsın kürtlere özgürlük versin sen seyret o zaman doğuyu bile kaldırırız.
|
|
12-14-2009, 17:16 | #5 | |
Alıntı:
Kürtlere özgürlük versin ifadesi şahsım adına söylüyorum doğru değil.Özgürlük vermek ile bugüne kadar hakları olduğu halde alamadıklarının kendilerine iadesi demek daha doğru.Özgürlük vermek demek ile Kürdistan'ın kurulmasına destek vermek bana aynı şey gibi geliyor.Yanlış anlama arkadaşım eleştiri anlamında değil,sadece bana göre yanlış olduğunu düşündüğüm için yorumladım.Ayrıca şu an bence maksimum %35 civarındayız fakat üstten değil 30-35 aralığından dolayı.İç anadolu ve ege bölgesinde mhp ye geri dönen oy oranı çok yüksek.Bunu bir egeli olarak ve gözlemlerimle söylüyorum |
||
12-14-2009, 19:04 | #6 |
salih,Akparti'nin projesi milli birlik ve kardeşliktir açılımlar kürt kardeşlerimize yönelik olarak bakılmamalı ülkemizde sorun yaşayan ve dışlanan her kitleyi kapsamaktadır.Türkiye artık eski alışık olduğumuz dönemde değil,Atatürk'ü istismar ederek imtiyazlarını ve egemenliklerini sürdürme devri sona ermiştir.Türkiye'de 2 sene sonra ne olur kestiremeyiz ama milletin tümünü kucaklayan,ekonomik,siyasi istikrar sağlayan,reformlar ile Türkiye'yi değiştiren ve dünya'da büyük bir aktör yapma hedefine emin adımlar ile ilerleyen AKparti'nin alternatifi yahut geçebilecek bir parti görmüyorum.
|
|
12-14-2009, 19:46 | #7 |
üzülerek inceledim anket sonuçlarını
akparti çok ciddi oy kaybetti akpartinin yapmak istediği şey şu anki tablodan çok farklıydı ama chp mhp ve dtp hepbirlikte sürecin önünü tıkadı her kafadan ayrı bir ses çıktı ve gerçekten şimdi çok ciddi kaos var akpartinin hak ettiği oy oranı kesinlikle bu değil ve özellikle recep tayyip erdoğana olan güvenin gittikçe azalması üzücü akpartiye muhalefet zarar veremedi akparti kendi kendine zarar verdi. bu süreç çok tehlikeli ve iyi yönetilmesi gereken bir süreçti ve malesef vasıfsız chp mhp ve dtp milletvekillerinin sesi yetkililerden çok çıktı bu olacak iş değil. çok üzücü.. foruma yıllar önce kaydolmuş ve uzun süre önce bırakmıştım. bu durum o kadar canımı sıktı ki birkaç kelam etmeden edemedim. saygılar.. |
|
12-14-2009, 21:46 | #8 |
Bu açılım dolayısıyla kaybettiğimiz ivmeyi ekonomide yaşanan olumlu gelişmelerle lehimize çevirmeliyiz.Yerel seçim tamda küresel ekonominin en yıkıcı zamanına gelmişti ve milletimiz gerçekten zor durumdaydı ve muhalefet bu krizi o kadar iyi değerlendirdi ki sanki sadece Türkiye bu krizi yaşıyor gibi algıladık.
Şimdi ise işler tersine döndü,ekonomik anlamda yıkılmayan bir ülke,dünyanın en sağlam bankacılık sektörüne sahip ülke,işsizlik konusunda ab üyesi birçok ülkeyi olumlu manada geride bırakan ülke,İmf dayatmalarına direnen,kendi ekonomisini kendisi yöneten bir ülke konumuna eriştik. Bugün muhalefet demokratik açılımı sabote etmeyi bir nebzede olsa başardı.Bize düşen demokratik açılım konusundaki hamleleri bir an evvel atıp,olayı sosyolojik soruna dönüşmeye fırsat tanımadan ekonomik hamleler ve açılımlarla biraz daha geri planda tutmalıyız.Görüyorsunuz muhalefet hiçbir şekilde ekonomik açıdan hükümete yüklenemiyor,çünkü dere bitti.Fırsat ayaklarına bir kere geldi değerlendirdiler.Elbette küçük esnaf zorluklar yaşıyor,elbette daha önce yaptığı ciroları şimdi yapamıyor.Bende ticaretle uğraşan bir ailenin ferdiyim ve şahsımda ticaretin içindeyim,önceleri %30-35 net kar ile yürüttüğümüz ticaret şimdilerde %10-15 net kar marjına düştü ama ayağını yorganına göre uzatırsan zarar görmezsin.Bu demek değil ki küçük esnaf haksız,elbette haklı ama sorun birazda millette.Büyük marketlerden alışveriş yapmayı marifet sanan,medeniyet sanan bu toplum kendi altına dinamit koyduğunun farkına varamadı. |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|