|
![]() |
#1 |
![]() Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'deki kaçak Ermenilere ilişkin sözlerinin 'tehcir' olarak yorumlanmasının talihsizlik olduğunu söyledi. Ermeni diasporasının Ermenistan'a hiçbir zaman yardım yapmadığını vurgulayan Erdoğan, "Bugüne kadar diasporanın ve onları kullananların yanlışlarının faturasını hiçbir zaman Ermenistan halkına ve Ermenilere kesmedik. Bizim bu iyi niyetimizi ilkeli tutumumuzun ve insani yaklaşımımızın doğru okunması yanlış noktalara çekilmemesi gerekiyor." dedi.
Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde sinema ve tiyatro sanatçılarıyla bir araya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de yaşayan Ermeniler ve Ermenistan'la olan ilişkiler konusunda açıklama yaptı. Sözde Ermeni soykırımı yasa tasarısının bazı ülkelerin parlamentolarında oylamaya sunulmasını eleştiren Erdoğan, "Parlamentolarında bu mesnetsiz kararları alanlar bizim olaya nasıl bir insani perspektiften baktığımızı görsünler. Bilmedikleri konularda ulu orta kararlar almasınlar. Bir kere daha komşularımızla aramıza girmesinler diyorum. Biz vatandaşlarımızdan veya göçmenlerden, mültecilerden bahsetmiyoruz. Biz buna rağmen meseleyi iyi niyetle ele aldık. Mağdur muhtaç insanlara hoşgörü gösterdik ve gösteriyoruz. Bu büyük millete yakışan da budur. Biz her türlü iyi niyeti ve hoşgörüyü gösterirken birilerinin Türk insanının onurunu zedeleyecek yaklaşımlar içine girmesine sessiz kalamayız. Bugüne kadar diasporanın ve onları kullananların yanlışlarının faturasını hiçbir zaman Ermenistan halkına ve Ermenilere kesmedik. Bizim bu iyi niyetimizi ilkeli tutumumuzun ve insani yaklaşımımızın doğru okunması yanlış noktalara çekilmemesi gerekiyor." diye konuştu. Bazı ülkelerin sözde Ermeni soykırımıyla ilgili Türkiye'ye karşı verdiği mücadeleyi eleştiren Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizim anlamadığımız şudur; Ermenistan başta olmak üzere ülkemizdeki bazı bir kısım köşe yazarları diasporaya karşı bu mücadeleyi vermezken bize karşı böyle bir tavrın içerisine girmelerini anlamak mümkün değildir. Ermeni diasporası Ermenistan'a yönelik hiçbir zaman olumlu bir tavrın içerisinde olmamıştır. Bunlar parasal yönden çok güçlüler ama Ermenistan'a yönelik bir destekleri de söz konusu değildir. Ermenistan sefalet içindedir. Bugün Ermenistan halkı Rusya'ya bize çevre ülkelere göç etmektedir. Çünkü Ermenistan'da yaşam koşulları ciddi manada adeta tükenmiştir. Bunu ben bizzat sayın Putin'in kendisinden dinledim. Her yıl 200 ila 300 bin civarında adeta göç oluyor ülkeme' diyor. Ve kendilerinin mali olarak verdikleri destekleri de bana anlattı. Benim bu açıklamalarımın 'tehcir' gibi asla tasvip etmeyeceğimiz kavramlarla yan yana kullanılmasını ben kullananlar adına bir talihsizlik olarak görüyorum. Sevgili Nubar Terziyan ile sevgili Kenan Pars'ın aziz hatıralarına bu hususu burada bir kez daha açıklamak istedim. Her türlü riski göze alarak milli birlik ve kardeşlik sürecini başlatmış bir Hükümet'in kendi vatandaşlarından bir kısmına faklı muamele etmesi düşünülemez. Tabi Tomris hanım ve onun gibi değerli sanatçılar bu ülkede azınlıklar kategorisinde olanların bulunduğunu, onların bu ülkenin vatandaşı olduğunu, bu ülkenin sesini, bu ülkenin nefesini taşıdıklarını çok geniş kitlelere ulaştırdı. Ve bizlerin azınlıklara yönelik hiçbir dönemde görülmeyen bir ilgi ve alakayı gösterdiğimizi de burada iddialı bir şekilde ifade etmek istedim. Geniş kitlelerin bildiği, anladığı bu meselenin devlet tarafından, Hükümet tarafından bilinmemesini, görülmememsini kabul edemezdik. Dile getirilen sorunlara bigane kalamazdık. Nitekim kalmadık, kalmıyoruz." isra haber
![]() |
|
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Başbakan bu uyarıyı Ermeni hükümetine baskı kurmak için yaptı ama bakıyoruzda içimizdeki ermeniler başbakana baskı kurmaya çalışıyor .
