AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Anketimiz: sizin için mehmet ali ağca kimdir?
bir katildir 16 84.21%
vatan sever bir kahramandır 0 0%
dindar bir vatan evladıdır 0 0%
bir haindir 3 15.79%
Katılımcı sayısı: 19. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor

Stil
Seçenekler

Alt 01-20-2010, 22:18   #1
Kullanıcı Adı
fatih güneş
Standart Mehmet Ali Ağca
Mehmet Ali Ağca (d. 9 Ocak1958, Malatya), Türkiye'de 1979'da Abdi İpekçi suikasti ile tanınan Ağca 1981'de, PapaII. Jean Paul'e suikast girişiminin ardından uluslararası kamuoyunda tetikçi olarak anılmaya başlandı. Hekimhan, Malatya'ya bağlı Güzelyurt, Hekimhan köyünden Ağcaoğulları'ndan Ağca, 1976 yılında İstanbul İkitisat Fakültesi 2. sınıftayken adı olaylara karıştı.
1 Şubat1979'da Milliyet gazetesi başyazarı Abdi İpekçi'ye düzenlenen suikastin tetikçisi olarak, olaydan 5 ay sonra 25 Haziran1979'da yakalandı. Polisin ek gözaltı süresi istemesine rağmen, bu talep reddedildi ve Maltepe Askeri Cezaevi'ne kondu. (Zaman Gazetesi'nde Taha Kıvanç müstear adıyla yazan Fehmi Koru'ya göre Abdi İpekçi kendisinin de içinde bulunduğu mason locasından birinin Türkiye'ye yapılan silah kaçakçılığı ile ilgili olduğunu bulmuş, bu yüzden de öldürülmüştü.) Abdi İpekçi'nin son yazısı silah kaçakçılığı üzerine idi. Cezaevinden 6 ay sonra 23 Kasım1979'da, adı Susurluk Kazası ile gündeme gelen Abdullah Çatlı'nın da aralarında bulunduğu iddia edilen bir grubun yardımıyla kaçırıldı ve Bulgaristan'a geçti. Gıyabında ölüm cezasına çarptırıldı.
13 Mayıs1981'de II. Jean Paul'e suikast düzenleyen Mehmet Ali Ağca'nın suikast soruşturması boyunca 128 kez ifadesi alındı. 22 Mart1986'da İtalya'da ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Vurulmasından 4 gün sonra kendisini vuranı affettiğini bildiren II. Jean Paul, Ağca'yı 27 Aralık1983'te bizzat İtalyan cezaevinde ziyaret etti.
13 Haziran2000'de dönemin İtalya Cumhurbaşkanı Carlo Azeglio Ciampi'nin affını onaylamasıyla Türkiye'ye iade edildi. Sadece gasp suçundan Türkiye'ye iadesi kararlaştırılan Mehmet Ali Ağca'nın Abdi İpekçi cinayetinden tekrar yargılanmasının mümkün olmadığı açıklandı. Mahkemede "Ben Abdi İpekçi'nin katili değilim. Sadece aktörlük yaptım" dedi. Her duruşmasından sonra gazetecilere mektup dağıtan Mehmet Ali Ağca, Vatikan'a da tehdit savurarak hesap soracağını ileri sürdü. Ağca, "Katolik olmam için Vatikan bana 50 milyon dolar, özgürlük ve kardinallik önerdi." iddiasında da bulundu.
Ağca'nın İpekçi cinayetinden aldığı ölüm cezası 1991 yılında yürürlüğe konulan İnfaz Yasası gereği 10 yıl hapse çevrilmişti. Kadıköy'de iki ayrı gasp ve soygun suçlarından aldığı toplam 36 yıl ağır hapis cezası da, kamuoyunda "Rahşan Affı" olarak bilinen Af Yasası nedeniyle 7 yıl 2 ay hapse çevrilmişti. 12 Ocak2006 tarihinde serbest bırakıldı.
Adalet Bakanlığı'nın itirazı üzerine, Yargıtay tahliye kararını oybirliğiyle bozdu, Mehmet Ali Ağca 20 Ocak2006 tarihinde tekrar tutuklanıp Kartal H Tipi Cezaevi’ne konuldu.
18 Ocak2010 tarihinde cezasını tamamlayıp hapisten çıkmıştır.
Yıllardır üzerinden çıkarmadığı mavi kazağının özgürlüğü temsil ettiğini iddia etmektedir. Kendi başına mı hareket ettiği, yoksa Türkiye dışı güçler tarafından mı kullanıldığı bilinmemektedir.

fatih güneş isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 01-20-2010, 22:24   #2
Kullanıcı Adı
fatih güneş
fatih niye böyle bir konu açtın provakatörmüsün?
Alt 01-20-2010, 22:25   #3
Kullanıcı Adı
fatih güneş
alakası yok sadece kendi görüşüme yakın insanlar varmı diye merak ediyorum
Alt 01-20-2010, 23:02   #4
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Ne idüğü belirsiz bir insan müsveddesi....
Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-20-2010, 23:37   #5
Kullanıcı Adı
İntifada
Faşist bir kumanda!!!
Alt 01-20-2010, 23:45   #6
Kullanıcı Adı
mücahid55
vatansever bir kahraman değil, dindar bir vatan evladıda değil.

onun dışında çok şey denebilir.
katil, sahte mesih, hain....
mücahid55 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-21-2010, 19:02   #7
Kullanıcı Adı
El Emin
Bence konuyu açmak dahi manasız.
Fatih kardeş sana ithafen söylemiyorum.
O kadar ki manasız ve saçma bir insan.
Önce bir pisliğe karışıyor.
Ülkeye zarar veriyor.
Hapisten çıktıktan sonra da ben mesih'im diyor.
O kadar alakasız ve başıboş saçma bir insan.
El Emin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-21-2010, 19:02   #8
Kullanıcı Adı
El Emin
Forum mesaj tekrarı yapıyor.

Konu El Emin tarafından (01-21-2010 Saat 19:12 ) değiştirilmiştir..
El Emin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-21-2010, 19:06   #9
Kullanıcı Adı
Ak_Urfalı
Benim Agca İçin Çok Daha Güzel Bir Cvb Var. Ama Forumdaki Kariyerimi Zedelemek İstemem...
Ak_Urfalı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-21-2010, 19:08   #10
Kullanıcı Adı
Ahmet Yasin
Mehmet Ali ağcamı oda kim ?
Ahmet Yasin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)