|
02-19-2010, 19:04 | #1 |
Kimin Kimi Asimilasyonu Söz Konusu ?
DTP Genel Başkanı Ahmet Türk bazı konuşmalarının arasına asimilasyon sözcüğünü sıkıştırıyor ara sıra. Güya Türkler sistemli bir şekilde Kürtleri asimile ediyormuş. Yani Türkleştiriyormuş. Evet bir asimilasyon var ama tersine. Yani Kürtlerin Türkleri asimile etmesi söz konusu. Nasıl yaa ? Olur mu öyle şey diyeceksiniz ama, sabredin de yazımın tamamını lütfedip okuyun. Bir insan toplumunu asimile etmenin en önemli yöntemi, kültürel kimliğini etkilemek ve bu kimliğine müdahale etmektir. İşte Türk toplumuna son 20-30 yılda sistemli bir şekilde bu uygulanmıştır. Hani bizim Türk Sanat müziğimiz ? Popüler TSM müziği sanatçımız kaç kişi kaldı. Ekranlarda, radyolarda bu sanata yönelik kaç program var ? Yine artık bu alanda ortalığı kasıp kavuran, dillerden düşmeyen yeni besteler çıkıyor mu. ? Türküler içinde aynı şeyi söyleyebiliriz. Devlet radyolarında ‘’ Yurttan Sesler ‘’ programları ile başlayan akımda ortaya çıkan binlerce türkümüz artık kulaklarınıza ulaşıyor mu ? Ulaşmıyor. Büyük ölçüde Türk Sanat Müziğimiz öldü. Halk türkülerimiz de can çekişiyor. Ama ekran ve radyolarımızda bir şeyler var hala. Neler var ? Arabesk akımı ile başlayan yarı Arap, yarı Kürt kültürü ürünü karma bir müzik. Halk müziği olarak da Güney Doğu Anadolu yani Kürt kültürü ürünü eserler ezgiler. Gelelim sanatçılara: TSM yerini alan popüler müzik ve Türkücü sanatçıların büyük çoğunluğu Kürt kökenli Hemen birkaç isim sayalım: İbrahim Tatlıses, İbrahim Erkal, İzzet Altınmeşe ve diğerleri... Doğusu ile batısı ile, güneyi ile kuzeyi ile tüm Anadolu’muzun insanının gönlünün baş köşesinde. Hafif Müzik ve sinema alanında da öyle: Bir Hülya Avşar ve İbo, tüm magazin dünyamızın en ünlü kişileri. Sabah akşam evimizin içinde. Onlarla yatıp, onlarla kalkmıyor muyuz ? Televizyon kanallarımızda Güneydoğu öyküleri içeren diziler en çok izlenenler listesinin en üstlerin de. Kültür yalnız bunlardan ibaret mi ? Tabii ki değil. Yemek kültürümüz deki köklü değişimin farkında mısınız ? Lahmacuna ne dersiniz ? Ya da çeşit çeşit kebaplara. Ve de Millet Meclisimizin içine de giren ve tavanına yapışan ÇİĞ KÖFTEYE. Ve şimdi soralım: HADİ SÖYLE ! Asimilasyon başka nasıl olur ki ?
Konu SSS tarafından (02-19-2010 Saat 19:04 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Düzeltme |
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
03-16-2010, 10:06 | #2 |
bu asimilasyon değildir iki milletinde (türkler ve kürtler) birbirlerini asimile etmesi söz konusu olamaz oralarda yıllarca birlikte yaşadık araplar kürtler türkler ermeniler kültür yıllar önce birleşmiş ortak kültürdür ve bu milletlerin birbirlerini asimile etmesi mümkün değil çünkü zaten bu 4-5 millet bir millettir bir olmuşlardır aynı şey bazı rumlarla türkler için de geçerli bir çok ortak kültürümüz var başta müziğimiz ,mutfağımız....
asimilasyon ancak ergenekon terör örgütünün yaptığı gibi olur insanları ahlaksızlaştırma politikasıyla kültüründen uzaklaştırıp hayvana çevirme işlemi asimilasyon burada vardır işte |
|
03-16-2010, 11:42 | #3 |
Sayın SSS sizi yazdıklarınız ile değerli bir kişi olarak düşünmüştüm ama bu son yazında düşüncelerimi biraz değişti.