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Evet hep böyle olmuyor mu? Ah şu Ergenekoncu basın. Hep civanım delikanlımın sözlerini çarpıtıyorlar.
|
|
![]() |
![]() |
#4 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() AKP'nin yıllardır güddüğü siyasettir. Bizden olmayan düşmanımızdır mantığı.Mahkemeler AKP lehine sonuç verince hukuk bağımsızlığından, hukukun üstünlüğünden dem vururlar, ama aleyhlerine olduğu ideolojik siyasi yargı diye alaşağı etmeye çalışırlar. Aynı şey basın için de geçerli. Ama son zamanlar da Nazlı Ilıcak, Ahmet Altan ve Cengiz Çandar'ın da gözxleri açılmaya başladı. Onlar bile AKP'yi ateşe tutuyorlar. Demokrasiler de muhalefet esastır. Baın taraf tutmasz.
|
|
![]() |
![]() |
#6 | |
![]() Alıntı:
Ayrıca söylediklerin diğer partiler içinde geçerli değilmi ? Sence Yargıtay başsavcısının CHP hakkında kapatma davası açması gerekiyormu ? |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
![]() Alıntı:
Sadece kendine demokrat olanlara ithaf olunur!!! Aslında yazmayacaktım ama dayanamayıp yazacağım; Sayın başbakan; düşmanımın düşmanı kim olursa olsun dostumdur düşüncesi ile hareket ettiğiniz için bu durum müstehak size... Sanki bunları tanımıyormuşsunuz gibi taşıdınız bu adamları. Sonuçta gördüğününüz gibi düşmanınınızın düşmanı size ne cevabı veriyor bakın: "Gelelim ‘Bir defa dürüst ol. Doğrunun avukatı ol’ sözlerinize. Özellikle ‘Bir defa dürüst ol’ sözünü size yakıştıramadım. Bu hiddetli yaklaşım, nice dış ve iç gulyabaniye karşı sizi desteklerken geçerli miydi? O durumlarda ‘yanlışın avukatı’ mıydık? Ne oldu da, birden ‘doğruluk’, ‘dürüstlük’ tarafınızdan sorgulanır oldu?(Cengiz Çandar'ın yazısından alıntı) |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
![]() Alıntı:
Sorun şudur bu yazarlar gerçekten başbakanın o savurduğu tehdidi yapabileceğinimi düşündüler ? Yada başka birşeymi ? |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
![]() Alıntı:
Benim sıkıntım evvelden beri hazmedemediğim "rüzgar ne yandan eserse o yönde harman savuranların" adam yerine konulup yıllarca alkışlanması. Bu forumda dahi adamlara iki laf ettim diye beni yerden yere vuranlar oldu dahi. Ama Hak bir ki ben inandığımdan vazgeçmiyor. İster dar kafalı deyin ister başka birşey. Rüzgar ne yandan eserse ona doğru eğilen benzer yazar aydın!!! takımı (Halit Refiğ'ler, Ali Kemal'ler, ingiliz ya da amerikan mandası konusunda anlaşamayanlar) milli mücadele zamanında gün oluyor ABD, gün oluyor ingiliz diyorlardı ama bir gün dahi anadoluda mermi taşıyan bir anne kadar yürekli olamıyorlardı. Sonuçta gün geldi hesap soruldu..... Keser döner sap döner, elbet bir gün hesap döner... |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Onlar bu ülkenin en deneyimli en bilgili hukuk insanlarıdır. Ellerindeki ve bilgilerindeki hukuk ve yasa new diyorsa onu söylüyorlar. CHP'yi kapatmak mı? Bu sadece AKP'nin suizanı olutr o kadar.
|
|
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|