israil Filistin olayları gündemi konumuz
Müslüman ülkelerimiz sesiz kalması hala tartışılır en cokda Arap ülkelerin bu neden le halada sesiz olmasına anlam veremiyorum demek yanlış olur ülkemiz elinden geldiği kadar tepkisini vermiş kücük bir israil ülkesi denilen arap ülkelerin sanki korkulu ruyası olan bir ülke haline gelmesi cok yazık yazık cok yazık diyerek devam ediyorum iran suriye mısır arabistan gibi ülkeler sesizce bekler sadece iran işi ne olur bilinmez israille arası gergindir israil arap ülkelerin arasında kalmış bir ülkedir bugün bir savaş cıksa israili dünyanın haritasından kaldırabilirler iran mısır suriye arabistan gibi ülkeler savaş acsa vursalar israil diye bir ülke kalmaz malasef savaşı kimse istemez bizlerde aynıyız ABD AB ingilizler diğer hristiyan ülkelerde buna sesiz kalır onların işine gelir tabiki ne kadar kınasa boş filistin elden gidiyor arap ülkeler hristiyan yahudi ülkeler arasında caresiz şekilde bakarlar saten araplar tarih boyunca ne zaman ülkemize yardım ettilerki kimi zaman arkadamızda durmadılar kimi zaman başka ülkeye yardım edip ülkemize savaş actılar arap ülkelerin cok cabuk yan cizmeler olmuştur Türkiyenin balkan ülkelerinden yada kardeş ülkeleriyle başa dostu kardeşi yoktur eğer arap ülkeleri adam gibi arap birliği toplantısında destekleri süresiz olsaydı bugün ABD AB gibi ülkeleri boyun eğerdi malasef arap ülkelerin bir coğu petrolu zengin oluşumdan dolayı parayı seven ülke konumuna geldiler
zengin petrol kaynaklarını arap ülkelerince destek vede dostca kullansaydı bugün tüm arap ülkeleri zengin vede güclü olurdu filistin gibi ülkede zor durumda kalmazdı filistin caresiz biçimde bekler israilse dalgasıı gecer meydan okur işte ben israilliyim arap müslüman ülkeleri nerde gücü yok korkaklar bana karşı gelemezler gibi tavırla öne cıkmıştır arap ülkeleri bu nedenle sadece kendi ülkesini düşünenen bir başka arap kardeş ülkesine yardım etmeyen konumuna gelmiştir eğer yardım etseydiler filistine bu gün filistin yanlız kalmazdı
|