AK Gençliğin Buluşma Noktası
Forum Köşe Yazarlığı Ak Parti Forum Köşe Yazarları buraya.

Stil
Seçenekler

Alt 03-25-2010, 13:32   #1
Kullanıcı Adı
SSS
Standart Alim Deyince Ne Anlıyorsunuz ?

Forumumuzda dikkatimi çeken bir husus var.
Genç inançlı arkadaşlarımızda '' İslam alimleri '' tutkusu.
Her konuda o muhteremlerden referans arıyorlar.
Hangi alimlerden ?
Yüzlerce ve hatta bin yıl ötesi alimlerinden.
Bu günkü alimlerden kimse bahsetmiyor ve onları dikkate almıyor. Yalnızca ara sıra Bediüzzaman Hz.leri refereans gösteriliyor.

Bilindiği gibi, alim ilimle uğraşan kişilerdir.
İlime nasıl ulaşılır ?
İlgilendiği konu ile ilgili önceki eserlere ve bilgilere, yani kitaplara.
Yüzlerce yıl hatta bin yıldan fazla bir süre öncesinin alimleri, değerli kişilerdir. Zamanlarına ve zamanlarının imkanlarına göre önemli iş yapmışlardır.
İslama çok şey katmışlardır.
Ama , her konuda demiyorum, bir çok konuda bu güne, bu günün ilmine referans olabilirler mi ?
Çünkü herkesin kabul edeceği gibi bu günün ilim imkanları o zamanlara göre çok fazladır.
Çünkü o günlerde, bilgiye ulaşmak çok zordur. Bir kitap elle yazılır aylar süren emekle. Şimdi ise her konuda yüzlerce kaynak eseri bir anda bulmak mümkündür.
Bilgisayar ve İnternetle bilgiye saniyede ulaşılabiliyor. Binlerce, milyonlarca alternatifle birlikte.
Ama 19-25 yaşları arasındaki genç arkadaşlarımız,
Belki bir konuda dahi araştırma inceleme yapmamış, bilimsel içerikli bir makale yazmamış,
İlim ve bilgi sonsuzluğunda bir basamak dahi yükselmemiş,
Bir veya bir kaç eseri incelemekten öte gitmemiş,
Bir konuda karşıt görüş ve farklı bilgi içeren bir çok eseri inceleme gereğinin farkında olmayan genç arkadaşlarımızın '' İslam alimleri '' tutkusu var.
İlmi de yalnızaca 4 yıllık üniversite eğitiminde ibaret zannediyorlar.
Gerçek ilme, tahsil zorunluluğu ile değil, bir konuya aşırı ilgi ve merakla ulaşılacağını bilmiyorlar.
Ben bir büyük şehrimizin müftüsünü ziyaret ettim. Farkına vardım ki, Kur'an'daki toplam ayet sayısını dahi bilmiyor. Klasik, geleneksel bilgilerin ötesine geçememiş. Ve hiç bitr konuda araştırma yapmamış.

Evet, genç arkadaşlarımız ilim yapmamış, fakat alim konusunda fikir yürütüyorlar.
Denizin üzerinde yüzerken yani yüzeyde gezinirken, 100 - 1000 metre derinlikteki alemden dem vuruyorlar.
Bu günün ilminden alimlerinden hiç bahsetmiyorlar. Çünkü bu günün alimlerine hiç eğilmemişler. Hatta onları alim bile kabul etmiyorlar.
Neymiş efendim, bir konuda eski alimlerin görüşlerine aykırı bir şey söylemiş.
Artık o kişi tu-kakadır.

Ben ilim konusunda amatörüm. Hiç bir iddiam yok. Ama genç arkadaşların bu kadar tutucu olmaklarına da akıl erdiremiyorum.

Genç arkadaşlaarımı da zihinsel olarak, bilgi olarak genç görmek istiyorum...

Konu SSS tarafından (03-25-2010 Saat 16:35 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Düzenleme
SSS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 03-25-2010, 13:50   #2
Kullanıcı Adı
pazarsineği
bence bizim tutucu olmamızın sebebi biryerden tutunamama ya da tutunsak bile kayıp düşme ihtimalinden duyduğumuz korkudur.. bunu normal karşılamak gerekir.. siz nasıl kendi imkanlarınız çerçevesinde araştırmalar yapıyorsanız gençler de aynı şekilde araştırıyorlar.. fakat kime güvenip kime inanacağını kestirebilmek kolay bir iş değil şu zaman için.. eski alimlere duyduğumuz bunca güven, onların birçoğunun sahabe sohbetinde bulunmuş olmalarından o olmasa bile en azından İslamla yönetilen İslamla dolu olan çevrelerde hayatlarını sürdürmüş olduklarından, buna bağlı olarak da daha ihlaslı yaşadıklarından emin olduğumuz için olabilir..

Konu pazarsineği tarafından (03-25-2010 Saat 13:55 ) değiştirilmiştir..
pazarsineği isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-25-2010, 14:32   #3
Kullanıcı Adı
SSS
Samimi görüşleriniz için teşekkürler.....................................
Alt 03-25-2010, 14:36   #4
Kullanıcı Adı
pazarsineği
rica ederim
pazarsineği isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-25-2010, 16:36   #5
Kullanıcı Adı
SSS
Gündeme yükseltiyorum
Alt 03-25-2010, 17:30   #6
Kullanıcı Adı
Ak_Urfalı
Emeginize saglık güzel bir yazı olmuş...ama
Eger müsade ederseniz düşüncelerinize bişeyler ek etmek isterim...