Ne alaka buldunuz bilmiyorum ama ben buna ''alakaya maydanoz''' derim. Söylenecek çok sey var ama polemik olmasın diye sadece susuyorum. Umarım sizde saçmaladığınızın farkındasınızdır. SELAMETLE..... |
|
03-16-2010, 14:25 | #4 |
[QUOTE=barışcan;719386[FONT=Comic Sans MS]]Sayın SSS sizi yazdıklarınız ile değerli bir kişi olarak düşünmüştüm ama bu son yazında düşüncelerimi biraz değişti.[/FONT]
Ne alaka buldunuz bilmiyorum ama ben buna ''alakaya maydanoz''' derim. Söylenecek çok sey var ama polemik olmasın diye sadece susuyorum. Umarım sizde saçmaladığınızın farkındasınızdır. SELAMETLE.....[/QUOTE] Bir şeye dikkatinizi çekerim. Asimilasyon ve ayrımcılığı başlatanlar Kürt asıllı kardeşlerimizdir. Tabii ki Kürt asıllı kardeşlerimizin Türkleri sistemli ve bilinçli bir şekilde asimilasyonu söz konusu değil. Kürt kültürünü benimseyerek bazı kültürel yönlerde asimile olan Türklerdir. Bu yazım Ahmet Türk'ün bu doğrultudaki iddialarına cevaben yazılmıştır. Selamlar Konu SSS tarafından (03-16-2010 Saat 15:25 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Düzeltme |
|
03-16-2010, 14:23 | #5 | |
Alıntı:
Selamlar Konu SSS tarafından (03-16-2010 Saat 15:26 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Düzeltme |
||
03-16-2010, 14:28 | #6 | |
Alıntı:
|
||
03-16-2010, 15:45 | #7 | |
Alıntı:
|
||
03-16-2010, 11:47 | #8 |
SSS abi eminim farklı şeyleri ima etmişsinizdir. Toplumun kendi bünyesindeki kültürler arasında secim yapmak diğerini baskın görmek hatta bunu asimilasyon projesi olarak lazse etmek doğrdu deği , dönem dönem farklı kültürler tv lerde boy gösteriyor gerçi tv lerin tercihi olan kısacası onların bize sundukları ile değerlendirmelerimizi yaparsak doğru kanıya ulaşamayız. Kültürlerin farklılıkların ırkı olmaz hepsi bizim değerlerimiz.
|
|
03-16-2010, 14:26 | #9 | |
Alıntı:
Bir şeye dikkatinizi çekerim. Asimilasyon ve ayrımcılığı başlatanlar Kürt asıllı kardeşlerimiz. Tabii ki asıllı kardeşlerimizin Türkleri sistemli ve bilinçli bir şekilde asimilasyonu söz konusu değil. Kürt kültürünü benimseyerek bazı kültürel yönlerde asimile olan Türklerdir. Bu yazım Ahmet Türk'ün bu doğrultudaki iddialarına cevaben yazılmıştır. Selamlar |
||
03-16-2010, 15:51 | #10 |
bu yazıdakiler asimilasyon değil kültürlerin birbirini etkilemesidir.bu da çok normaldir.kültürler birbirini etkiler.şuanda bizim dinlediğimiz türk sanat müziği dediğimiz müziğin gerçek türk müziği olduğunu nerden biliyoruzki.o da bize biryerlerden girmedir kesin.kültürler birbirini etkiler bu bir toplumun diğerini asimile etmesi değil kültür alışverişidir.anadoluyu güzel kılanda bu değilmi?
|
|
Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim |
asimilasyon, kürtler, türkler |
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|