![]() |
#1 |
![]() forumdaki bazı arkadaşlar demiştiki "bİZ bütün izm lere karsışıyız"
bende araştırdım bakalım kaç çeşit izm varmış. aşagıda bazı ornekleri var ozaman bunlarada karsınız. demektir. yada şuan turkiyeki sistem kapitalizm ede karısın. yada şuan turkiyedeki sistem kemalizm ede karısın . agrarianism-tarımcılık yada şuan dunyadaki sistem emerpyalizm ede karsısın. yada İslamizm-İslamcılık. mekanizm-mekanikçilik abolitionism-ilgacılık absenteeism-görevdışılık absolutism-mutlakıyetçilik absürdizm-maskaracılık accidentalism-arızacılık actionalism-eylemcilik aktivizm-faaliyetçilik ageism-yaşçılık agnosticism-bilinemezcilik agrarianism-tarımcılık alarmism-telaşçılık albinizm-beyazsaççılık alkolizm-içkicilik altruism-fedakarcılık Amerikanizm-Amerikancılık anachronism-tarihdışıcılık anarşizm-devletsizcilik Anglikanizm-İngilizkilisecilik animalizm-hayvanicilik animism-cancılık antropocentrism-insanmerkezcilik anthropomerphism-insanbiçimcilik antiamerikanizm-amerikankarşıtçılığı antisemitizm-yahudikarşıtçılığı antiurbanism-kentkarşıtçılığı Aristotelianism-Aristoculuk ateizm-Tanrıtanımazlık atomizm-atomculuk authoritarianism-otoritercilik Averroism-İbn Rüşdçülük bihevyorizm-davranışçılık Budizm-Budacılık kapitalizm-sermayecilik clericalism-dinadamlığıcılık cognitivism-bilişselcilik kollektivizm-birliktecilik colonialism-sömürgecilik komünizm-proletercilik communitarianism-cemaatçilik conformism-rahatlıkçılık Confucianism-Konfüçyüsçülük conservatism-muhafazakarlık constructivism-kurmacılık consumerism-tüketimcilik convensionalism-uzlaşmacılık conversionism-dönmecilik corporatism-birlikçilik credentialism-hünercilik Darvinizm-Darvincilik deconstructivism-yapıyıkımcılık despotizm-ezicilik determinism-gerekircilik difüzyonizm-yayılmacılık dogmatizm-taşkafacılık düalizm-ikicilik ekonomizm-ekonomicilik egalitarianism-eşitlikçilik egocentrism-benmerkezcilik elitizm-seçkincilik empiricism-deneycilik environmentalism-çevrecilik esansiyalizm-özcülük evolutionism-evrimcilik existentialism-varoluşçuluk fabianism-fabrikacılık faşizm etatizm-devletcilik fatalism-kadercilik feminizm-kadınlarcılık fideizm-inancılık functionalism-işlevcilik fundamentalizm-köktencilik globalizm-küreselcilik-küresömürücülük historicism-tarihsicilik holism-bütüncülük hümanizm-insancılık individualism-kişilikçilik endüstriyalizm-sanayicilik institutionalism-kurumsalcılık enstrümantalizm-araçsalcılık intellectualism-fikirbabacılığı interactionism-etkileşimcilik introspectionism-içebakışçılık İslamizm-İslamcılık Jüdaizm-Musacılık Kantianism-Kantçılık Kemalizm-Atatürkçülük liberalizm-bırakınızyapsınlarcılık liberalizm-özgürlükçülük logism-mantıkçılık logicism-mantıksallaştırıcılık logocentrism-sözmerkezcilik Marksizm-Marksçılık materyalizm-maddecilik mayizm - maycılık mekanizm-mekanikçilik monoteizm-tektanrıcılık moralism-ahlakçılık mutationism-değişimcilik mysticism-gizemcilik nativism-doğuştancılık natüralizm-doğalcılık nominalism-adcılık nullibism-hiçbiryerdecilik objectivism-nesnelcilik occasionalism-aranedencilik ontologism-varlıkbilgicilik operationalism-işlemcilik organicism-organcılık panteizm-tümtanrıcılık parallelism-koşutçuluk personalism-kişiselcilik physicalism-fizikselcilik