şimdiki dünya standardı yaşadımız ülke bulundugumuz çevre ve varoldugumuz zamanda bu anlatdıklarınızın olagan ve olması gereken şeylerdir.neden derseniz
peygamber efendimiz kıyamet gününe haber vermemiş ama kıyamet alametlerini bizleri iletmiştir.buyuruyorki ;
öyle bir zaman gelecek kur-an'dan veya hadisden kimse örnek almayacak...
bence böyleydi sence böyleydiler baş gösterecek...
din adamlarına güven inanç kalmayacak...

şimdi şu soruyu yöneltsem size...
şimdiki geçlik hangi hocaya yada ilim adamına güvensin...
( geçmişten günümüze icazet alan hocalarımız istisna )
dogrudur şuan ülkemizde birçok ilmi ögrenmiş ilim ve irfan yoluna ömrünü harcamış kişiler var...
ama sizde bunu çok ama çok iyi biliyorsunuzki
ilmiyle amel etmedikden sonra neye yarar...

ha bunun farkında olan gençlik...
sizinde bahsettiginiz gibi hiç bir bilgisi bile olmasa geçmişinde ondan öncekilerin ona güven duydugu alimleri örnek alıp hayat felsefesine uyguluyor...
Ak_Urfalı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-25-2010, 18:59   #7
Kullanıcı Adı
SSS
Bir hoca veya bir ilim adamına güvenmek ve onun peşinden gitmekle gerçek ilme ulaşılamaz. Çok geniş açıdan ve her türlü fikir ve görüş penceresinden konuya yaklaşmakla gerçeğe ulaşılabilir. Çünkü her kişi ayrı bir dünya ve ayrı bir alemdir.
Görüşleri kişiseldir, yani kendine özeldir. Bir alim bir iki konuda genel kabullere aykırı fikir ileri sürdü diye onu bir kenara itmek yanlıştır. Acaba bunda da bir doğruluk payı olabilir mi diye düşünmek gerekir.
Amellerin değerlendirimesi Allah'a aittir. Kim ilmiyle amel ediyor buna insanlar karar veremezler.
Sonra siz tüm forum gençliğini temsil etmiyorsunuz her halde...
Selamlar
Alt 03-26-2010, 11:02   #8
Kullanıcı Adı
Ak_Urfalı
Alıntı:
SSS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bir hoca veya bir ilim adamına güvenmek ve onun peşinden gitmekle gerçek ilme ulaşılamaz. Çok geniş açıdan ve her türlü fikir ve görüş penceresinden konuya yaklaşmakla gerçeğe ulaşılabilir. Çünkü her kişi ayrı bir dünya ve ayrı bir alemdir.
Görüşleri kişiseldir, yani kendine özeldir. Bir alim bir iki konuda genel kabullere aykırı fikir ileri sürdü diye onu bir kenara itmek yanlıştır. Acaba bunda da bir doğruluk payı olabilir mi diye düşünmek gerekir.
Amellerin değerlendirimesi Allah'a aittir. Kim ilmiyle amel ediyor buna insanlar karar veremezler.
Sonra siz tüm forum gençliğini temsil etmiyorsunuz her halde...
Selamlar
Niye ben yazımı yazarken ben bu akforumda geçmiş alimlere önem ve ilgi duyan gençligin temsilcisiyim diye bişeymi yazdımki...yok

Amellerin degerlendirmesi tabiki allah'a aittir...
Ama insanoglununda gözü kulagı düşünce ve duyguları vardır...
Emin olunki şimdiki gençlik bunu çok ama çok iyi kullanmasını biliyor...
Kimin neyi ne kadar bildigini veya nasıl bir yol izledigini...

Not : Yazdıklarımı kesinlikle düşüncelerinize karşıt görüş olarak görmeyin sadece eksik kalanı tamamlamak isterim...

Konu Ak_Urfalı tarafından (03-26-2010 Saat 17:22 ) değiştirilmiştir..
Ak_Urfalı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-25-2010, 21:26   #9
Kullanıcı Adı
ALmi´
Yazılanlara genel anlamda katılıyorum ancak yine de çok sert olmamak lazım diye düşünüyorum. Günümüzde sadece gençler değil birçoğumuz kitap okumaktan (özellikle de dini anlamdaki kitaplar) bilgi edinmekten , aciz bir duruma gelmiş iken ; eskilerden bir iki tane alim ismi bilip,tanıyıp o kişilerin yazmış oldukları yazıları okumak hiç yoktan iyidir derim ben..
ALmi´ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-25-2010, 22:33   #10
Kullanıcı Adı
SSS
Benim vurgulamak istediğim, genç arkadaşların neredeyse tamamı hep eski alimleri frerans veriyorlar. Yenileri hiç kabullenmiyorlar. Tamamen yeniye ve eskiye takılıp kalmak doğru değil.
Selamlar

Konuyu Toplam 4 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 4 Misafir)