12-15-2009, 13:28 | #1 |
'Para verdiler git sık dediler, sıktım’[Provokasyonların Perde Arkası]
Olayların provokasyon olduğuna ilişkin bir iddia da silah çeken T.G. ile başka bir sokak sakini tarafından ortaya atıldı. Olaylara tanık olan bir sokak sakini, “Çatışmalardan bir gün önce akşam saatlerinde buraya siyah renkli bir cip geldi. İçinden inen biri, DTP’li gruba silah çekenlere para ile silah verip gitti” dedi. Tüm mahallede konuşulan bu iddianın yankısı sürerken silah çektiği gözaltına alınıp daha sonra serbest bırakılan şüphelilerden T.G.’nin gözaltına alınmadan kısa bir süre önce gazetecilere verdiği röportajda, “Bana verdikleri parayı sen de ver 500 TL. İstediğin adamı rehin alayım” dediği ortaya çıktı. Kendisini “sokakta gezen bir çöpçü” olarak tanıtan T.G., “Ben ekmeğime bakarım. Gerginlik varmış, yokmuş bana ne... Para verdiler, dediler git, sık... Ben de gidip kuru sıkı attım” dedi. Kurusıkılar aynı marka Bursa’dan bir ay önce mahalleye taşındığı belirlenen T.G., milliyetçi duyarlılıklarıyla bilinen vatandaşların takıldığı “Kemalpaşalılar Kahvesi”ne gidip gelen biri... Aşırı milliyetçi görüşlere sahip olan T.G., çevresinde demokratik açılım sürecine olan sıkı muhalefetiyle biliniyor. DTP’li gruba silahla karşılık veren 3 şüphelinin elindeki tabancanın aynı marka ve özellikte olması dikkat çekti. (Vatan)
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
12-15-2009, 13:38 | #2 |
neler oluyor memleketimizde neler ...
|
|
12-15-2009, 14:13 | #3 |
Ergenekon başaramamıştı ama CHP ve MHP başardı, tebrik ediyorum.
Elinde silah, döner bıçağı ve keserle birilerini boğazlamaya hazır üç beş caninin sokağa dökülmesini sağladılar, kabarttıkları korku ve nefretle. İstanbul'da ve Mersin'de çekilen silahlı, bıçaklı, baltalı fotoğraflar bunların anladığı 'milliyetçiliğin resmidir'. Onurla taşısınlar ellerinde, eğer hâlâ 'biz bu memlekete ne yapıyoruz?' sorusunu sormuyorlarsa. Böyle bir vatanseverlik, böyle bir milliyetçilik görülmüş müdür? Türkiye'nin anamuhalefet liderlerinin dilinden 'ihanet' sözcüğü düşmezse, siyaseti 'hain avcılığı'na dönüştürürlerse taban da bunu yapar işte; silah kuşanıp sokağa fırlar. Daha durun, muhalefet tahriklerine devam ettikçe sokaktakilerin ellerindeki silahlar da 'geliştirilecektir'; tabancanın yerini Kalaşnikof taramalılar, döner bıçağının yerini LAW'lar, keserin yerini C-3 patlayıcılar alacaktır. Bir kısmı Zir Vadisi'nde ve Poyrazköy'de ortaya çıkan gömülü cephanelerin geri kalanları da yavaş yavaş sokağa dökülecektir. İhsan Dağı *** Provokasyonların ve sözde milliyetçi duyguların istismar edilişinin perde arkası... |
|
12-16-2009, 12:34 | #4 |
Şok itiraf: Bana 500 lira verdiler
