AK Gençliğin Buluşma Noktası
Siyaset Siyaset haberleri bu bölümde paylaşıyoruz.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 01-05-2010, 15:04   #1
Kullanıcı Adı
Ak_Urfalı
Standart Başbakan Erdoğan Grup Toplantısında konuşuyor - CANLI İZLE


Başbakan Erdoğan partisinin grup toplantısında konuşuyor.

CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarından başlıklar

- 2009 yılı gerçekten dünyamız için zorlu bir yıl oldu. 2008 yılında başlayan küresel finans krizi 2009 yılında etkisini ağırlaştırdı. Bir çok ülkede telafisi uzun süre alacak tahribata neden oldu. Sözlerimin hemen başında şunu söylemek istiyorum. Küresel ölçekte yaşanan krize rağmen 2009 yılı Türkiye için o ölçekte zorlu ve çetin bir yıl olmamıştır.

- Kriz etkisini tüm dünyada ağırlaştırırken ben kriz bizi teğet geçecek dedim, bu sözüm hafife alındı ve bu ifadem üzerinden olumsuz yorumlar yapıldı. Ben o gün bunu söylerken, bir temenniyi dile getirmedim, içimden geçeni söylemedim, beklentilerimi ifade etmedim. Tam tersine Türkiye ekonomisinin sahip olduğu gücün farkında olarak bu tespiti yaptım. Bu tespitimi OECD gibi IMF gibi bir çok kuruluşta paylaşıyorlar.

- Dikkat ediniz krizin başladığı günden itibaren sadece ABD’de 158 banka battı. Bizdeyse tek bir banka bile batmadı
(samanyoluhaber)

 

Ak_Urfalı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 01-05-2010, 15:07   #2
Kullanıcı Adı
Ukbâ
Standart
İzliyorum .Ak parti sevdasına olanlar tv veya link karşısına.
Ukbâ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-05-2010, 15:11   #3
Kullanıcı Adı
Ak_Urfalı
Standart
şuan karşısında olmasakda...
gönlümüz çok şükür onunla...
Ak_Urfalı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-05-2010, 15:19   #4
Kullanıcı Adı
Ak_Urfalı
Standart
konuşun başbakanım...
biz sizin yaptıklarınızı asla ama asla unutmadık unutamayız...
bize unutturanda olamaz bu saatten sonra...
Ak_Urfalı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-05-2010, 15:22   #5
Kullanıcı Adı
Ukbâ
Standart
Dinliyorum da, etrafta parti diye gezinen sözde parti mensupları son zamları nasılda adice sömürüyor.Ama gereken cevabı başbakanımız veriyor bekara karı boşamak kolaydır lafzını yine kullandı ya seviyorum bu adamı. Sen para bastın , zengin korudun fakiri sömürdün şimdi kalkmış ahkam kesiyorsun demesi var ya ))
Ukbâ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-05-2010, 15:25   #6
Kullanıcı Adı
Ak_Urfalı
Standart
Siz memur için ne yaptınız...
İşçi için ne yatınız...
Dar gelirli için ne yaptınız....

Başbakanım
Cevabı :

boş...boş...boş...hiç...hiç...hiç...
Ak_Urfalı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-05-2010, 15:28   #7
Kullanıcı Adı
Ak_Urfalı
Standart


Emeklinin gözü bu toplantıda-CANLI

Başybakan Erdoğan, partisinin TBMM'deki grup toplantısında emeklilere yapılacak zam oranını açıklayacak. Ekonomideki gelişmeleri değerlendiren Erdoğan, 'Teğet geçti' şeklindeki sözlerine şu şekilde açıklık getirdi: "Ben o sözleri sarfederken bu bir temenni değildi.

Bu Türkiye ekonomisinin ne kadar güçlendiğini gösteren bir durumdu. Nitekim ekonomik çevreler de bu sözleri paylaşıyor. Ekonomik krizin etkileri yavaş yavaş azalıyor. Olumlu sinyaller geliyor. Türkiye kredi notu arttırılan 17 ülke arasında yer alıyor. Enflasyon ve ihracak verileri açıklandı. Enflasyon 10.6 olarak gerçekleşti. 2009'da bu rakam yüzde 6 buçuğa kadar indi. İhracatımız da 2009'da geriledi. Ama buna rağmen yaklaşık 102 milyar dolara ulaştırdık. Türkiye bunu tüm ihricatçıları ile beraber elele vererek hakikaten yoğun bir gayretle başardı. 2008 sonunda varlık barışı uygulaması başlattık ve uygulamayı uzattık. Süre kapsamında tam 64 bin beyanname verildi. Tam 47 milyar 302 milyon beyan edildi. Bu beyanlar üzerinden tahakkuk edilen vergi miktarı 1 buçuk milyar lira.

