|
![]() |
#1 |
![]() Örtünmeyi gerçekten kendi tercihi ile abartmadan, çarpıtmadan, uyguladığı belli olan kadın ve kızlarımıza saygı duymak gerekir. Sade ama temiz ve şık bir kıyafetleri, vakur ve kendinden emin dengeli ve kontollü davranışları ile bunlar zaten saygın bir konumda toplumda yer ediniyorlar. Fakat bir de örtünmenin gerçek anlamını anlamadan örtünenler de var... Kendi tercihleri ile değil de bir başka dede, baba, anne ağabey gibi bir aile büyüğünün zoru ile öertündükleri belli olanlar var... Nasıl mı ? İşte bir örnek: Başı örtülü, altında tüm vücut hatlarını meydana çıkaran dar bir bluz ve dar bir pantolon ve dikkat çkici bir makyaj... Bir örnek daha: Başı türbanla örtülü. Çok şık, çok can alıcılı renkleri olan tesettür kıyafeti. Ve bunu tamamlayan koyu ve keskin bir makyaj. 50 - 100 metre öteden dikkatleri çekiyor. Podyumdan inmiş, tesettür defilesi mankeni gibi. Kadın ve erkeklerin tüm dikkatleri üzerinde. Herkes bakıyor... Dönüp bir daha bakıyor... Bir diğer örnek: Bir genç hanım veya kız. Özensiz, tesettür kıyafeti olup olmadığı belli belirsiz bir kıyafet. Ama başında türban...Bir delikanlı ile el ele. Davranışlrında örtünme kontrolünden eser yok. Laubali ve sınırsız. Başındaki örtü ile tutarsız... Veya aynı türden bir hanım kızımız daha. Ulusal bir televizyon kanalımızın bir eğlene programında. Ama başında türban. Hoppidi, hoppidi göbek atıyor.... Kadını örtünmesindeki amaç bilindiği gibi kadını kem gözlerden ve dikkatlerden uzaklaştırmak. Yukarıdaki gibi giyinen ve davranan genç hanımlara ve kızlarımıza şöyle demek geliyor içimden. Allah'ın emrine dayanarak, bilinçle ve kendi isteğinizl mi örtünüyorsunuz ? Yoksa babanızın ağabeyiniz gibi bir büyüğünüzün emriyle mi ? Yaptığınızın bilincinde misiniz ? BU NASIL ÖRTÜNMEK BACIM ?
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Baskidan degil, bilinçsizlikten kaynaklanan bir davranis biçimi. Eger baskidan kaynaklansaydi, baskiyi uygulayan sahis bu sekilde giyinmelerine de izin vermezdi
![]() |
|
![]() |
![]() |
#3 | |
![]() Alıntı:
Doğru teşhis............................................ ...... ![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
![]() Alıntı:
Medya konusuna zaten degindim. Lakin dinî ve ahlâkî bilgileri benimsemis insan medya'dan nem kapmaz. |
||
![]() |
![]() |
#6 | |
![]() Alıntı:
çok güzel bir yorum.. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
![]() Alıntı:
Güzel bir yaklaşım.......................................... ........ ![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
![]() Alıntı:
15 yaşında kızının hangi komşularırının çocuklarıyla arkadaşlık kurduğuna dikkat etmezsen 15 yaşındaki kızının okulda ailesinin iyi bir eğitim vermediği çocuklarla arkadaşlık kurma ihtimalini göz önünde bulundurmazsan . İyi bir eğitim verdiğinin düşündüğün kızının güclü olarak gördüğün iradesinin yavaş yavaş yıprandığını vede arkadaşlarına ayak uydurduğunu görürsün. Ayrıca yine iyi bir eğitim verdiğini dşündüğün kız çocuğunun her gün evde "Selana" "Çocuklar Duymasın" vs vs gibi dizileri izleyerek o dizilerdeki yaşam tarzına yavaş ısınmasına engel olamazsın. Bu erkeklerdede böyledir hatta yetişkinlerdede böyledir bu gün tarikatlar ne için vardır ? Konu EZEL tarafından (04-01-2010 Saat 19:48 ) değiştirilmiştir.. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
![]() Alıntı:
![]() Ille de tarikatlere ihtiyaç yoktur. Müslüman bir çevre edinmek, Islam cemaati içinde bulunmak yeterli olabiliyor. Yok eger hâlâ eksiklik hissediliyorsa, pekâlâ tarikatlere basvurulabilir. |
||
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Konuyu açan abimize teşekkür ederim, bu sefer çok güzel bir konuya değinmiş. Bunun birinci nedeni ailedir, aile sadece başörtüyü tak diyor, daha sonra ne namazına nede niyazına karışmıyor yada o örtüyü neden taktığını neyi simgelediğini anlatamıyor, sonrada ortaya böyle vahim durumlar çıkıyor. Abinin anlattığı kızları dışarda gördüğümde ben utanır hale geliyorum....Allah rahmetiyle ıslah eylesin....
Vesselam... |
|
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|