AK Gençliğin Buluşma Noktası
Filistin Direnişi (Ak Parti Forum) Filistin hakkında bütün haber ve duyuruları bu bölümde paylaşalım.

Stil
Seçenekler

Alt 05-12-2010, 20:40   #1
Kullanıcı Adı
İntifada
Standart 'Mısır Zindanlarındaki Esirlerin Durumu Çok Kötü'
İslamî Direniş Hareketi (Hamas) sözcüsü Dr. Sami Ebu Zuhri, Mısır zindanlarında tutuklu bulunan Filistinli vatandaşların insanlık dışı muameleye tabi tutulduklarını ve çektikleri sıkıntıların dayanılmaz bir boyut aldığını belirterek bir an önce bu suçsuz insanların serbest bırakılması gerektiğini ifade etti.

Ebu Zuhri, Filistin Enformasyon Merkezi’ne verdiği özel demeçte Mısır güvenlik güçlerinin Filistinli vatandaşlara karşı uyguladığı insanlık dışı muameleyi kınadıklarını belirterek, bu insanların askıya alma, ağır darp ve elektrik verme gibi aşağılık metotlarla işkence gördüklerini ifade etti.

Bu insanlara bu şekilde işkence edilmelerinin insani, ahlaki ve mantıki hiçbir gerekçesinin olmadığını belirten Ebu Zuhri, Mısır zindanlarındaki insanların hayatlarının tehlikede olduğuna dikkat çekti.

Mısır güçlerinin sorgu metodu ve sorgu sırasında direniş güçleriyle direniş liderleri hakkında sordukları sorularla öğrenmek istedikleri bilgilerin bu güçlerin neye hizmet ettiklerini açıkça ortaya koyduğunu belirten Hamas sözcüsü, Mısır zindanlarındaki Filistinli tutukluların dramını sona erdirmek için girişimlerde bulunulması gerektiğini ifade etti.

fiem

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 05-12-2010, 21:01   #2
Kullanıcı Adı
Seyyah
Mısır neden yapsın ki böyle birşeyi?
Mantıksız geldi bana.

Konu Hüdaverdi tarafından (05-12-2010 Saat 21:14 ) değiştirilmiştir..
Seyyah isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-12-2010, 21:14   #3
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Alıntı:
Seyyah Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Mısır neden yapsın ki böyle birşeyi?
Mantıksız geldi bana.
Kudüs Seriyyeleri'nin üst düzey komutanlarından Ebu Hamza: ''Mısır güvenlik hapishanelerinde olmaktansa İsrail hapishanesinde olmak daha iyidir.''

http://www.velfecr.com/ebu-hamza-mis...61-haberi.html
Alt 05-12-2010, 21:19   #4
Kullanıcı Adı
İntifada
Hüsnü Mübarek 21.yy firavunu olmak yolunda ilerliyor...
Alt 05-12-2010, 21:34   #5
Kullanıcı Adı
Seyyah
Mısır halkı buna nasıl müsaade eder? Nasıl gözyumar ki?
Veya Türkiye tutumu nedir bunlara?
Arap ülkelerinin tutumu?
Ben cok şaşırdım aslında.
Seyyah isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-12-2010, 21:39   #6
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Ahh bende anlasam.Mısır hükümetini kim seçiyor,halkın rolü nasıl,kaç yılda bir seçim oluyor merak ediyorum.
En iyi din adamları oradan çıkarken,bu rezillik içinde nasıl bulunuyor mısırı yönetenler anlamak mümkün değil.
Alt 05-12-2010, 21:43   #7
Kullanıcı Adı
Feride
Mısır'ın son zamanlardaki anlamsız tutumları bir müslüman ülkesine hiç ama hiç yakışmayan türden hadiseler..

İnşaAllah yaptıkları yanlıştan bir an evvel dönerler..
Feride isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-12-2010, 21:55   #8
Kullanıcı Adı
İntifada
30 yıldır sıkıyönetim var mısırda..
Mübareğin partisi her sferinde yüksek oyla kazanıyor
Ama her seferinde seçimlere hile karıştırıldı deniliyor..
Sıkıyönetim kanunları çok ağır zaten
Yasalar gereği içişleri bakanlığı istediği kişiyi bir sebepsiz yere gözaltına alabilir. Hükümet seçimlere hile karıştırabilir. Halk bu tür olayların sürekli yaşandığını biliyor.

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)