Yapamazsınız dediler ama işte sonuç ortada. Her defasında bunu yapıyorlar. Yanılıyorlar yine aynısını yapıyorlar. Şimdi ne diyorlar, seçim. Böyle bir ifadeyi kullanmak Türkiye'yi sevmek olmaz. Bu bir tuzaktır. 5 yıllık iktidar kendisine verildiği halde 3 buçuk yılda kaçıp giden bir iktidar yok işin başında. Bakın 8. yıla girdik. Onlar aynı alışkanlıklarını sürdürüyorlar. Biz kararlılığımıza bakıyoruz. Hiç bir zaman vatandaşın cebinde gözü olan bir iktidar olmadık. Sıfırlar konulurken milletin cebindeki para güneşin karşısındaki kartopu gibi eriyordu. Türkiye, küresel krizin etkilerini milli ve yerli politikalarla çözüyor. Küresel kriz var diyerek faturayı ücretlilere kesmedik. Sosyal kesimlere yüklemedik. 7 yıl boyunca işçinin memurun emeklinin ücretini enfyasyona ezdirmedik. Yüksek faiz yoluyla alın terini gaspedenlerden olmadık.7 yıl boyunca çalışanların hem ücretleri hem de demokratik hakları konusunda azami hassasiyet içinde olduk. Bunun gereklerini yerine getirdik, getirmeye devam ediyor. Ziraat, Halk Bankası ve Vakıfbank çöküşe gidiyordu, biz onların batmasına izin vermedik. Hak sahiplerinden kesilen paraları biz ödedik. Bunlar niye ödemediler madem işçileri memurları seviyorlardı. 13 buçuk katrilyondan bahsediyorum. Hiç gündemde yok. KEY'i biz gündeme getirdik. Doğru düzgün bir kayıt bile yapılmamış. Ulus'ta Emlak Bankası'nın tozlu arşivlerinde çuvallar açıldı ve tek tek hak sahipleri tespit edildi. Şu ana kadar 2 buçuk milyar lira ödeme yapıldıl. Diğer hak sahipleri de tespit ediliyor onlar da ödenecek. Kim yaptı, biz yaptık biz.
AYRINTILAR GELİYOR
(habervaktim)
Ak_Urfalı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-05-2010, 15:49   #8
Kullanıcı Adı
Ak_Urfalı
Standart


Bu paraları neden ödemediler. Olay tamamen ideolojiktir. Bir Anamuhalefet partisinin başkanı Türk-İş'in önünde eylem yapan 300-500 kişinin yanına git, sizi partime götüreyim de, bu böyle bir anlayış olmaz. Bu sizin samimiyetini göstermez. Yiğit işte gerek. Ben isterdim ki o TEKEL işçileri çıksınlar, sen iktidarın döneminde ne yaptın diye sorsaydılar. Biz iki yıl önce onların temsilcileri ile görüştük. Biz özelleştiriyoruz dedim. İhbar ve kıdem tazminatınızı ödeyeceğiz dediler. Seçimden sonra çözelim dediler. 4-c kapsamına girmek isteyen olursa orda da çalışmaya devam eder. Diğer hükümetlerin 4-c kapsamına almadığı işçileri de almış bir hükümetiz. Yeni bir düzenleme yaptık. Bizden ne istediler, 10 ayı 11 aya çıkardık. Yıllık çalışma süresi. İlkokul mezunları ile ilgili maaş düşüktü ve yeni bir düzenleme yaptık.

Yüzde 17.4 arttırdık ve 772 liraya çıkardık. Lise mazunlarının maaşlarını 856 liraya çıkardık. Yüksek öğrenim mezunlarının maaşını da 938 liraya çıkardık. Özelleştirmeler sonucunda onları sokağa terketmedik. Onlara sahip çıktık.

Meseleye en başından beri iyi niyet ve samimiyetle yaklaştık. TEKEL'li işçi kardeşim, ihbar, kıdem tazminatını alıyorsun, bu paralarını değerlendir, oradan gelecek bir şeyler, bi de 4-c'den alacaksın. Sosyal güvencen de devam edecek. O zaman yapmak istediğin ne. Biz bunların hiç birini istemiyoruz. Biz aynı şekilde aynı koşullarla bizi başka yerlerde çalıştır. Kusura bakmayın, biz her meslek erbabını uygun yerlerde çalıştırıyoruz. Kimse artık devlet kapısını böyle görmesin.

Devlet başarı ile yönetilmeli ve tüyü bitmemiş yetimin hakkını kimseye yedirtmemeli. Hak ve hukukun zedelenmesine göz yummadık. Popülizm de yapmadık. CHP ve MHP vekilleri de bu kardeşlerimizin arasına gidip bağırıyor, çağırıyor, hakaret ediyor sonra da partimize gidiyorlar. Bu partimizin değil hükümetin bir kararı. Depolar boş, üretim yok. Tütün işlemesi yok. Bunlar boş depo. Bu boş depolarda 10 bin kişi istihdam ediliyor yazık değil mi?

EMEKLİLERE YAPILAN ZAM ORANI

Çalışanlar kadar emekli vatandaşlarımızın da koşullarını iyileştirme noktasında önceki hükümetlerden farklı olarak devril niteliğinde düzenlemeler yaptık. emekli aylıklarını yeniden belirledik. Ücretleri ciddi oranda arttırdık. Bu artış SSK işçi emeklileri, tarım emeklileri olmak üzere 7 milyon 327 bin 800 emeklimizi kapsıyor. İlk 6 ay için en düşük emekli aylığını yüzde 20.4, en yüksek aylığı da yüzde 4 buçuk oranında arttırıyoruz. En düşük Bağ-Kur emeklisinin aylığı 306 liradan 380 liraya çıkıyor. En düşük SSK tarım emekli maaşı: 480 TL Bağ-Kur esnaf emeklisi 555, Tarım emeklisi: 380, İlk 6 ay için emekliye 60-101 TL arası ikinci altı ay 74- 172 TL arası olacak. Mali disiplini bozmaması için önlemlerimizi de aldık. Bu maaş artışlarının emeklilerimize ve tüm ailelerine hayırlı olmasını diliyorum.

HABERVAKTİM.COM
Ak_Urfalı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-06-2010, 02:59   #9
Kullanıcı Adı
rahmanlı
Standart
büyük liderler büyük kanuşur allah onu miltemize bağışlasın.İnadına AK PARTİ.
rahmanlı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi