02-07-2010, 01:54 | #1 |
ENDÜLÜS Diridir Konuştum Desem Yeridir (Yeryüzünün İncisi)
ENDÜLÜS'ü Unutmak O Kadar Kolay mı? Bülent Arınç, Mustafa İslamoğlu, Recai Kutan gibi önderlerin de olduğu kalabalık bir grupla yapılan ENDÜLÜS Ziyareti İzlenimleri Senai Demirci'nin Sunumu, İslamoğlu Hoca'nın yorumlarıyla Vahyin Penceresinden Programında Anlatılıyor... Dudaktan Bir ENDÜLÜS Gözden İki Damla Yaş 1/14 Kalbimizin Yitik Coğrafyası Endülüs Münib Engin Noyan - Senai Demirci nöbet değişimi... Senai Demirci Umre'den Mustafa islamoğlu Endülüs'ten geliyor Ümit Meriç neden Kabe'ye en uzak yerde secde etmek istiyormuş İnsanın en talihsz kaybı aramadığı kayıptır, yitirdiğini farkedemedği kayıptır. Dudaktan bir Endülüs, gözden iki damla yaş... Ama Endülüs ölmedi. Çünkü ölüler ayağına çağıramaz, çağıırdığına göre diridir, ben konuştum desem yeridir... (Endülüs'ümüzü sindire sindire tanıyalım, 14 bölümü yavaş yavaş ekliyorum, yorumlarınız bekliyorum arkadaşlar)
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
02-07-2010, 02:00 | #2 |
Arınç İslamoğlu Kutan ENDÜLÜS'te 2/14 Birimiz Mekke'de birimiz Endülüs'te bizimiz Tanzanya'da... Kur'anda oturun oturduğunuz yerde diye bir ayet var mı.. Kur'an bize tarihten ibret almak için yeryüzünü gezmemizi teklif ediyor. Bir Arap Atasözü: Haber, Görmek Gibi Değildir Gezmek sadece turistik bir eylem değildir, Gezmek ibadet maksadıyla yapılırsa ibadettir. Beyan; insanla, Kur'anın buluştuğu yerdir... Endülüs'te, Endülüs'ten kalma bir duvar bir sütun bir cami bir mekan gördüğüm zaman selam verdim. Bülent Arınç, Recai Kutan, Temel Karamollaoğlu, Akademisyenler, Öğretim Görevlileri, Esnaflardan oluşan 52 kişilik grup |
|
02-07-2010, 02:23 | #3 |
ENDÜLÜS 711 -1492 (İspanya Portekiz) Mustafa İslamoğlu Hoca Namaz Kılmanın Yasak Olduğu Kurtuba Camii Kebir'de Namaz Kılıyor 3/14 Ziyaret 4 gün sürer, çok seçkin bir topluluk vardır Bir akşam Endülüs siyasi tarihi üzerine bir akşam da Endülüs Medeni ve İlmi tarihi üzerine konuşma yaptık. Otobüs yolculukları zaten bilgi bombardımanı gibiydi Bu tip geziler; eğitimdir, terbiyedir Kurtuba Ulu Camii.. Öyle bir yapı ki bakmaya kıyamazsınız azizim... Endülüs 711'de fethediliyor, 40 sene sonra bu muazzam eser yapılıyor. Kurtuba fethedildiği yıl 6 yüz mescid yapılıyor... Hızlı bir İslamlaşma... Şimdi ise sadece 1 tane onda da namaz yasak.. Mustafa İslamoğlu namaz kılmanın yasak olduğu Kurtuba Camii Kebir'de nasıl namaz kıldı? Siz Ayasofya'yı açın biz de Kurtuba Camii Kebir'i.. Oysa bu kıyaslama yanlış... 150 bin kişilik Kurtuba Camii Kebir'i ve Kurtuba için bir Alman Rahibe; Yeryüzünün incisi der. Yıldızların, ateş böceği sanılmak gibi bir korusu olmazmış. Kurtuba Camii Kebir'de namaz kılan bir hanımı polis farkediyor... |
|
02-21-2010, 16:38 | #4 |
ENDÜLÜS'E DAİR
|
|
02-21-2010, 16:40 | #5 |