pluralism-çokçuluk politeizm-çoktanrıcılık positivism-olguculuk possibilism-olanakçılık pragmatizm-yararcılık probabilism-olasıcılık radikalizm-temelcilik rationalism-akılcılık realizm-gerçekçilik relativism-görecilik romanticism-coşkuculuk scientism-bilimcilik sensualizm-duyumculuk sensimentalism-duyumsayışçılık sexual fetishism - Cinsel fetişizm solipsism-birbencilik sophism-yanıltmacacılık sübjectivizm-öznelcilik sürrealizm-gerçeküstücülük terörizm-yıldırıcılık textualism-metincilik asceticism-çilekeşçilik universalism-evrenselcilik utilitarianism-faydacılık vitalism-dirimselcilik voluntarism-istenççilik Zoroastrianism-Zerdüştçülük
![]() Konu novek tarafından (04-16-2010 Saat 11:50 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 | |
![]() Listedeki en saçma 2 durum bu sanırım
Alıntı:
Gerçekten de "izm" lerin hepsi insanı belirli bir kalıba koyar,düşünmesini engeller. Ayrıca kemalizm ve Atatürkçülük de bana göre farklı şeylerdir.Atatürkçülük,Mustafa Kemal'in ülkesi için düşündüklerini düşünmek,o vizyona sahip olmaktır ama kemalizm "İnönizm"in devamıdır..Merhuma sataşılıyor gibi düşünmeyin,sadece gerçek bu ![]() Ayrıca bu yazıyı okuyan "noktaların efendisi" bir şekilde bana ulaş lütfen,özel mesaj seçeneklerini kapatmışsın. |
||
![]() |
![]() |
#3 | |
![]() Alıntı:
buradakileri kendi kafana tahribata aktardığın için mi... yakında senide gönderecekler tahribata doğru... |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Aman canım ortaya birşey atmışsın,şüphen var tamam.Ama hiç mi incelemedin oradaki yazan yeahh ile benim mesajlarım örtüşüyor mu.Ulaş diyosam gel ilk ağızdan anlatayım diye yoksa çok da umrumdaydı.Ben 1 seneyi aşkındır bu forumdayım hiçbir şüphe bırakmak istemediğimden ulaş dedim.Ama kısaca özet geçeceksem,bu ismi ilk alan başka birisiydi,ben ondan şifresini kullanıcı adını aldım kullanıyorum.İstiyorsan tahribatta o resimleri paylaşanın önceki mesajlarına bak.Anlarsın ne kadar alakasız kişiler olduğumuzu zaten."Ertuğrul" da ayrıca referansımdır..
|
|
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Birşey unutmuşsun
Novekizm-saçmalamacılık ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Sözün özü, emeğiyle ekmek parasını kazananlardan değil, onları sömüren kapitalistlerden yana tavır koyarlar...
-izmlere karşıyız diyen bu kesim oylarını ekonomi politikasını övdükleri neoliberal, kapitalist AKP'ye verir.. Ama kapitalizmin karanlığını yüzlerine vurduğunuzda da başlarlar: "kapitalizme de karşıyım"... Yönetiminin neredeyse hepsi para babalarından oluşan partilerinin her lafını alkışlayan, her icraatını doğru kabul eden bu garibanlar, iş bu politikaların ideolojisini savunmaya gelince yan çiziveriyorlar. . |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
![]() Alıntı:
Kendi düşüncen olduğunu bilesem cevap hazır ama ezberletilmiş bilgilerle bir yere varılmaz ki kardeşim. novekizmi yanlış yorumladım pardon Novekizm-zavallılık |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
#10 | |
![]() Alıntı:
Noktaların efendisi bi ara bana adresini özel mesaj olarak at lütfen,rica etmiyorum açıkçası kafandaki yanlış bilgiyi düzelteyim sonra istediğin siteye atabilirsin bu hesabı :| |
||
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|