İstanbul Dolapdere'de yaşanan silahlı provokasyonun baş aktörlerinden biri şok itiraflarda bulundu.... 500 lira karşılığında eylemi yaptığını, silahı da kendisine para teklif eden kişinin verdiğini söyledi. İşte "ucuz provokasyonun" ayrıntıları. "UCUZ" PROVOKASYON! Türkiye'yi dehşete düşüren bu fotoğrafın arkasından, "500 lira" çıktı. Önceki gün yüzleri maskeli bir avuç provokatör halkı sokağa çekebilmek için ellerinden geleni yapmış, Dolapdere'de de hedeflerine ulaşmışlardı. İşte o karmaşada S.Ü, T.G ve S.Z isimli şahıslar maskeli gruba silah çekerek bir anda Türkiye'yi büyük bir uçurumun kenarına getirdi. Ve bugün; O şahıslardan biri hem de kameralar önünde çok önemli itiraflarda bulundu. 500 lira için, iç savaş manzaralarını andıran o eylemi yaptığını itiraf etti. "500 MİLYON LİRA İÇİN YAPTIM" Şahsın arkadaşlarından biri de parayla provokasyon olayını doğruladı... Gazeteciler 500 lira karşılığında istediğiniz eylemi yaparım diyen şahsa ülkenin gergin günler geçirdiğini hatırlattı. Ağır tahrikin baş aktöründen yine şok eden itiraflar çıktı. OYUNU POLİS BOZDU Oysa tüyler ürperten bu ifadeleri söyleyen kişi eylemde bıyığı ve el işaretleriyle bir grubun temsilcisi görüntüsü veriyordu. Para karşılığı oynanan bu tehlikeli oyunu polis bozdu. Olayların büyümesine engel oldu. Şahıslar 24 saat geçmeden yakalandı. Ancak ikisi emniyet biri ise savcılıkça serbest bırakıldı. ŞAHISLARI KİM MAŞA OLARAK KULLANDI? Kamuoyu, provokatif eylemde bulunan, silah teşhir eden, meskun mahalde ateşli silah kullanan en önemlisi de halkı tahrik eden bu kişilerin nasıl serbest kaldığını merak ediyor. Türkiye'nin cevap beklediği en önemli soru da bu şahıslara silahları ve paraları veren kim? 3 şüpheli hangi ihanet odağının maşasıydı? (samanyoluhaber) |
|
12-16-2009, 13:01 | #5 |
Korkutucu ve tüyler ürpertici bir durum!
Aslında böyle olduğu belli idi. Ama kargaşa içinde durumun anlaşılması imkansızdı. Gerçek tüm çıplığı ile ortaya çıktı.Provokatörler işin aslını kendi birinci ağızdan açıkladı. İşin tuhaf yanı ise,bütün bunlara rağmen bu tehlikeli adamların salıverilmesi! Öyle inanıyorum ki,emniyet güçlerimiz bu olayın perde arkasını araştırıyordur! Yoksa bu kadar vahim bir olayda sessiz kalınması çok zor! |
|
12-16-2009, 13:11 | #6 |
Parayı aldım,silahı sıktım...Olay bu kadar basit mi? |
|
12-16-2009, 20:13 | #7 |
bana silah versinler ben bedava ateş ederdim onlara yaa hatta öldürürdüm onları
madem benim aylığım kadar para aldın gebertseydin ya bir kaçını bee nerden buluyorlar böyle acemileri anlamıyorum.. |
|
12-16-2009, 20:33 | #8 |
|
|
12-17-2009, 00:49 | #9 | |
Alıntı:
Yazıktır,günahtır,ayıptır.Kendisinden başkasına öteki gözüyle bakan bir mesaj.Çok yazık gerçekten. Birilerinin özellikle gladionu iş bşında olduğu artık besbelli olmuştur.Sandık yoluyla bitiremedikleri ak partiyi,sokak kavgaları yoluyla bitirmeye çalışıyorlar ama dediğimiz şey bellidir "İnadına Kardeşlik,İnadına Demokrasi,İnadına Açılım" |
||
12-17-2009, 12:24 | #10 |
o yüzleri maskeli canavaların olduğu yerde bende olucam ve bana silah verecekler varya, ben üstüne para verirdim onlara
|
|
Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim |
akp, darbe, devirme, dtp, kapatma, pkk, provokasyon, provokatör, sokak |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|