01-18-2010, 05:32 | #1 |
Erdoğan gitti 500 bin ton sipariş geldi
Başbakan Erdoğan'ın özellikle komşu ülkelere düzenledeği çalışma gezilerini meyvelerini vermeye başlıyor. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Rusya ziyaretinden beyaz et üreticilerine ihracat müjdesi çıktı. Rusya’daki görüşmeleri değerlendiren Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, bu ziyaret sırasında Rusya’nın Türkiye’den yılda 500 bin ton beyaz et almak istediğini söyledi. 500 bin tonluk talebin Rusya’nın artan refahıyla birlikte pazarın genişlemesinden kaynaklandığına işaret eden Eker, bu talebin karşılanması için üreticilerin neler yapabileceğini belirlemek üzere Beyaz Et Sanayicileri Damızlıkçıları Birliği Derneği temsilcileriyle İstanbul’da bir araya geldikleri bilgisini verdi. DESTEK VERİRİZ Eker, bu toplantının 500 bin tonluk talep karşısında sektörün durumunu analiz etme açısından önemli olduğuna işaret ederken, “Biz, siyasi irade olarak görüşmeleri yaptık, karşı tarafın talebini aldık. Şimdi özel sektör, bu ana çerçeve içerisinde kendi imkanlarını değerlendirecek ve bu büyük pazarda ortaya çıkan fırsatı değerlendirebilmek için imkanlarını gözden geçirecek. Gerek duyulduğu takdirde biz yol gösterici konumunda kendilerine gereken desteği vereceğiz” dedi. Sektör temsilcileri de, piyasa araştırmasının ardından talebi tedricen karşılamak üzere harekete geçeceklerini dile getirdiler. ÜRETİM YÜKSELECEK Türkiye yılda 1 milyon 255 bin ton beyaz et üretiyor ve bunun sadece 80 bin tonunu ihraç edebiliyor. Türkiye’nin beyaz et üretim kapasitesi ise 1,5 milyon ton düzeyinde. Toplam kapasitenin üçte birine karşılık gelen Rusya’nın bu talebi, Türkiye’de yeni bir üretim ve istihdam atılımı sağlayacak. Bugün
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
01-18-2010, 06:07 | #2 |
Bunları okuduğuma çok sevindim, teşekkürler meçhul
|
|
01-18-2010, 06:29 | #3 |
Hey MaşaALLAH...
sırçalı köşklerde oturup armut piş ağzıma düş dememek gerekmiş demek ki... |
|
01-18-2010, 06:59 | #4 |
Komşularla barış siyasetinin artıları dahada çoğalacaktır inşALLAH.
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|