Para Toplanıp Bir ENDÜLÜS EVİ Alınıyor 4/14 ● ENDÜLÜS Ziyareti Sılai Rahimdir ● Mustafa İslamoğlu namaz için kendisini imamlığa davet edenlere -benim ahdim var burada ev sahibi namazı kılacağım- diyor ve ekiptekilerle beraber ziyaret boyunca böyle namaz kılıyor... ● KURTUBA düştüğünde 4 bin mescid vardı, şimdi sadece bir tane kaldı... ● Zengin müslümanlar Amerika'dan vs ev alıyorlar, ENDÜLÜS küser. Bir ENDÜLÜS mekanını daha özgürlüğüne kavuştur. ● Orada satılık yazıyordu, kadim bir ENDÜLÜS evi aynen duruyor, hatta ENDÜLÜS simgesi üç hilal de duruyor, burdan ev al. Yatırımın ibadet olsun. ● Mustafa İslamoğlu hemen oracıkta bir ENDÜLÜS evi almak için aralarında para topladıklarını anlatıyor... |
|
02-21-2010, 16:42 | #6 |
Portakal - Zeytin - Tıp Alkolü - Pirinç - Pamuk 5/14 Endülüs'ü unuttuğumuzu bile unutmuşuz... Endülüs, Batının tepe tepe kullanmasına rağmen tüketemediği bir kaynaktır. Endülüs'ün sırf alimlerini ele alan bir program yapsak Vahyin Penceresinden'in 1 yılı dolar. Avrupalı zeytini, portakalı, şekeri, tıp alkolünü, pirnci, pamuğu... Endülüs İslam Medeniyetinden öğrendi. |
|
02-21-2010, 16:44 | #7 |
Fethin Kaynağı Kur'an'dır 6/14 İslam Kılıçla Yayıldı Diyen Batılı Araştırmacalara Bir Meslektaşlarından Cevap! Sir Thomas Arnold: " DİYORSUNUZ Kİ İSLAM KILIÇLA YAYILDI ŞU ANDA BİZ BATILILARIN KILICININ ÜSTÜNDE BİR KILIÇ YOK. EĞER BU İŞLER KILIÇLA OLUYORSA DÜNYAYI HRİSTİYAN YAPIN DA GÖREYİM" * Tur / Balatus Şüheda --- Paris'e 30 km kala 30 bin şehdimiz var.. Bilmiyoruz.. Abdurrahman Gafiki'yi duymadık bile.. Nerede bunu bilmesi gerekenler? |
|
02-21-2010, 22:41 | #8 |
ENDÜLÜS Medeniyeti Olmasaydı RÖNESANS Olamazdı7/14 Biz gittiğimizde hep adalet, şefkat, merhamet, medeniyet götürdük Onlar kan, kıtâl, intikam getirdiler. Batılı tarihçilerin ortak görüşüdür; Endülüs Medeniyeti olmasa idi Avrupa Rönesansı olamazdı. Endülüs'e cavep Selahaddin Eyyübi'nin Kudüs'ü almasıdır. Sonra istanbul, sonra Viyana kapıları... Hz. Ömer, İran'ı fetheden komutanı neden görevden aldı? Gönüllerini fethetmeden Mısır'ı alırsanız İslam Mısırlaşır. Zamanında alırsanız Mısır İslamlaşır |
|
02-21-2010, 22:43 | #9 |
Ve Tarık bin Ziyad ENDÜLÜS Önlerinde 8/14 Taberi'nin İskenderiye'nin fethiyle ilgili naklettiği ilginç olay... Ukbe Bin Nafi'nin Afrika'yı aşıp okyanusla karşılaştığında gözleri yaşlı parmağı havada söylediği söz.? Hem bir düşman esirinin torunu hem bir yetim.. Biz bu çocuktan ENDÜLÜS Fatihi Tarık Bin Ziyad çıkardık.. |
|
02-21-2010, 22:45 | #10 |
İslam Orduları ENDÜLÜS'e Giriyor (İstanbul Sevdası) 9/14 Sadece 7 bin kişilik islam ordusu Endülüs'te.. Septe, Kurtuba, İlbire ve ilk savaş Vadi Lekke.. Endülüs'ü fetheden ordularımız Galler'i aşıyor, Fransa'ya giriyor.. Paris'e 120 km kala "dünyanın sonuna geldik daha nereye gideceğiz" diyen Berberi askerlere Tarık Bin Ziyad'ın tarihi cevabı: "Rum'a gitmektir niyetim" Yani İstanbul Sevdası!.. Parisliler 120 km uzağınızda Şüheda yatıyor, bulun onları... |
|
Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim |
arınç endülüs, islamoğlu endülüs, kurtuba camii kebir, kutan endülüs, senai demirci, vahyin penceresinden |
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|